Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

K. Fanni

gyulladt foghúzás utáni fájdalom

Hétfőn kihúzták a fogam és utána be gyulladt,fel volt dagadva az arcom és kegyetlenül fáj a helye de viszont dalacint szedek. mit javasol? de viszont nem szeretném ha meg piszkálnák mert úgy hallottam hogy az fáj, választ előre is köszönöm.

H. Brigitta

Fognyaki tömés és gyökérkezelés

Tisztelt Doktor úr/Doktornő!
Fél éve letört a felső hatos egyik csücske (a fog kb egyharmada). A törés mély volt, az ínyszél alá ért. Oldaltömés került bele, ami után fél évig egyre érzékenyebb volt ráharapásnál, fél év után most rosszabb lett, elkezdett nagyon fájni, pulzálóan. Pár napig Cataflamot szedtem, ami alig használt, majd gyökérkezelés lett belőle. A fog egyébként ép volt, nem volt szuvas és nem is volt elhalva. A három gyökérből az egyikben, a tömés felőliben váladékozás volt. Gyógyszeres tömés van benne pár napja. A fognyaki tömés maradt a helyén. Gyökérkezelés után megszűnt a nagyon erős pulzáló fájdalom, de ráharapásnál továbbra is érzékeny és enyhe feszítő érzés is van, kicsit olyasmi, mint amikor a bölcsességfogam készült előtörni. Előfordulhat, hogy a fogbél eltávolítása után a fognyaki tömés továbbra is nyom lágy szövetet vagy ideget? Lehet, hogy a gyulladás addig nem fog megszűnni, amíg a nyaki tömés változatlanul ott marad? Lehet mély nyaki tömés esetén fogmegtartó és koronamegtartó megoldást találni? Segíthet-e ebben az esetben a mikroszkópos gyökérkezelés vagy a fognyaki tömés gyógyszeres alábélelése? A gyökérkezelés 3D CBCT felvétel alapján készült, lehet így is észrevétlen egy gyökérelágazás?
Válaszát előre is köszönöm!

S. Szandra

Fogkő

Kedves Doktor Úr/Nő!

Kislányom 20 hónapos! Körülbelül 1 hónapja jelent meg a felső és az alsó fogacskáin is a fogkő! Csak vizet iszik, nagyon ritkán kap cukros üdítőket, édességet!
Leginkább azt szeretném tudni, hogy mikor lehetne neki leszedetni?
Köszönöm válaszát!
Üdvözlettel: Szandra

U. Gergely

Fogkrém lenyelése

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő!

Azt szeretném megkérdezni, lehet e belőle baj, ha a 9 és fél éves gyermekem minden nap, egy alkalommal lenyelte a borsónyi adag fogkrémet, amivel fogat mosott. Mivel én gyerek koromban "zabáltam" a fogkrémet, nem is gondoltam, hogy ebből baj lehet. Viszont a fluoriddal kapcsolatban rengeteg félelmetes dolgot olvastam. A fluorózistól kezdve egészen a csontrákig. Kb. másfél éve már a 6-12 éveseknek való fogkrémmel mos fogat, ami már 1000-1500 ppm fluoridot tartalmaz.

Előre is köszönöm válaszát!

Gergely

B. Krisztina

Tejfog nyitva hagyása

Jó napot!
Tegnap nap folyamán 6éves fiamat fogászatra kellett vinni mert fájt a foga! Szegény kisfiunak érzéstelenítő nélkül neki esett a doki az egyik mozgó fogát kihúzta a másik ami pedig fájt neki azt mondta ki kell tisztítani mert lyukas!Annyi tanácsot kaptunk hogy 1 héten keresztül reggel és este tegyünk egy kis fogkrémet a lyukba.Délutánra elmult neki a fogfájás és mikor engedte hogy megnézzem csak annyit láttam hogy meg fúrta a fogát és nyitva hagyta!Másnap reggelre eléggé be dagadt az arca is!Ön szerint mit tehetnénk?mitől dagadt be az arca?Miért hagyhatta nyitva a fogát?előre is köszönöm a válaszát!

Gyökértömés csere

Kedves Doktor Úr!

A jobb felső 7-es és 8-as fog feletti ínyrészem fáj, amikor hozzáérek, valamint fáj az egész ínyem, a jobb 5-ös és 6-os fogam között rés található, így a gyakran beszoruló étel gyulladást okoz és erős ínyfájdalmat. A jobb oldali bölcsességfogam eltávolításra került 2014-ben. Továbbá fülfájdalommal, fülcsengéssel is jár a problémám, illetve, amikor lehajolok a erős fejfájdalom kíséri. A jobb felső 6-os és 7-es fogam gyökér-kezelve lett szintén, a röntgen képen a 7-es fog alatt gyulladás látható. A 7-es fogam gyökérkezelésének oka azt volt, hogy nagyon erős, egész arcra-fülre-garatra kiterjedő fájdalommal járt, sokáig nem tudták azonosítani a problémát, akkoriban is orvosról orvosra küldtek (pl.: neurológia, Gnatológia stb. ), mire kiderült, hogy a 7-es fog gyulladása okozza, a fog gyökérkezelésével megszűnt a probléma, azonban a mostani tünetek is hasonlóak az akkoriakhoz. Jelenleg is több fogorvosnál jártam már (több általános fogorvos, paradontológus, szájsebész), azonban megoldást nem sikerült találni. A legutóbbi látogatásom során azt a választ kaptam, lehet hogy nem megfelelő gyökértömés okozza, így azt javasolták, hogy keressek fel egy endodontus szakorvost, aki mikroszkópos módszerrel kicseréli a gyökértöméseket. Azonban ez a kezelés elég drága és azt szeretném kérdezni, hogy mit javasol? Ez valóban megoldás lenne a problémámra? Illetve, mennyire lenne időtálló? Nem tudom mennyire fontos információ az esetemben, de mindezek mellett diagnosztizált Crohn betegségem van és jelenleg monoterápiában Salofalk tablettát szedek.

Köszönettel,
Enikő

B. József

magas fog

A fogorvosom a jobb oldali 4-es fogamra porcelán tokot tett ,fél év múlva a 4-es fogam meg az alatta levő is elkezdett fájni, készült róla panoráma felvétel ,ez alapján a fogorvosom csiszolt a porcelán fogból. Kérdezném ezek a fogak maguktól rendbejönnek vagy gyökérkezelni kell öket, mert két nap után még mindig fájnak válaszát előre köszönöm

S. Edit

Visszacsúszott tejfog

Kedves Doktor Úr/ Doktornő!

22 hónapos volt a kislányom, mikor úgy beütötte az ágy keretébe az egyik metszőfogát, hogy teljesen visszacsúszott az ínyébe. Elvittem fogorvoshoz. Mondták, nincs mit tenni vele. De nem gennyezett, nem maradt sokaig duzzadt. Egy hétig csak pépeset adtam neki enni.
Eltelt azóta 5,5 honap, már látszik egy kicsit. Kb 1-2 mm-nyi.
Normális lehet hogy ilyen lassan ereszkedik vissza a foga? Ritkán mondja, hogy kicsit fáj neki, de nem sír, nem rossz olyankor a közérzete, csak megjegyzi. Enni ugyanúgy tud olyankor is.

Választát előre is köszönöm!

Szabó Edit (egy nagyon aggódó anyuka 😀)

A. Renáta

Csapos fog

Szép napot!

Azzal a problémával fordulok Önhöz, 4 hónapja járok a fogorvosomhoz egy bal felső 5-ös gyökércsapos foggal. Folyamatosan fáj, de a doktor úr azt mondja, nem kell kihúzni. Meg kellene neki gyógyulnia. Ráadásul kötőhártya gyulladásom is van. Ez lehet a fogamtól? Az lenne a kérdésem, hogy ez valóban meg fog gyógyulni? Gyökércsapos fog húzásánál is megnyílhat az arcüreg? Vagy ez nem valószínű?

Előre is köszönöm a válaszát!

Üdvözlettel!

S. Katalin

Alsó felső fog sor

Üdvözletem !
Érdeklődni szeretnék teljesen új alsó felső fogsort szeretnék csináltatni viszont sajnos a fogaim annyira tönkre vannak menve a cukor betegség miatt hogy a sok fog gyökeret csak műtét útján lehet eltávolítani és az új fogsort csak ezután lehet elkészíteni érdeklődnek hogy ez mennyibe kerülne és mi lenne az eljárás menete válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel Berencsi Zoltánné székely Katalin

N. Szandi

Gyökérkezelt fog

Tisztelt Doknö/úr.!Hàrom napja gyökérkezelték a fogam ami màr el volt halva a doki szerint ,kotakarîtotta reszelte kaptam bele fertőtlenïtőszereket mert szerinte el van fertőzödve a fog,vattàval zàrta le,mondta hogy fog fàjni de nemlesz vészes,azóta nagyon fàj és bedagadt a fog körül,ami kezd fehéredni mint a fogkilisféle, és érzem az arcom is feszìt .a kérdésem az lenne hogy visszahúzódik magàtol brufen 800mg szedek,vagy próbàljam meg valahogy megszurni hogy kifollyon a genny?előre is köszönöm.

B. Hajnalka

Bölcsességfog műtét után..

Kedves Doktor Úr/Nő!
Tegnapelőtt műtötték ki a jobb hátsó bölcsességfogamat. Tegnap óta kezdtem érezni maró érzést. Bekukucskáltam és mintha a varratok mentén aftásodni kezdene. Mivel tudnám azt kezelni? (néhány éve volt már aftám, akkor genciánibolyát ajánlottak rá és jó is volt. viszont most,hogy varratok mentén van, lehet e baj belőle?)
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel, Hajnalka