Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

K. Fanni

Seb tisztítása

Azt szeretném kérdezni hogy a foghúzás utáni seb ki tisztítása hogyan zajlik? hogyan csinálja az orvos ? Válaszát előre is köszönöm.

O. Máté

foghúzás utáni fájdalom

Tisztelt uniklinik! Már 5 éve kihúzták a jobb hátsó bölcsességfogamat. Még nem nőtt ki eléggé,de kihúzták. Minden nap fáj a húzás helye (a heg). Kellemetlen "húzó" érzés.Nincs bent maradt töredék alul vagy ilyesmi, megröntgenezték. Mivel lehetne ezen segíteni? Már voltam orvosnál,de nem tudtak mit tenni,azt mondták esetleg újra megnyitják,de jobb ha hagyjuk. Kérem írjanak véleményt ezzel kapcsolatban.
köszönöm...

K. Fanni

gyulladt foghúzás utáni fájdalom

Hétfőn kihúzták a fogam és utána be gyulladt,fel volt dagadva az arcom és kegyetlenül fáj a helye de viszont dalacint szedek. mit javasol? de viszont nem szeretném ha meg piszkálnák mert úgy hallottam hogy az fáj, választ előre is köszönöm.

B. Hajnalka

Bölcsességfog műtét után..

Kedves Doktor Úr/Nő!
Tegnapelőtt műtötték ki a jobb hátsó bölcsességfogamat. Tegnap óta kezdtem érezni maró érzést. Bekukucskáltam és mintha a varratok mentén aftásodni kezdene. Mivel tudnám azt kezelni? (néhány éve volt már aftám, akkor genciánibolyát ajánlottak rá és jó is volt. viszont most,hogy varratok mentén van, lehet e baj belőle?)
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel, Hajnalka

H. Nóra

Nől a bölcsességfogam?

Üdvözlöm!
Körübelül 1 hete a bal felső fogsorom legvégén szúró,nyomó érzés van.Iszonyat fájdalommal társulva,van úgy,hogy úgy fáj,hogy remegek.. Általában az erős fájdalmak óránként jelentkeznek pár percre,ezen az időn kívűl pedig tűrhető de mégis nagyon fáj.
Lehetséges,hogy a bölcsesség fogam nől?Ha igen ,és ha pl nem tudja áttörni az ínyemet akkor szétvágják? Az mennyire fájdalmas? És amikor érzéstelenítőt kapok azt a szájpadlásomba?
Előre is köszönöm!
Nóri.

nyugtató

Tisztelt Doktor!

6 letört fogam van, amit kiszeretnék huzatni.
Már évek óta pánikbeteg, szorongó vagyok, a pszichiátriai gyógyszerektől nagyjából rendben vagyok, de ha nagy tömegbe kell mennem, illetve idegen helyen vagyok akkor rámjön a szorongás eléggé.
Elmondtam a pszichiáteremnek, hogy foghúzásra kellene mennem, amire midazolámot akar felírni, hogy mielőtt a székbe ülök vegyek be egyet.
A kérdésem, hogy erről nekem tájékoztatnom kell a fogorvost? Olvastam, hogy elég erős szedáló hatása van, nem tudom ez probléma lenne-e.

P. Melinda

Szájzár

Tisztelt Dr Úr/Nő!
Hétfőn lesz 3hete hogy begyulladt a bal alsó bölcsességfogam amit ki is húztak.Szépen egybe kijött.Nem kell vágni és varrni sem.Ekkor már volt szájzáram.A húzás után egyre rosszabb lett.Még jobban begyulladt.Fáj már mindenem tőle.Torkom,fülem,fejem na és persze a helye is.1hét múlva vissza mentem a fogorvoshoz aki írt fel antibiotikumot.A fájdalom kezdett szünni viszont a szájzár még mindíg tart.Meddig tarthat ez?Próbálom tornáztatni de eléggé fájdalmas.Meg fog szünni ez magától?Jelenleg úgy érzem így maradok örökké.Előre is köszönöm a válaszát.

M. István

Foghúzás utáni fájdalom

Tisztelt Doktor nő/úr!

A jobb alsó második kisörlő fogamat kihúzták, a kihúzás utáni másnap a számat nehezen tudtam kinyitni és bal oldalon fájt az álkapcsom. A számat nem tudom olyan mértékben nagyra tátani mint előtte, ráadásul egy kicsit fel van dagadva az álkapcsom alatt a bal oldalon. A kérdésem az lenne, hogy okozhatta ezt a fogkihúzás, ha igen milyen módok vannak a kezelésre.

Köszönettel:
M. István

H. Tímea

begyulladt fog

Tisztelt Doktornő!
Begyulladt a bal oldali felső bölcsességfogam. Nagyon fájt ezért elkezdtem szedni az Augmentin 500/125mg kapszulát. Naponta 3X. Két napja szedem, de a fogam körül feszítés érzek ami elég kellemetlen. Kérdezni szeretném tisztelt doktornőt, hogy ha az önökhöz kért időpontom csak hetek múlva lesz aktuális akkor addig ezzel az antibiotikummal ki tudom-e húzni odáig. Nem szeretnék máshoz menni mert félek sztk-ban akkor is kihúznák,ha most be van gyulladva.
Köszönettel: Hustya Tímea

A. Csabáné

Foghúzás utáni fájdalom

Tisztelt Cím! Nov. 16-án kihúztak 3 db jobb oldali felső fogam, közöttük a szemfogamat is. Nagyon nehezen, gyökérfogóval is ès elég sok időbe tellett mire kijöttek. Ezutàn begyulladt az ínyem így 20-án visszamentem amikor is felnyitották a sebet, átmosták ès egy pár öltèssel összevarrták, holott nem mondták ès nem is èreztem, hogy megnyílt volna. Igaz, hogy még 2 nap telt el de lüktető, szűnni nem akaró fájdalmam van az orrom melletti területen, és duzzanatot érzek, csak gyógyszerrel pár óráig csillapodik. Szedek antibiotikumot is. Kérdésem az lenne, hogy ez a fàjdalom "normális" meddig tart az ilyen beavatkozás utáni fájdalom azért van mert gyulladt volt ès megsérült valami az ínyemben vagy megint menjek vissza hogy újra felnyissa amitől nagyon félek. Vàlaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: Antal Csabáné

H. Zsuzsanna

Érzéstelenítés

Üdvözlöm!

Jobb alsó bölcsességfogam gyökérkezelt de már régebben de sajnos alászuvasodott és letört belőle egy kissebb darab.Szerencsémre a fogam nem fáj. Elmentem a fogorvosomhoz aki alányúlt a tömésnek és simán, könnyedén kiemelte a fogamból csak sajnos egy nagyobb darab foggal együtt. Egy negyed fog és a gyökér benne maradt.Mondta h menjek szájsebészhez mert Ő ezt nem tudja nekem kivenni. Jártam már Önöknél,Dr.Molnár Katalinnál aki roppant kedves és figyelmes volt. A gondom az,hogy sajnos borzasztóan félek a húzástól, jobban mondva az érzéstelenítő hatásától(zsibbadás)
Felső fogaknál nincs gondom,viszont az alsóknál kész vagyok.Nem bírom elviselni az egész arc ill nyelv vagy rosszabb esetben a torok zsibbadását,pánikba esek és szinte rögtön fulladni kezdek pszichésen. Voltam ez miatt már rosszul. Esetleg van e valami olyan érzéstelenítő ami csak az adott fogat ill a mellette lévőt zsibbasztja el és nem a fél fejemet.?
Meddig tudom húzni h bent van a gyökér? Mit okozhatok vele?
Válaszát előre is köszönöm
Üdv: Zsu

S. Veronika

Bölcsességfog eltávolítás

Tisztelt Doktor úr/ Doktornő!

Három napja iszonyatos fájdalommal jelentkezett a jobb alsó bölcsességfogam növekedése. Fogorvosom azonnali húzást javasolt a jelenlegi állapotot látva és a korábbi panoráma röntgenre hivatkozva,mivel azon már látszott koràbban hogy amint nőlni kezdenek, el kell távolítani a bölcsességfogaimat, mivel egyszerűen nincs hely a számban, feszít és a szemfogakat már szemmel láthatóan nyomja össze.
Sajnos vidéken nincs szájsebészet ezért Pesten próbálkoztunk, de nem sok sikerrel, az egyik helyen ahol megvizsgáltak annyira durván átnyomkodva tették hogy azonnal bevérzett és mégjobban begyulladt. Az utolsó helyen , ahonnan nem irányítottak át végre és fogadtak, a 2D-s röntgenből már látszott, hogy a fog hátsó gyökere hátrafelé kampósan helyezkedik el és az idegpályák között teszi mindezt, ezért CBCT- re küldtek, és jövőhét végére jegyeztek elő érzéstelenítéses műtétre. Addig is napi 4 dalacint és 4 flectort javasoltak, amit eleinte sokalltam, azonban olyan mértékű a fàjdalom hogy kell.
Azóta az említett gyogyszeres kezelés ellenére begyulladt az egész számban az ínyem, a torkom, a nyelvem csupa fájdalmas hólyag,fülfájdalom jelentkezett,és a szájzár sem kizárható, mert az evéshez nem tudom kinyitni a szám rendesen, sem rágni, aludni sem tudok a fájdalomtól.
Sok rémtörténetet hallottam azokról az eltavolitasokrol ahol a fog gyökere és az idegcsatorna találkozott, és gondolom a találkozás mértéke, helyzete összefügg a mértéktelen fájdalommal és tünetekkel.
A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben kifejezett specialistához érdemes fordulnia szövődmènyek elkerülése végett vagy rutin beavatkozásról van szó? Mert itt azt mondták érzéstelenítéssel lesz a beavatkozás, ha beletörik kihuzas kozben csak akkor nyitják fel .

Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Veronika