Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

P. Melinda

Szájzár

Tisztelt Dr Úr/Nő!
Hétfőn lesz 3hete hogy begyulladt a bal alsó bölcsességfogam amit ki is húztak.Szépen egybe kijött.Nem kell vágni és varrni sem.Ekkor már volt szájzáram.A húzás után egyre rosszabb lett.Még jobban begyulladt.Fáj már mindenem tőle.Torkom,fülem,fejem na és persze a helye is.1hét múlva vissza mentem a fogorvoshoz aki írt fel antibiotikumot.A fájdalom kezdett szünni viszont a szájzár még mindíg tart.Meddig tarthat ez?Próbálom tornáztatni de eléggé fájdalmas.Meg fog szünni ez magától?Jelenleg úgy érzem így maradok örökké.Előre is köszönöm a válaszát.

M. István

Foghúzás utáni fájdalom

Tisztelt Doktor nő/úr!

A jobb alsó második kisörlő fogamat kihúzták, a kihúzás utáni másnap a számat nehezen tudtam kinyitni és bal oldalon fájt az álkapcsom. A számat nem tudom olyan mértékben nagyra tátani mint előtte, ráadásul egy kicsit fel van dagadva az álkapcsom alatt a bal oldalon. A kérdésem az lenne, hogy okozhatta ezt a fogkihúzás, ha igen milyen módok vannak a kezelésre.

Köszönettel:
M. István

H. Tímea

begyulladt fog

Tisztelt Doktornő!
Begyulladt a bal oldali felső bölcsességfogam. Nagyon fájt ezért elkezdtem szedni az Augmentin 500/125mg kapszulát. Naponta 3X. Két napja szedem, de a fogam körül feszítés érzek ami elég kellemetlen. Kérdezni szeretném tisztelt doktornőt, hogy ha az önökhöz kért időpontom csak hetek múlva lesz aktuális akkor addig ezzel az antibiotikummal ki tudom-e húzni odáig. Nem szeretnék máshoz menni mert félek sztk-ban akkor is kihúznák,ha most be van gyulladva.
Köszönettel: Hustya Tímea

A. Csabáné

Foghúzás utáni fájdalom

Tisztelt Cím! Nov. 16-án kihúztak 3 db jobb oldali felső fogam, közöttük a szemfogamat is. Nagyon nehezen, gyökérfogóval is ès elég sok időbe tellett mire kijöttek. Ezutàn begyulladt az ínyem így 20-án visszamentem amikor is felnyitották a sebet, átmosták ès egy pár öltèssel összevarrták, holott nem mondták ès nem is èreztem, hogy megnyílt volna. Igaz, hogy még 2 nap telt el de lüktető, szűnni nem akaró fájdalmam van az orrom melletti területen, és duzzanatot érzek, csak gyógyszerrel pár óráig csillapodik. Szedek antibiotikumot is. Kérdésem az lenne, hogy ez a fàjdalom "normális" meddig tart az ilyen beavatkozás utáni fájdalom azért van mert gyulladt volt ès megsérült valami az ínyemben vagy megint menjek vissza hogy újra felnyissa amitől nagyon félek. Vàlaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: Antal Csabáné

H. Zsuzsanna

Érzéstelenítés

Üdvözlöm!

Jobb alsó bölcsességfogam gyökérkezelt de már régebben de sajnos alászuvasodott és letört belőle egy kissebb darab.Szerencsémre a fogam nem fáj. Elmentem a fogorvosomhoz aki alányúlt a tömésnek és simán, könnyedén kiemelte a fogamból csak sajnos egy nagyobb darab foggal együtt. Egy negyed fog és a gyökér benne maradt.Mondta h menjek szájsebészhez mert Ő ezt nem tudja nekem kivenni. Jártam már Önöknél,Dr.Molnár Katalinnál aki roppant kedves és figyelmes volt. A gondom az,hogy sajnos borzasztóan félek a húzástól, jobban mondva az érzéstelenítő hatásától(zsibbadás)
Felső fogaknál nincs gondom,viszont az alsóknál kész vagyok.Nem bírom elviselni az egész arc ill nyelv vagy rosszabb esetben a torok zsibbadását,pánikba esek és szinte rögtön fulladni kezdek pszichésen. Voltam ez miatt már rosszul. Esetleg van e valami olyan érzéstelenítő ami csak az adott fogat ill a mellette lévőt zsibbasztja el és nem a fél fejemet.?
Meddig tudom húzni h bent van a gyökér? Mit okozhatok vele?
Válaszát előre is köszönöm
Üdv: Zsu

S. Veronika

Bölcsességfog eltávolítás

Tisztelt Doktor úr/ Doktornő!

Három napja iszonyatos fájdalommal jelentkezett a jobb alsó bölcsességfogam növekedése. Fogorvosom azonnali húzást javasolt a jelenlegi állapotot látva és a korábbi panoráma röntgenre hivatkozva,mivel azon már látszott koràbban hogy amint nőlni kezdenek, el kell távolítani a bölcsességfogaimat, mivel egyszerűen nincs hely a számban, feszít és a szemfogakat már szemmel láthatóan nyomja össze.
Sajnos vidéken nincs szájsebészet ezért Pesten próbálkoztunk, de nem sok sikerrel, az egyik helyen ahol megvizsgáltak annyira durván átnyomkodva tették hogy azonnal bevérzett és mégjobban begyulladt. Az utolsó helyen , ahonnan nem irányítottak át végre és fogadtak, a 2D-s röntgenből már látszott, hogy a fog hátsó gyökere hátrafelé kampósan helyezkedik el és az idegpályák között teszi mindezt, ezért CBCT- re küldtek, és jövőhét végére jegyeztek elő érzéstelenítéses műtétre. Addig is napi 4 dalacint és 4 flectort javasoltak, amit eleinte sokalltam, azonban olyan mértékű a fàjdalom hogy kell.
Azóta az említett gyogyszeres kezelés ellenére begyulladt az egész számban az ínyem, a torkom, a nyelvem csupa fájdalmas hólyag,fülfájdalom jelentkezett,és a szájzár sem kizárható, mert az evéshez nem tudom kinyitni a szám rendesen, sem rágni, aludni sem tudok a fájdalomtól.
Sok rémtörténetet hallottam azokról az eltavolitasokrol ahol a fog gyökere és az idegcsatorna találkozott, és gondolom a találkozás mértéke, helyzete összefügg a mértéktelen fájdalommal és tünetekkel.
A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben kifejezett specialistához érdemes fordulnia szövődmènyek elkerülése végett vagy rutin beavatkozásról van szó? Mert itt azt mondták érzéstelenítéssel lesz a beavatkozás, ha beletörik kihuzas kozben csak akkor nyitják fel .

Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Veronika

F. Tamás

Nyálkahártya dudor

Tisztelt Hölgyem/Uram,

Pár napja észrevettem egy furcsa dudort a hátsó rágófogamnál a száj nyálkahártyán, a pofa részen.
Kicsit kemény tapintású, a felülete egyenletes, kidudorodó, olyan mintha egy hólyag lenne. A szegélye picit fehéres ha lámpa fény alatt nézem. Más színbeli eltérést nem tapasztalok vele kapcsolatban.

Előfordulhat hogy valamikor ráharaptam a területre, viszont még hasonló elváltozást nem tapasztaltam e miatt. Ön szerint várjak 1-2 hetet hátha elmúlik, vagy keressek fel szakorvost (szájsebészet) minél előbb?

Készítettem egy képet róla:

http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/11/05/48020171105_201219.jpg

Köszönettel,

P. Panni

érdeklődés

Szép napot!

Egy balesetben kitörtek a fogaim, Felül kb 12 fogmaradványt kéne kiszedni, hogy pótolni tudjuk. Allergiás vagyok a lidokainra és a novokainra is Van e lehetőség másfajta érzéstelenítésre, és egy ilyen beavatkozás sorozat kb mennyibe kerül.

Köszönöm.

M. Évi

Pótlás

T. Klinika , felső bal hátsó fog beültetése A- tól Z-ig mennyibe kerül k.b ?

köszönettel..Mné....

S. Dóra

Foghúzás után

Tisztelt Doktornő!
6 napja húzták ki a bal hatos alsó fogamat, mely a fogsorom utolsó eleme volt. Koronát kellett levágni, így eltávolításra került egy fogpótlás és a kihúzott fog is. Nem volt egyszerű,egy óra alatt sikerült kiszedni a gyökereket, két injekcióval. Dalacin 300 mg kapszulát szedtem, nap 3*1-et, ma fogyott el egy dobozzal. A vérdugó bent maradt, arcdagadás, láz nem volt, összehúzódni látom a sebet. Két napja azonban feszítést érzek, de nem a kihúzott fog helyén, a sebnél, hanem előtte, a bent maradt fogamnál (ami a hármas híd utolsó eleme és egészséges fog) valamint a seb után, ahol nincs már fog, csak csont, valamint ritkán az állkapcsomban. MItől van ez? Normális még ennyi idővel a foghúzás után? Meddig lehetnek panaszok?
Köszönöm szépen a választ!

S. Dóra

Lepedékes nyelv

Tisztelt Doktornő!
4 napja kihúzták a bal 6-os fogamat alul. Nem volt egyszerű húzás, de sikerült. Dalacin 300 mg tablettát még aznap el kellett kezdenem szedni és naponta 3*1-et szedek belőle.
4 szem után vettem észre, hogy a nyelvemen vastag lepedék van. (fehéres, picit sárgás színű, fogmosáskor tisztítom a nyelvem is, le tudok szedni belőle, de állandóan vastag rétegben van)
A foghúzás óta kevesebbet iszom, sokkal kevesebbet eszem, probiotikumot szedek.

Lehet,hogy az antibiotikum okozza ezeket a panaszokat? A foghúzás előtt ilyen gondom nem volt. Mi a teendő?

Köszönöm szépen megtisztelő válaszát!

B. Renáta

Bölcsességfog műtét után

Tisztelt Doktornő/Úr!
Panoráma rtg. alapján szájsebészem nem talált okot arcdagadás és nyomásérzés a jobb alsó fogsoromban panaszaimra, ezért arra gondolt, hogy a bölcsességfog okozhatja esetleg. Holnap lesz két hete hogy megműtött. Az ínyem meg volt nyílva a fog fölött, de csontot fúrni is kellett hogy ki tudja szedni. Szokásos arcdagadás és fájdalom következett, majd a műtét utáni 4. napon kezdett el őrülten fájni, igazából nem tudtam beazonosítani hogy a 7-es fogam, vagy a műtét helye. 10 nap után varratszedésnél azt mondta szépen gyógyul. A 12. napon észrevettem egy kemény csomót a bölcsességfog helyének közvetlen közelében az arcomon belül, ill. A 7-es fog mellett a varrat helyének környékén. Az orvosomhoz nem tudok már visszamenni, csak valaki máshoz, mert vidékre költözik, viszont addig is szeretném tudni, hogy hasonló másnál is előfordul, vagy csak én vagyok megtisztelve ezekkel a csomókkal. Nem fehér a közepe, nem látok rajta nyílást, talán pirosabb a kelleténél. Az arcom fel van duzzadva, fáj a nyakam és érzem hogy onnan jön a fájdalom. Lehet ez a csontfúrás traumájának a következménye, vagy esetleg a varratok helyén valami lokális gyulladás, vagy nyálmirigy? Megtisztelő válsszát előre is köszönöm. Renáta