Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

K. Fanni

Fog húzás utáni fájdalom

Jó napot kívánok!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy hétfőn 2 fogat húzattam ami be volt gyulladva, Pénteken vissza mentem mert a gyulladás nem szűnt és a fogorvos meg kaparta és tett bele egy géz csíkot, az lenne a kérdésem hogy még mindég fáj a helye hogy ez természetes-e? és fájdalom csillapítót szedhetek-e hogy benne van a gézcsík? Választ előre is köszönöm.

T. Andrea

bölcsességfog műtét után

Tisztelt Szakértők!

Csütörtökön műtötték ki jobb oldalon mindkét bölcsességfogam. Az alsó sebből vasárnap este óta (gondolom)genny szivárog, az arc duzzanatának enyhe nyomására (pl arckrémezés közben), vagy az állkapcsom tornáztatása közben(ami szükséges a részleges szájzár miatt) is ürül ez a kellemetlen ízű, sárgás váladék. Fájdalomcsillapítót is szednem kell 6 óránként, máshogyan nem bírom. Egyébként a duzzanat szépen lohad, de rágni még mindig nem tudok.
Csütörtökön mennék varratszedésre. Azt szeretném megtudni, hogy ezekkel a tünetekkel várhatok-e csütörtökig, vagy ez gyulladást jelent amivel azonnal vissza kéne mennem kontrollra?
Van-e okom aggodalomra, mire számíthatok?

Válaszukat előre is köszönöm!
Andrea

Ideiglenes koronák

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Egy olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy kaptam felső fogsorra előlre, egy 6 tagból álló ideiglenes koronát ( 5 csiszolás egy húzás). Minden rendben van nem érzek fájdalmat, idegennek érzem egyenlőre csak. Viszont nem tudom normális-e de igy a hátsó (utolsó) maradt fogaimnál akárhogy helyezem az alsó fogsort a felső ragasztotthoz, sehol nem zár le teljesen a fogsor? Válaszukat köszönöm.
Ill. Még egy kérdésem kenbe ideiglenes korona alatt ugye foghúzásból maradt "seb" található, étkezés folytatható-e úgyanúgy mint előtte, gondolok itt pl. A tejtermék fogyasztásra?

S. Kitti

Bölcsességfog műtét

Szép napot!

Azzal a kérdéssel fordulok Ön(ök)höz, hogy február 01.-jén kiműtötték a jobb felső bölcsességfogamat, mivel rossz irányba indult el nőni.
A műtéttel nem volt semmi probléma, sikeresen kijött a fogam.
Teltek a napok, hetek, kiszedték a varratot is, akkor közölte a doktor, hogy be van gyulladva az ínyem, és öblögessem.
Így is tettem, nem mertem még a jobb oldalamat használni, ezért adtam neki időt, hogy gyógyuljon.
1 hét után kb. megpróbáltam enni rajta, ami sikeresen ment is, nem volt semmi fájdalom, talán csak az állkapcsom fájt, de ezt betudtam annak, hogy 'elfáradt' a műtét alatt.
Egyik nap azt vettem észre, hogyha hideget, vagy édeset eszek, akkor elkezd fájni, illetve érzékenyek a fogaim, mivel pontosan nem tudtam megállapítani, hogy csak egy vagy csak a jobb felső fogaim fájnak, ahol a műtét történt.

A kérdésem pedig az lenne, hogy előfordulhat-e az, hogy azért fájnak a fogaim azon az oldalt, mert ott beavatkozás történt, és idő kell még a gyógyulásra?
És, ha igen ez a gyógyulási idő akár hónapokig is eltarthat?

Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettel,
Kitti

T. Beatrix

Foggyökér resectio

Üdvözlöm!
Nekem hétfőn volt resectiom felső 1es 2es fogamon végezték és a mai napon jobban feldagadt teljesen a szememig.Kamillával öblögetek, kálciumot iszok,borogatom ,az innyemen sárgás foltot nem látok csak a varratnál egy kis fehérséget ez normális vagy vissza kéne mennem a szájsebészetre?

R. Krisztina

Szájprobléma

Tisztelt Doktornő/Úr

A problemám a következő:
Hónapok óta tartó tüneteimre még nem találtam megoldást, pedig több orvosnál is jártam. Az alsó ajkam belső része meg van duzzadva állandóan, folyamatos égő, csípő, feszülő érzést érzek és sokszor sós ízt érzek a számban, nyelvemen. Hasonló érzés, mintha leforráztam volna, vagy kimarta volna a só.
Lehet estleg nyálmirigygyulladás, vagy valamilyen fertőzés?
Hova fordulhatnék segítségért?
Előre is köszönöm válaszát.
Tisztelettel
R. K.

K. Fanni

Seb tisztítása

Azt szeretném kérdezni hogy a foghúzás utáni seb ki tisztítása hogyan zajlik? hogyan csinálja az orvos ? Válaszát előre is köszönöm.

O. Máté

foghúzás utáni fájdalom

Tisztelt uniklinik! Már 5 éve kihúzták a jobb hátsó bölcsességfogamat. Még nem nőtt ki eléggé,de kihúzták. Minden nap fáj a húzás helye (a heg). Kellemetlen "húzó" érzés.Nincs bent maradt töredék alul vagy ilyesmi, megröntgenezték. Mivel lehetne ezen segíteni? Már voltam orvosnál,de nem tudtak mit tenni,azt mondták esetleg újra megnyitják,de jobb ha hagyjuk. Kérem írjanak véleményt ezzel kapcsolatban.
köszönöm...

K. Fanni

gyulladt foghúzás utáni fájdalom

Hétfőn kihúzták a fogam és utána be gyulladt,fel volt dagadva az arcom és kegyetlenül fáj a helye de viszont dalacint szedek. mit javasol? de viszont nem szeretném ha meg piszkálnák mert úgy hallottam hogy az fáj, választ előre is köszönöm.

B. Hajnalka

Bölcsességfog műtét után..

Kedves Doktor Úr/Nő!
Tegnapelőtt műtötték ki a jobb hátsó bölcsességfogamat. Tegnap óta kezdtem érezni maró érzést. Bekukucskáltam és mintha a varratok mentén aftásodni kezdene. Mivel tudnám azt kezelni? (néhány éve volt már aftám, akkor genciánibolyát ajánlottak rá és jó is volt. viszont most,hogy varratok mentén van, lehet e baj belőle?)
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel, Hajnalka

H. Nóra

Nől a bölcsességfogam?

Üdvözlöm!
Körübelül 1 hete a bal felső fogsorom legvégén szúró,nyomó érzés van.Iszonyat fájdalommal társulva,van úgy,hogy úgy fáj,hogy remegek.. Általában az erős fájdalmak óránként jelentkeznek pár percre,ezen az időn kívűl pedig tűrhető de mégis nagyon fáj.
Lehetséges,hogy a bölcsesség fogam nől?Ha igen ,és ha pl nem tudja áttörni az ínyemet akkor szétvágják? Az mennyire fájdalmas? És amikor érzéstelenítőt kapok azt a szájpadlásomba?
Előre is köszönöm!
Nóri.

nyugtató

Tisztelt Doktor!

6 letört fogam van, amit kiszeretnék huzatni.
Már évek óta pánikbeteg, szorongó vagyok, a pszichiátriai gyógyszerektől nagyjából rendben vagyok, de ha nagy tömegbe kell mennem, illetve idegen helyen vagyok akkor rámjön a szorongás eléggé.
Elmondtam a pszichiáteremnek, hogy foghúzásra kellene mennem, amire midazolámot akar felírni, hogy mielőtt a székbe ülök vegyek be egyet.
A kérdésem, hogy erről nekem tájékoztatnom kell a fogorvost? Olvastam, hogy elég erős szedáló hatása van, nem tudom ez probléma lenne-e.