Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

Fogtömés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!Az egyik fogamat betömték(rágófog,fehér töméssel)2hete.Elég mély volt a lyuk..Egy hete elviselhető állandó tompa fájdalmat érzek azon az oldalon ahol a tömött fogam van.Esténként erősebben fáj, hidegre is jobban.Elötte kb 1 hónapig gyógytömés volt benne,ezalatt panaszmentes volt a fog.
Meddig normális tömés után a fogfájás?
Köszönöm válaszát!

P. Rebeka

Fogtömés

Tisztelt hölgyem/uram!

Most tömték a jobb felső 2-es fogamat. Az orvos azt mondta,hogy elég mélly volt a lyuk, és reméli,hogy nem lesz gond vele, mert ha igen akkor gyökérkezeni kell.Kérdezném,hogyha nem fájt előtte, hidegre/melegre nem volt érzékeny, akkor mennyi rá az esély,hogy nem kell gyökérkezelni a fogat? Igazából az is foglalkoztat,hogy ha látta,hogy mélly a lyuk, akkor miért nem tett bele gyógyszeres bélést? (Ezt a másik fogorvos mondta)
Válaszát előre is köszönöm

P. Alexa

szuvas fog

kedves dr elöl a két metszőfogam szuvas a bal oldali alig minimálisan a jobb oldali belsö legszélén alig pár mm fogam negyedét sem fedi még hál istennek de párnapja ha a nyelvemmel a fogam hátulsó reszet nyomom. ..zsibbadó érzest erzek hidegre melegre nem erzekeny rágásra sem fáj ez a nyomásra zsibbadás mitől lehet? néha orromon is erzem ezt a zsibbadást ez mire utalhat???

B. Zoltan

Néha jelentkező tompa fájdalom/érzékenység

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő

Ma pont 1 hete cseréltek tömést a bal felső 7-es fogban, mert szuvasodás kezdődött
A tömést követő éjszaka fájásra ébredtem, (1 szem Cataflam és tovább aludtam ).
Erősebb fájdalom nem jött vissza, viszont azóta néha - néha (ritkán) előjön tompa "fájdalom" de inkább érzékenységnek mondanám, nem is fájdalomnak! (nem harapásra vagy egyéb hatásra, csakúgy spontán)
Hidegre, melegre nem érzékeny!
A tömés elég mély volt.
Kérdésem, hogy ez az úgynevezett "néha előjövő érzékenység" meddig számít normálisnak egy ilyen mélyebb/nagyobb tömés esetén?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Bernáth Zoltán

P. Petra

Letört metszőfog

Kedves Dr.nő/úr!
1 honapja kb volt egy szerencsetlen balesetem,aminek kovetkezteben 21es fogam(azaz metszofog) eleg nagy resze letort.😭😭 Rogton masnap felepitettek fenyrekoto tomoanyagbol a fogam, de a Drn mondta, hogy erre elobb vagy utobb sajnos korona kell😢. Viszont par napja eszre vettem ,hogy a mellette levo fogam kozott nem hagyott eleg helyet, igy nem igazan tudom a fogat mosni es felek,hogy a fog ep resze kilyukad es akkor tenyleg menthetetlen lesz a fogam. On szerint lehet ezt a fogat megegyszer ugy ujraepiteni a kozeljovoben,hogy normalis res lenne a fogaim kozott ,hogy legalabb fogselymet tudjak hasznalni?vagy esetleg csiszoni? Illetve lehet ilyen felepitett fogat fogszabalyzoval terhelni?
Koszonom elore a valaszat!💕

K. Balázs

Érzékeny fog

Néhány nappal ezelőtt, étkezés közben elkezdett fájni a jobb oldali, alsó bölcsességfogam, azonnal érzékennyé vált a harapásra, hidegre, melegre. Nem tört le a fogam, a tömés sem jött ki, ráadásul semmi keményet sem szoktam enni. Hozzáteszem, hogy nyolc hónapja betömték e fogamat (picit elkezdett romolni, de sosem volt gondom vele), hogy a későbbiekben ne okozzon problémát. A mai naptól már csak hidegre (levegőre is), melegre továbbra is érzékeny maradt. A fájdalom nem hosszantartó, rövid időn belül megszűnik.
Ön szerint mi okozhatja ezt, továbbá mit tanácsol? Előre is köszönöm válaszát! Balázs (26)

Fájó fog

Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne hogy mi lehet a baj ha másfél hete a jobb alsó 7es fogam külső felén lévő lyukat betömték fehér töméssel de most mult hét szombat óta érzékeny lett a hidegre melegre illetve ha ujjal megnyomom tömést fájdalmat érzek de csak a tömés helyén
Előzmények: nyelvemmel észrevettem a lyukat nagyon érzékeny volt hidegre melegre édesre, nem furt a doktor ur csak bekente valamivel és.betömte fehérrel őmlítéskor már egyáltalán.nem volt érzékeny a hidegvízre de most újra kezdte

Válaszát előre köszönöm!

Üdv.: Tóth Ferenc

Z. Tamás

fognyaki kopás

Tisztelt Címzett!

Hetven éves férfi vagyok. Huszonhárom, nem laza saját fogam van még.

Ezek közül, tizenkettőnél kisebb-nagyobb fognyaki kopás látható, amelyek fájdalmat még nem okoznak.

Egy fogorvos, ezeknek a fogaknak a megtartása érdekében a koronával való ellátásukat javasolta nekem.

Van-e ennél egyszerűbb, jobb és hatékonyabb megoldás ezeknek a fogaknak a kezelésére.

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Tamás

D. Mária

Mi tévő legyek?

Tisztelt Doktor Úr, Doktornő!
Bal oldalon fönt fája fogam.
Egyébként teljesen rendben vannak a fogaim, rendszeresen jártam fogorvoshoz mindig, a problémák kezelve lettek . Kb.14 hónappal ezelőtt ahogy fogselyemmel tisztítottam a két fogam között ( 5 – 6 között ) beszorult és nem tudtam kihúzni a fogselymet, csak nagy erőfeszítéssel és a mikor végre kijött, olyan volt, mintha megpattant volna valami … A 6. foggal már korábban is volt gondom, volt,hogy érzékeny volt, gyakran begyulladt az íny fölötte , ezért kb. 4.5 évvel ezelőtt a benne lévő tömést kicserélték kerámia tömésre. Mondhatom, hogy a legszuperebb tömés volt,ami eddig volt nekem valaha is. 3 évig semmi panaszom nem volt a fogamra, ugyanúgy tudtam rágni, mintha a saját eredeti fogam lenne. Az ominózus fogselymes eset után elkezdett érzékeny lenni a fogam. Aztán ez az érzékenység néha átterjed a 4-5-ös fogra is ,az íny néha begyullad fölöttük, nem tudok azon az oldalon rágni egyáltalán és igazából nem tudom megmondani, hogy melyik fogam fáj, de leginkább az 5-6-os és közötte. Több fogorvosnál is voltam( szám szerint 6 ) mióta a fogselymes eset történt, senki nem tud semmi okosat mondani, nem tudják, hogy mi lehet az érzékenység, fájdalom mögött. A rendelőben hidegre, kopogtatásra mindegyik érzékeny ( alapvetően érzékenyek a fogaim ) Készült röntgen felvétel, a fogorvos szerint nem látszik rajta semmi gyanús eltérés,ami magyarázná a tüneteket. Megkérdeztem, hogy esetleg lehet-e szuvasodás a kerámia tömés alatt – mert egy másik fogamnál egyszer ez előfordult, hogy az amalgám tömés alászuvasodott – azt mondta a fogorvos, hogy az a kerámia tömés esetén kizárt és a röntgen felvételen sem látszik ennek jele és a kerámia tömést egyébként sem lehet szétfúrni, mert nagyon kemény.
Elhangzott javaslatok és kezelések:
- húzassam ki – nem szeretném, mert nem hiszem,hogy ez a megoldás
- gyökérkezelés – nem szeretném és nem hinném, hogy ez lenne a megoldás, mivel az okot szeretném , ha megtalálnák – ez nekem úgy hangzik, mintha valakinek fáj a feje, akkor vágjuk le és akkor nem fog fájni – jelen esetben szedjük ki az idegeket és akkor nem fogja érezni…. és egyébként is, ha nem lehet a kerámia tömést kifúrni,akkor hogyan ?
- menjek vissza ahhoz a fogorvoshoz,aki csinálta a tömést – egy hallgató volt az egyetemen a klinikai gyakorlata alatt – már rég nincs ott és a nevét sem tudom
- használjak sensitiv fogkrém et– használok, semmi javulás
- 5-6 fog között kicsit „megreszelte”, hogy ne szoruljon a selyem és könnyebb legyen tisztítani – könnyebb tisztítani, de nem oldódott meg az alap probléma
- fognyakat lezárta, hogy ne legyen érzékeny –valóban fogmosáskor kevésbé érzékeny , mint előtte volt
Most ott tartok, hogy ha kint vagyok a szabad levegőn, nem tudok megszólalni, mert már a hideg levegőtől is belenyilall. Nem tudok rágni azon az oldalon hónapok óta, csak a jobb oldalon. Ez most már oda vezetett, hogy a jobb oldalon kezd fájni a fogam és az állkapcsom, amiatt,hogy csak a jobb oldalt tudom használni rágásra és ez ma reggelre már odáig fajult, hogy a száj nyitása – zárása is fájdalmat okoz és a jobb oldali alsó fogsoromban olyan érzés van, mintha iszonyatos erővel nyomnák előre – hátra a fogaimat.
Nem tudom mi tévő legyek?
Egyrészt anyagilag is megterhelő, hogy fogorvosokhoz járkálok eredmény nélkül, másrészt pedig mégsem ehetek életem végéig tejbegrízt, hogy ne kelljen rágnom…

Tisztelettel és köszönettel: N.Mária

V. Csilla

Hidegre érzékeny fog

Tisztelt Uniiklinik
Bal felső 6-ost idén kétszer is kezelték már, most újra fáj. HIdegre. Külső elváltozásként barnás (halvány) elszíneződés jelentkezett. Ma felkerestem a fogorvosom, aki megröntgenezte, de azon nem lát elváltozást. Gyökérkezelést kínált fel, amelyet nem szeretnék, mivel a fájdalom oka ismeretlen maradt - lévén a röntgenen nem látszik semmi. Egyszer ez a fog, 15 éve ugyanígy fájt, akkor sem engedtem gyökérkezelni, elmúlt a fájdalom, sokáig nem volt vele probléma. MIt tehetnék: gyulladáscsökkentő szedését, valamilyen fertőtlenítő folyadékot, vagy mit alkalmazhatnék a fájdalom enyhítésére, illetve az ok megszüntetésére? Orvosom, egy másik ilyen jellegű fájdalom esetében Xilox-ot írt fel, de pont most szeretnénk 3. babát, és az rontja a termékenységet, így azt pl. nem szeretném alkalmazni. Köszönettel:

próbatömés

T.Cím!

Egy régen betömött 2-es fogamat ismét be kellene tömni és a kezeléskor már másodszor kaptam próbatömést.
Mi a célja a próbatömésnek, miért nem végleges tömés készül? Szóval mi okból, célból, miért csinálnak próbatömést. ez lenne a kérdésem?
Köszönettel, üdvözlettel

F- né T. Zsófia

G. Anikó

Fogtömés

Üdvözlöm!A lehető legrosszabb beteg vagyok akit fogorvos elképzelhet, ugyanis amikor a számban matatnak folyamatosan öklendezem. Most a bal felső bölcsességfogamat kellene újratömni, mert ismét letört egy darab a tömésből, és mivel a két fog között van a lyuk, csak úgy tudják betömni, hogy "matricát" kell ráhúzni a fogamra. Annál a hátsónál egyszerűen akárhogy próbálom attól a matricától folyamatosan öklendezem.. Ráadásul olyankor pánikolok, mert hányásfóbiám van. Tehát az lenne a kérdésem, hogy a matricán kívül semmilyen más megoldás nincs arra, hogy be lehessen tömni a fogamat?