Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

G. Katalin

mitől fájhat

Tisztelt Doktor Nő/Úr azzal a kérdéssel fordulnék önhöz hogy van egy éve hogy a szemfogamból letört egy kicsi darab belül.Semmi panaszt nem okozott de egy hónapja érzékeny lett a hidegre ha ittam vagy levegőre.Most viszont 2 napja erősen belenyilallik egy 5 percekre és magától ki is áll a fájdalom de ez egy nap többször előfordul.Nem dagad se az arcom se az ínnyem.Elkezdtem sensodyne fogkrémet használni nem tudom használ e? Az lenne a kérdésem mitől fájhat és ezzel egy fogorvosnál mire számíthatok mit csinálnak? Lehetséges hogy magától is elmúlik a panasz? Vagy mit tanácsolna? Előre is nagyon szépen köszönöm válaszát.Tisztelettel:Katalin

Z. Zoltán

Tömés utáni fájás

isztelt Fogorvos!

Hétfőn tömték a jobb felső 3-4 es közti lukat. Mint mondta az orvos, íny alatti lyuk volt. Kedden és Szerdán érzékeny volt, Csütörtökre teljesen megnyugodott. Aznap.du. aztán elkezdett fájni eléggé. Péntek,Szombat jobb ma pedig megint tegnap este óta rosszabb. Nem fáj ha harapok, ha kocogtatom, nem látszik semmi rajta. Kb olyan érzés, minta hosszú ideje egy tű lenne benne, ami időnként elmozdul, a köztes szakaszokban pedig tompa, fáradt fájdalom. Mit tudok tenni? Nagyon zavaró. Mi lehet a gond? Köszönettel: Z. Zoltán

P. Viktória

Gyulladás

Kedves Doktorúr/ Doktornő!
Körülbelül fél éve tömték a fogamat, azóta folyamatos panaszaim vannak. Érzékeny a hidegre, melegre, a legkisebb érintésre is, rágni abszolút nem tudok rajta. Elmentem fogorvoshoz, készített röntgent is és kifúrta illetve újból betömte ugyanazt a fogamat és a mellette lévőt is, mert nem tudja melyikkel lehet a probléma, még a röntgen felvétel után sem. Amióta fúrta, elviselhetetlenül fáj, főleg éjszaka. Lázas vagyok, ráterjed az arcomra és a szememre is. Felhívtam a fogorvost aki csinálta, azt mondta biztos nem a tömött fogam a probléma, hanem a bölcsességfogam lehet. Azonban ez még ki sem nőtt, és nem is fáj. Tudom hogy az első tömés óta vannak ezek a problémáim, de egyre elviselhetetlenebb. Tudnának kérem tanácsot adni mi lehet a probléma és mit kéne tennem?
Tisztelettel P. Viktória

Fogtömés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!Az egyik fogamat betömték(rágófog,fehér töméssel)2hete.Elég mély volt a lyuk..Egy hete elviselhető állandó tompa fájdalmat érzek azon az oldalon ahol a tömött fogam van.Esténként erősebben fáj, hidegre is jobban.Elötte kb 1 hónapig gyógytömés volt benne,ezalatt panaszmentes volt a fog.
Meddig normális tömés után a fogfájás?
Köszönöm válaszát!

P. Rebeka

Fogtömés

Tisztelt hölgyem/uram!

Most tömték a jobb felső 2-es fogamat. Az orvos azt mondta,hogy elég mélly volt a lyuk, és reméli,hogy nem lesz gond vele, mert ha igen akkor gyökérkezeni kell.Kérdezném,hogyha nem fájt előtte, hidegre/melegre nem volt érzékeny, akkor mennyi rá az esély,hogy nem kell gyökérkezelni a fogat? Igazából az is foglalkoztat,hogy ha látta,hogy mélly a lyuk, akkor miért nem tett bele gyógyszeres bélést? (Ezt a másik fogorvos mondta)
Válaszát előre is köszönöm

P. Alexa

szuvas fog

kedves dr elöl a két metszőfogam szuvas a bal oldali alig minimálisan a jobb oldali belsö legszélén alig pár mm fogam negyedét sem fedi még hál istennek de párnapja ha a nyelvemmel a fogam hátulsó reszet nyomom. ..zsibbadó érzest erzek hidegre melegre nem erzekeny rágásra sem fáj ez a nyomásra zsibbadás mitől lehet? néha orromon is erzem ezt a zsibbadást ez mire utalhat???

B. Zoltan

Néha jelentkező tompa fájdalom/érzékenység

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő

Ma pont 1 hete cseréltek tömést a bal felső 7-es fogban, mert szuvasodás kezdődött
A tömést követő éjszaka fájásra ébredtem, (1 szem Cataflam és tovább aludtam ).
Erősebb fájdalom nem jött vissza, viszont azóta néha - néha (ritkán) előjön tompa "fájdalom" de inkább érzékenységnek mondanám, nem is fájdalomnak! (nem harapásra vagy egyéb hatásra, csakúgy spontán)
Hidegre, melegre nem érzékeny!
A tömés elég mély volt.
Kérdésem, hogy ez az úgynevezett "néha előjövő érzékenység" meddig számít normálisnak egy ilyen mélyebb/nagyobb tömés esetén?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Bernáth Zoltán

P. Petra

Letört metszőfog

Kedves Dr.nő/úr!
1 honapja kb volt egy szerencsetlen balesetem,aminek kovetkezteben 21es fogam(azaz metszofog) eleg nagy resze letort.😭😭 Rogton masnap felepitettek fenyrekoto tomoanyagbol a fogam, de a Drn mondta, hogy erre elobb vagy utobb sajnos korona kell😢. Viszont par napja eszre vettem ,hogy a mellette levo fogam kozott nem hagyott eleg helyet, igy nem igazan tudom a fogat mosni es felek,hogy a fog ep resze kilyukad es akkor tenyleg menthetetlen lesz a fogam. On szerint lehet ezt a fogat megegyszer ugy ujraepiteni a kozeljovoben,hogy normalis res lenne a fogaim kozott ,hogy legalabb fogselymet tudjak hasznalni?vagy esetleg csiszoni? Illetve lehet ilyen felepitett fogat fogszabalyzoval terhelni?
Koszonom elore a valaszat!💕

K. Balázs

Érzékeny fog

Néhány nappal ezelőtt, étkezés közben elkezdett fájni a jobb oldali, alsó bölcsességfogam, azonnal érzékennyé vált a harapásra, hidegre, melegre. Nem tört le a fogam, a tömés sem jött ki, ráadásul semmi keményet sem szoktam enni. Hozzáteszem, hogy nyolc hónapja betömték e fogamat (picit elkezdett romolni, de sosem volt gondom vele), hogy a későbbiekben ne okozzon problémát. A mai naptól már csak hidegre (levegőre is), melegre továbbra is érzékeny maradt. A fájdalom nem hosszantartó, rövid időn belül megszűnik.
Ön szerint mi okozhatja ezt, továbbá mit tanácsol? Előre is köszönöm válaszát! Balázs (26)

Fájó fog

Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne hogy mi lehet a baj ha másfél hete a jobb alsó 7es fogam külső felén lévő lyukat betömték fehér töméssel de most mult hét szombat óta érzékeny lett a hidegre melegre illetve ha ujjal megnyomom tömést fájdalmat érzek de csak a tömés helyén
Előzmények: nyelvemmel észrevettem a lyukat nagyon érzékeny volt hidegre melegre édesre, nem furt a doktor ur csak bekente valamivel és.betömte fehérrel őmlítéskor már egyáltalán.nem volt érzékeny a hidegvízre de most újra kezdte

Válaszát előre köszönöm!

Üdv.: Tóth Ferenc

Z. Tamás

fognyaki kopás

Tisztelt Címzett!

Hetven éves férfi vagyok. Huszonhárom, nem laza saját fogam van még.

Ezek közül, tizenkettőnél kisebb-nagyobb fognyaki kopás látható, amelyek fájdalmat még nem okoznak.

Egy fogorvos, ezeknek a fogaknak a megtartása érdekében a koronával való ellátásukat javasolta nekem.

Van-e ennél egyszerűbb, jobb és hatékonyabb megoldás ezeknek a fogaknak a kezelésére.

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Tamás

D. Mária

Mi tévő legyek?

Tisztelt Doktor Úr, Doktornő!
Bal oldalon fönt fája fogam.
Egyébként teljesen rendben vannak a fogaim, rendszeresen jártam fogorvoshoz mindig, a problémák kezelve lettek . Kb.14 hónappal ezelőtt ahogy fogselyemmel tisztítottam a két fogam között ( 5 – 6 között ) beszorult és nem tudtam kihúzni a fogselymet, csak nagy erőfeszítéssel és a mikor végre kijött, olyan volt, mintha megpattant volna valami … A 6. foggal már korábban is volt gondom, volt,hogy érzékeny volt, gyakran begyulladt az íny fölötte , ezért kb. 4.5 évvel ezelőtt a benne lévő tömést kicserélték kerámia tömésre. Mondhatom, hogy a legszuperebb tömés volt,ami eddig volt nekem valaha is. 3 évig semmi panaszom nem volt a fogamra, ugyanúgy tudtam rágni, mintha a saját eredeti fogam lenne. Az ominózus fogselymes eset után elkezdett érzékeny lenni a fogam. Aztán ez az érzékenység néha átterjed a 4-5-ös fogra is ,az íny néha begyullad fölöttük, nem tudok azon az oldalon rágni egyáltalán és igazából nem tudom megmondani, hogy melyik fogam fáj, de leginkább az 5-6-os és közötte. Több fogorvosnál is voltam( szám szerint 6 ) mióta a fogselymes eset történt, senki nem tud semmi okosat mondani, nem tudják, hogy mi lehet az érzékenység, fájdalom mögött. A rendelőben hidegre, kopogtatásra mindegyik érzékeny ( alapvetően érzékenyek a fogaim ) Készült röntgen felvétel, a fogorvos szerint nem látszik rajta semmi gyanús eltérés,ami magyarázná a tüneteket. Megkérdeztem, hogy esetleg lehet-e szuvasodás a kerámia tömés alatt – mert egy másik fogamnál egyszer ez előfordult, hogy az amalgám tömés alászuvasodott – azt mondta a fogorvos, hogy az a kerámia tömés esetén kizárt és a röntgen felvételen sem látszik ennek jele és a kerámia tömést egyébként sem lehet szétfúrni, mert nagyon kemény.
Elhangzott javaslatok és kezelések:
- húzassam ki – nem szeretném, mert nem hiszem,hogy ez a megoldás
- gyökérkezelés – nem szeretném és nem hinném, hogy ez lenne a megoldás, mivel az okot szeretném , ha megtalálnák – ez nekem úgy hangzik, mintha valakinek fáj a feje, akkor vágjuk le és akkor nem fog fájni – jelen esetben szedjük ki az idegeket és akkor nem fogja érezni…. és egyébként is, ha nem lehet a kerámia tömést kifúrni,akkor hogyan ?
- menjek vissza ahhoz a fogorvoshoz,aki csinálta a tömést – egy hallgató volt az egyetemen a klinikai gyakorlata alatt – már rég nincs ott és a nevét sem tudom
- használjak sensitiv fogkrém et– használok, semmi javulás
- 5-6 fog között kicsit „megreszelte”, hogy ne szoruljon a selyem és könnyebb legyen tisztítani – könnyebb tisztítani, de nem oldódott meg az alap probléma
- fognyakat lezárta, hogy ne legyen érzékeny –valóban fogmosáskor kevésbé érzékeny , mint előtte volt
Most ott tartok, hogy ha kint vagyok a szabad levegőn, nem tudok megszólalni, mert már a hideg levegőtől is belenyilall. Nem tudok rágni azon az oldalon hónapok óta, csak a jobb oldalon. Ez most már oda vezetett, hogy a jobb oldalon kezd fájni a fogam és az állkapcsom, amiatt,hogy csak a jobb oldalt tudom használni rágásra és ez ma reggelre már odáig fajult, hogy a száj nyitása – zárása is fájdalmat okoz és a jobb oldali alsó fogsoromban olyan érzés van, mintha iszonyatos erővel nyomnák előre – hátra a fogaimat.
Nem tudom mi tévő legyek?
Egyrészt anyagilag is megterhelő, hogy fogorvosokhoz járkálok eredmény nélkül, másrészt pedig mégsem ehetek életem végéig tejbegrízt, hogy ne kelljen rágnom…

Tisztelettel és köszönettel: N.Mária