Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

M. Ilona

Érzéstelenítés

Tisztelt Fogászat!
Pénteken voltam Önöknél egy bal, alsó 7-es fogtömésen. Az érzéstelenítő injekció beadásakor éles fájdalmat éreztem és a nyelven azonnal elzsibbadt. A fájdalom olyan volt, mitha a nyelvenbe szúrtak volna.
Megtudtam a dokror úrtól, hogy a nyelv ideg igen közel van, ahhoz a részhez ahova az injekciót ebben az esetben adják, adni szokták.

Az a problémám, hogy mostanáig nem múlt el a nyelvenben baloldaláról a bizsergő-érzéstelen érzés. Nem tudom jól elmagyarázni, de olyasmit érzek, mit mikor nagyon forró étel miatt a nyelv egy időre érzéketlenné válik.

Többször kaptam már ézéstelenítő injekciót, eddig minden fájdalom és probléma nélkül.
Most viszont aggódom a nyelvem miatt. Amennyiben ideget találak el, akkor el fog múlni az a fajta zsibbadás érzés, vagy így is maradhat? A nyelvemet tudom mozgatni, egyelőre mást nem érzek, nem fáj.

Előre is köszönöm (remélem) megnyugtató válaszukat.

Üdvözlettel,
Muth Ilona

B. Vanessza

Fogszabályzás előtt vagy után érdemes kezelni a gyökérfelszívódást?

Tisztelt Doktor nő!
Azt szeretném kérdezni, hogy januárban tennék fel alul felül a fogszabályzómat, viszont már a foggyökerem egy része felszívódott. Ön szerint a fogszabályzás megkezdése előtt kellene kezelni a foggyökér felszívódást, vagy miután lekerül a fogszabályzó? Válaszát előre is köszönöm!

B. Vanessza

Gyökérfelszívódás kezelése lehetséges- mikroszkóppal?

Tisztelt Doktor úr/nő!
Azért írtam önnek, mert többször volt fogszabályzóm, először alul felül másfél évig, de ezek levételt követő 1 év múlva elmozdúltak. Másodjára csak alul tettek fel fogszabályzót , az elől lévő 8 fogamra. Ez a fogszabályzó még mindig fent van, de emiatt elmozdúlt a felső fogsorom is, és érzem, hogy még mindig folyamatosan csak ront az alsó fogszabályzó a felső fogsoromon, amin nincs fogszabályzó. Elmentem egy másik fogorvoshoz, aki azt mondta, hogy alul felül kell 1 évig fogszabályzó, hogy helyre tudjuk tenni, és rendesen tudjak rágni. Viszont azt is mondta, hogy felszívódott a foggyökerem egy része, és a fogszabályzó miatt lehet hogy megint fel fog szívódni belőle. Azt szeretném kérdezni, hogy a foggyökér felszívódást tudnánk e kezelni mikroszkópos megoldással? Vagy ön mit javasol?
(16 éves vagyok)
Válaszát előre is köszönöm!

F. Tamás

Nyálkahártya dudor

Tisztelt Hölgyem/Uram,

Pár napja észrevettem egy furcsa dudort a hátsó rágófogamnál a száj nyálkahártyán, a pofa részen.
Kicsit kemény tapintású, a felülete egyenletes, kidudorodó, olyan mintha egy hólyag lenne. A szegélye picit fehéres ha lámpa fény alatt nézem. Más színbeli eltérést nem tapasztalok vele kapcsolatban.

Előfordulhat hogy valamikor ráharaptam a területre, viszont még hasonló elváltozást nem tapasztaltam e miatt. Ön szerint várjak 1-2 hetet hátha elmúlik, vagy keressek fel szakorvost (szájsebészet) minél előbb?

Készítettem egy képet róla:

http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/11/05/48020171105_201219.jpg

Köszönettel,

P. Rebeka

Fogtömés

Tisztelt hölgyem/uram!

Most tömték a jobb felső 2-es fogamat. Az orvos azt mondta,hogy elég mélly volt a lyuk, és reméli,hogy nem lesz gond vele, mert ha igen akkor gyökérkezeni kell.Kérdezném,hogyha nem fájt előtte, hidegre/melegre nem volt érzékeny, akkor mennyi rá az esély,hogy nem kell gyökérkezelni a fogat? Igazából az is foglalkoztat,hogy ha látta,hogy mélly a lyuk, akkor miért nem tett bele gyógyszeres bélést? (Ezt a másik fogorvos mondta)
Válaszát előre is köszönöm

P. Alexa

szuvas fog

kedves dr elöl a két metszőfogam szuvas a bal oldali alig minimálisan a jobb oldali belsö legszélén alig pár mm fogam negyedét sem fedi még hál istennek de párnapja ha a nyelvemmel a fogam hátulsó reszet nyomom. ..zsibbadó érzest erzek hidegre melegre nem erzekeny rágásra sem fáj ez a nyomásra zsibbadás mitől lehet? néha orromon is erzem ezt a zsibbadást ez mire utalhat???

P. Panni

érdeklődés

Szép napot!

Egy balesetben kitörtek a fogaim, Felül kb 12 fogmaradványt kéne kiszedni, hogy pótolni tudjuk. Allergiás vagyok a lidokainra és a novokainra is Van e lehetőség másfajta érzéstelenítésre, és egy ilyen beavatkozás sorozat kb mennyibe kerül.

Köszönöm.

K. Réka

Afta és éjszakai fogszabályzó

Tisztelt Doktor úr/ Doktornő!
A hét elején végre lekerült az állandó fogszabályzóm. Kaptam helyette egy éjszakai rögzítő fogszabályzót, és ezután jött a gond. Első éjjel után még annyira nem volt gond, de a második után elkezdett fájdogalni a torkom. Ekkor már gyanús volt a dolog, de nem törődtem vele, mert mikor volt állandó, kaptam mellé egy műanyag furcsa éjszakait is, amitől ugyanaz a panaszom volt ( ezt azért kellett volna hordanom hogy egy kicsit felgyorsítsa a fogszabályzást.) De tegnapelőtt este már nem bírtam se nyelni se beszélni annyira fájt a torkom. Ezután orvos megnézte végre, és kiderült, hogy van egy afta a eléggé hatul, a torkomnál valahol. Itthon én is megnéztem, és be van gyulladva eléggé, szóval nem csodálom hogy fáj. Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges-e hogy az afta kialakulásához köze van ennek a rögzített fogszabályzónak vagy más okot kell keresni? Korábban még sosem volt aftám... A másik kérdésem az, hogy ez továbbterjedhet a fogszabályzó által? Azt nem csinálhatom, hogy nem használom, mert akkor visszaállnak a fogaim úgy ahogy 2 éve voltak.

A választ előre is köszönöm!

S. Enikő

Parodontológia

Tisztelt Uniklinik!
Parodontológushoz lehet Önöknél menni, van ilyen szakemberük és mikor rendel?
Üdvözlettel:
Sipos Enikő

Gyermek fogak!!

Tisztelt Doktor úr!
Van egy 28 hónapos kislányom!!Elöl 3 foga begyulladt és így fogorvoshoz mentünk!!Mivel nem engedte hogy bármit is csináljanak vele így az orvosok úgy döntöttek hogy altatással kezelik!!Persze ezen a problémán kívül volt szuvas foga is a kicsinek!!!Akkor úgy lett megbeszélve hogy az első 3 fogat kihúzzák a többit meg megcsinálják kezelik!!Meg is történt a műtét én utána nem tudtam az orvossal nagyon beszélni mert a kicsi üvöltött az orvos meg sietett és ment is!!De sajnos számomra egy felfoghatatlan dolog várt!!Az összes felső fogát kihuzta neki!!Tehát 28 hónaposan nincs felső fogsora!!!A kicsi soha nem sírt semmi hogy fáj a foga!!!Ilyen esetben mit tudok tenni most mindent pépesítenem kell mert nem bír enni sem!!Köszönöm elöre is!!

P. Maria

Cirkont korona

Tisztelt Doktor Úr/Doktor nő
Pár napja végleges ragasztóval 12 tagos cirkon koronát helyeztek fel a felső fogsorra.Az első két fogamnal látható eltérés van.A jobb oldali fog az ínyen még a bal oldalon lévő fog az íny alatt helyezkedik el. Ujjal tapintható a korona felső része.A fogorvosom azt mondja ez normális. Hát amikor mosolygok majdnem 2mm-es látható eltérés van. Mi a teendő ilyenkor? Ha garancia van köteles ezt javítani? Alul is a korona alatt van a hátsó ínyem beragasztva. Ráadásul nem tudom kényelmesen össze zárni a fogsorom. Kérem adjanak tanácsot nem kevés pénzt fizettem ki.

G. Zsuzsa

Tejfogak hirtelen elszíneződése

Kedves Doktornő/Doktor úr!

3 éves kisfiunk tejfogai egyik napról a másikra elszíneződtek, beszürkültek. A korábbiakhoz képest nem volt változás a táplálkozásban, fogápolásban. Egyedül új immunerősítőt (Béres csepp) kezdtünk használni.
Mitől lehet ez a drasztikus, ijesztő és legfőképp hirtelen változás? Valamint mit tehetünk, hogy visszanyerjük kisfiunk hófehér fogacskáit?
Előre is köszönöm válaszát!