Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

T. Kitti

Fog

Szeretném kérdezni,hogy mennyire nagy baj ha az éppen építésre váró(csapos építés lesz) gyökérkezelt fogból kiesik az ideiglenes tömés?

K. Zsolt

Cirkon koronák

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Frontfogaimra szeretnék koronát csináltatni (3 vagy 4 fogra), mert gyökérkezeltek, le is tört belőlük és el vannak színeződve. Igen erős mélyharapásom van. Mit tudnának ajánlani? Elsősorban cirkon koronára gondoltam, azok közül is a teljes cirkonra, porcelán leplezés nélkül. Szükséges előtte a mélyharapást kezeltetni hogy elférjenek a fogak? (40 év körüli vagyok, fogszabályozásba időhiány miatt egyelőre nem fognék bele)

Válaszukat köszönöm, üdvözlettel

foghúzása

Tisztelt Doktor!

Egy gyulladt, tályogos fogat el lehet úgy érzésteleníteni, hogy ne fájjon a húzása? A jobb felső szemfogamat már tömték, gyökérkezelték, majd letört, gyakran tályog van rajta, ami kifakad, és úgy döntöttem, kihuzatom. Jó lenne tudni, hogy milyen esélyem van, hogy megússzam viszonylag fájdalommentesen a húzást?

B. Attila

Fog gyökérkezelése

Üdv! Körülbelül 1 órája fejeződött be a gyökérkezelés első alkalma. Kibirhatatlanul fájt az első alkalom.
Még lesz egy pár kezelés,és az lenne a kérdésem,hogy a következő idegölés is ennyire fog e fájni. Állitolag,idegölő szert fecskendezett bele. Mennyire fog fájni a többi alkalom? Válaszukat köszönöm

6 tagból álló végleges koronák/híd

Tisztelt Doktornő/Doktorúr!
Olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy kb 1 hete felkerült a végleges 6 tagból álló korana/híd elől. Az első két három napban semmi problémám nem volt velük, majd egy pár napja elkezdett fájni tompán ami kb ahhoz hasonlított mikor "bele áll a hideg a fogamba" Mára viszont ott tartok konkrétan úgy érzem mintha maga a korona fájna, ha a nyelvemmel alulról egy picit megnyomom fáj, lassan nem tudom összezárni a fogsorom mert ha hozzáér az alsó fogsorom szintén fáj, orr alatti részen kívülről óvatosan megnyomom szintén fáj,és már úgy érzem ahogy mozgatom az ajkaim szintén panasz van az adott területen. Ahogy kitapasztaltam 1 korona max a mellette lévő koronánál fáj tehát kettő, a többi néggyel semmi bajom mára már olyan mintha a saját fogaim lennének semmi "idegenérzet" nincs és nem is fáj csak az a kettő körül.
Kérdésem az lenne normális ez, mitől lehet ez? Vagy mi okozhatja egyáltalán a fájdalmat.
Köszönöm szépen válaszukat.

Ideiglenes tömés

Tisztelt Uniklinik!

Volt egy óriási lyukam a 46-os fogamon, de az nem fájt hanem az átellenes fogak fájtak. Majd betömték és rágásra érzékeny lett, nem tudtam ráharapni. Most elkezdték a gyökérkezelést, kaptam bele ideiglenes tömést de a következő időpontom júliusban lesz. Tehát majdnem 3 hónapig lesz benne az ideiglenes tömés.
Lehet ezt ennyire húzni, vagy tényleg nem lesz belőle probléma?

Válaszukat előre is köszönöm!

D. Diana

Maradandó contra tejfog

Tisztelt Fogászat!

6 éves kislányomnak még nem esett ki a tejfoga, de lent középen az alsó 2 fog mögött már látható a 2 maradandó fog. Ez esetben ki kell húzni a tejfogakat, amelyek egyáltalán nem mozognak? Hogy történik ez esetben az érzéstelenítés? Kell utána fogszabályozás? Képet tudnék csatolni, ha lehetne.

Előre is köszönöm a választ.

Üdvözlettel:

Diana

K. Alexandra

Fogszabályzó

Üdvözlöm! Nagyon előre áll a felső állkapcsom az alsóhoz képest és akinél voltam orvos,ő műtétre akarna küldeni,de inkább kikérném másnak is a véleményét,lehetőleg megúsznám. Milyen vizsgálatot javasol?! Esetleg röntgen? Előre is köszönöm!

csap es femkorona eltavolitasa es csereje femmentesre

A csapot es koronat szeretnem eltavolitani es kicserelni egy kisorlo fogambol, anelkul hogy ki kelljen huzni a fogat. Egy rontgenkepet szeretnek kuldeni, hova kuldhetem? Egy parodontologust keresek, aki raer szombatonkent.
Elore is koszonom.

Ö. Anikó

Maradandó fogak

Üdvözlöm, kislányom 3 éves és a 20 tejfogán kívül alul mindkét oldalt jönnek a 6-os maradandó fogak. Ez nem okozhat valami problémát? Van olyan, hogy ilyen korán kibújhat ez a fog? Köszönöm válaszát.

gócos fogak

Kb. fél év óta jelentkezett a bőrömön piros bőrpir, bőrviszketés, izületi fájdalom a térdemben. Kiderült, hogy ezt 3 foggyökér begyulladása okozza. Két fogamat gyökérkezelnek, egyet azonban ki kellett húzni, nem lehetett megmenteni. Azt szeretném kérdezni, hogy a góc által okozott tünetek mennyi idő múlva múlnak el. Mennyi idő alatt regenerálódik a szervezet?
Köszönöm szépen.
Mária

Implantátum / ínyformázó

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

Felül két fogam pótlása van folyamatban implantátumokkal. Egészen pontosan már a finishben vagyunk.
Szükség volt csontpótlásra, majd bekerültek az implantátumok, 3 héttel ezelőtt az ínyformázók, megtörtént a lenyomatvétel, illetve a vázpróba. Elvileg jövő héten kész.

Kérdésem az lenne, hogy mennyire számít normálisnak, hogy az ínyformázó ki és be csavarása fájdalmat okoz? Nem a kiugrok a székből fájdalom, de elég kellemetlen, és utána még sokáig "zsibog".

A másik, hogyha a nyelvemmel nyomkodom a körülötte lévő területet szintén kellemetlen érzés, tehát enni pl nem tudnék rajta. Tudomásom szerint ilyenkor már nem kellene semmit éreznem.

Az orvos szerint nincs begyulladva, szép az ínyem is, de eléggé félek attól, hogy jövő héten elkészül, és nem fogom tudni használni.

A választ köszönöm!