Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

M. Évi

Pótlás

T. Klinika , felső bal hátsó fog beültetése A- tól Z-ig mennyibe kerül k.b ?

köszönettel..Mné....

S. Dóra

Foghúzás után

Tisztelt Doktornő!
6 napja húzták ki a bal hatos alsó fogamat, mely a fogsorom utolsó eleme volt. Koronát kellett levágni, így eltávolításra került egy fogpótlás és a kihúzott fog is. Nem volt egyszerű,egy óra alatt sikerült kiszedni a gyökereket, két injekcióval. Dalacin 300 mg kapszulát szedtem, nap 3*1-et, ma fogyott el egy dobozzal. A vérdugó bent maradt, arcdagadás, láz nem volt, összehúzódni látom a sebet. Két napja azonban feszítést érzek, de nem a kihúzott fog helyén, a sebnél, hanem előtte, a bent maradt fogamnál (ami a hármas híd utolsó eleme és egészséges fog) valamint a seb után, ahol nincs már fog, csak csont, valamint ritkán az állkapcsomban. MItől van ez? Normális még ennyi idővel a foghúzás után? Meddig lehetnek panaszok?
Köszönöm szépen a választ!

S. Dóra

Lepedékes nyelv

Tisztelt Doktornő!
4 napja kihúzták a bal 6-os fogamat alul. Nem volt egyszerű húzás, de sikerült. Dalacin 300 mg tablettát még aznap el kellett kezdenem szedni és naponta 3*1-et szedek belőle.
4 szem után vettem észre, hogy a nyelvemen vastag lepedék van. (fehéres, picit sárgás színű, fogmosáskor tisztítom a nyelvem is, le tudok szedni belőle, de állandóan vastag rétegben van)
A foghúzás óta kevesebbet iszom, sokkal kevesebbet eszem, probiotikumot szedek.

Lehet,hogy az antibiotikum okozza ezeket a panaszokat? A foghúzás előtt ilyen gondom nem volt. Mi a teendő?

Köszönöm szépen megtisztelő válaszát!

B. Renáta

Bölcsességfog műtét után

Tisztelt Doktornő/Úr!
Panoráma rtg. alapján szájsebészem nem talált okot arcdagadás és nyomásérzés a jobb alsó fogsoromban panaszaimra, ezért arra gondolt, hogy a bölcsességfog okozhatja esetleg. Holnap lesz két hete hogy megműtött. Az ínyem meg volt nyílva a fog fölött, de csontot fúrni is kellett hogy ki tudja szedni. Szokásos arcdagadás és fájdalom következett, majd a műtét utáni 4. napon kezdett el őrülten fájni, igazából nem tudtam beazonosítani hogy a 7-es fogam, vagy a műtét helye. 10 nap után varratszedésnél azt mondta szépen gyógyul. A 12. napon észrevettem egy kemény csomót a bölcsességfog helyének közvetlen közelében az arcomon belül, ill. A 7-es fog mellett a varrat helyének környékén. Az orvosomhoz nem tudok már visszamenni, csak valaki máshoz, mert vidékre költözik, viszont addig is szeretném tudni, hogy hasonló másnál is előfordul, vagy csak én vagyok megtisztelve ezekkel a csomókkal. Nem fehér a közepe, nem látok rajta nyílást, talán pirosabb a kelleténél. Az arcom fel van duzzadva, fáj a nyakam és érzem hogy onnan jön a fájdalom. Lehet ez a csontfúrás traumájának a következménye, vagy esetleg a varratok helyén valami lokális gyulladás, vagy nyálmirigy? Megtisztelő válsszát előre is köszönöm. Renáta

B. Katalin

Csomó fogínyen

Tisztelt Doktor Úr / Hölgy!

Egy olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy van egy fogam a jobb 5s alul pontosabban ami a 25 évem alatt elfelejtett kinőni. Körülbelül februárban kezdtem el érezni, hogy az érintett területen egy csomó jelent meg ami mára mar nem kis csomó. Fájdalmat okoz és azóta rágni sem tudtam azon az oldalon. A fogröngtenemre ket fogorvos is azt válaszolta, hogy nem tudjak mi az ott beszéljek szájsebésszel. Természetesen és sajnos azóta sem mertem elmenni, de most észrevettem, hogy a fogínyemen egy fehér kis folt is látható lett. Rettenetesen félek az eltávolítástól. Egyetlen fogam van betömve az összes többi megvan és probléma mentes. Mar mar addig jutottam , hogy nem merek elmenni vele sehova hátha akkora problémát okoztam vele. Kulfoldon elek es szeretnem otthon kezeltetni a fogam. Önöket ajánlottak. Tudom látatlanban nagyon nehéz erre választ adni. Csak arra lennék kiváncsi vajon mitől lehet ez és ez a fehér folt nagy probléma e ?

Köszönettel: Budai Katalin

S. Dóra

Nyugtató

Tisztelt Doktornő/úr!

Fehérköpeny betegséggel, pánikbetegéssel, stresszre magas vérnyomással és pulzussal reagáló tünetekkel pénteken foghúzásom lesz. Már most borzalmas ideges vagyok miatta. Sosem húztak még.
A kezelés előtt bevehető nyugtató gyógyszer vagy nem ajánlott, okoz valamilyen kárt?
Köszönöm szépen!

B. Albert

ínyig eltört 25-ös fog

Jó napot kívánok! Szeretném megkérdezni,hogy bal felső 25-ös fogat, ami hosszában ketté tört, majd mindkét része kb. íny magasságában letörött újjá -e lehet építeni csapos megoldással, ha S alakú gyökere van? Ha igen, kb. mennyibe kerülne Önöknél?Ha nem, akkor ki kell-e l mielőbb húzatni a beletört gyökeret, mert állítólag akár szívproblémákat is okozhat...?Válaszukat köszönöm. Üdvözlettel: B Albertné

S. Erika Andrea

foghúzás után

Tisztelt fogászat!
Hétfőn húzták ki bal felső 6-os gyökérkezelt fogamat. Szépen kijött nem volt semmi gond, a seb nagysága miatt összevarrták. Mitrális prolapsusom miatt a doktor úr antibiotikumot írt fel. Pépeseket ettem, nem volt gond az első napokban. Szerdán hasmenés és rossz közérzet miatt az antibiotikumot abbahagytam, amibe a kezelőorvos is beleegyezett. Csütörtökön elutaztam, és kialakult egy afta a számban, a szám széle nagyon száraz lett. Délután éles szúró fájdalmat éreztem nyeléskor, és néha a nyelvemen is. Estefelé egy kis banándarab jött ki a sebből, utána a szúró fájdalom megszűnt. Ma úgy éreztem, elkezdett felmenni a lázam, de csak 37 fok volt. Úgy láttam, hogy a varrat körül volt egy kis gennyesedés, az ínyem pedig nagyon piros volt. Vettem be cataflamot, és úgy néz ki, lejjebb vitte a gyulladást. A seb helyén is látok valami fehéret, de nem tudom eldönteni, hogy ez genny-e vagy nem. A seb helye egyáltalán nem fáj, és nem is fájt, csak éreztem egy kicsit. Lehetséges, hogy a varratok okoztak csak problémát? Ha gennyes a seb, akkor azt jelzi fájdalom? Válaszát előre is köszönöm!

V. Sz.

Bölcsességfog húzás után repülés

Kedves Klinika!
Érdeklődni szeretnék, hogy egy alsó bölcsességfog húzás után (műtéti beavatkozással, a fog átlósan áll) leghamarabb hány nappal ülhetek repülőre? A műtét után 10 nappal lenne egy repülős utazásom.
Köszönöm!

H. János

Bölcsesség

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

50 éves férfi vagyok, a bölcsességfogaim még megvannak, a bal alsó elkezdett kibújni enyhén gyulladásban van,a helyi fogorvos azt mondta el kel távolítani, de ő nem vállalja. CB cétével rendelkezem.Szeretném megkérdezni,hogy az eltávolítás járhat e bénulással , zsibbadással, bizsergéssel, vagy bármi maradandó dologgal.

Válaszát előre is köszönöm
János

K. Rebeka

bölcsességfog műtét után varratok állapota

Tisztelt Doktorúr/Nő!
Hétfőn volt bölcsességfog műtétem, a bal alsót műtötték ki, illetve a felette lévőt húzták. Eddig semmi panaszom nem volt, fájdalmat is csak néha és gyengét éreztem, fogat is mostam, ahogyan az orvosom tanácsolta, illetve a varratokat is tisztítottam óvatosan. Ma már corsodil öblögetővel is öblögettem, ami után azt vettem észre, hogy úgy tűnik, mintha elszakad/elpattant volna a varrat, ugyanis úgy látom, mintha egy cérnaszál vége lógna ki az ínyemből.
Ez problémát jelent? Kedden megyek varratszedésre, várjam meg azt, vagy inkább menjek el orvoshoz?
Előfordulhat ilyen?
Válaszát előre is köszönöm,
Rebeka

K. Kinga

Azonnali fogpótlás

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Az lenne a kérdésem, hogy van két rossz fogam, az egyik lyukas a másik letört.
A helyi fogorvos azt javasolta, hogy húzassam ki minél hamarabb.
Az érdekelne, hogyha eltávolítatnám a fogaimat, esztétikailag zavarna hiányuk, de szeretnék önfeledten mosolyogni.
Van-e erre azonnali megoldás? Fogpótlás a foghúzás esetén?
Ha igen akkor mi a menete?

Előre is köszönöm válaszukat!