Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

ínyháromszög helyreállítás

T. Specialista!

Ínnyel kapcsolatos kérdéssel fordulok Önhöz. Nem rég voltam fogkőeltávolításon, ahol elég sok fogkövet eltávolítottak, és feltűnt, hogy az alsó 1-es fogak és az íny által határolt terület egy részén nincs íny, egy “fekete háromszöget” formáz a helye. Korábbról emlékszem ugyan egy kis lyukra, de nem ekkorára, így mérete biztosan nőtt.
Első kérdésem, hogy ennek van köze a fogkőlevételhez, és ha igen, idővel normalizálódik a helyzet?
A második, hogyan lehet helyreállítani azt az ínydarabot? Bízom benne, hogy van alami regeneratív módszer!

Köszönettel:
Lajos

D. Orsolya

fogagybetegseg

Tisztelt Uniklinik,

azt szeretném megkérdezni, hogy a partneremnek ki kellett húzni egy fogát és antibiotikumos kezelést kapott fogágybetegség miatt. Ezt csókolózással elkaphattam ez olyan bakteriális betegség?

Köszönöm a választ előre is.

Krisztina

S. Enikő

Parodontológia

Tisztelt Uniklinik!
Parodontológushoz lehet Önöknél menni, van ilyen szakemberük és mikor rendel?
Üdvözlettel:
Sipos Enikő

P. Éva

fogpótlás

Tisztelt Fogorvos!
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen lehetőségem lenne fogpótlásra?
Súlyos parodontológiai eset vagyok. A SOTE-n 5 rágó fogam húzták ki, így a maradék 2 eldőlt, azóta azt is eltávolították. Front fogaim, maradtak, gyakorlatilag balra -jobbra , alul- felül, a 4 -ig. A csont kipusztult, egyes helyeken olyan, mint a szita. Maradt még egy -egy 5 ös fogam, mind kettőn korona van, ezek a terheléstől kimozdultak. A bal felső már nincs is a csontban, csak az íny tartja. Természetesen enni nem is tudok, egy ilyen lötyögő foggal. A másik oldalon is mozog, de nem annyira. Azt mondják az orvosok, hogy terhelés hatására a többi is ki fog mozdulni, ezért nem pótolják. A felső front fogaim nagyon szépek. Nem szeretném kihúzatni, s félek a csiszolástól, hogy itt is gyulladás fog keletkezni.Az alsó fogsornál a bal 1-es kiesett, a gyökér eltávolítása után vissza lett ragasztva, ezáltal a többi is fixálva lett. A bal alsó 4-es fognyak már elkopott.
Hát ennyi.
Nagyon szépen köszönöm, ha válaszol!
Üdvözlettel: R. Erika

S. Szilvia

granuloma

Gyulladt foggyoker okozhat e emesztesi gondokat?
Es torokvaladekbol nyalbol pseudomodias aeruginosa tenyesztettek ki az antibiotikum segithet?Ez johet a fogakbol is mint rossz bakterium?Koszonom Soós Szilvia

N. Laura

Elektromos fogkefe használata koronán

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Az egyik metszőfogam gyökérkezelt és korona van rajta. A kérdésem, hogy ezt a fogamat illetve a környékét tisztíthatom-e elektromos fogkefével? Fog-e bármilyen problémát okozni az ínyen vagy a koronán a rezgés illetve az erőteljesebb tisztítás?

Előre is köszönöm

hialuronsavas ínyfeltöltés

T. Szakértő!

A visszahúzódó ínypapilla/ínyszemölcs problémájára javasolták a hialuronsavas feltöltést. Ezzel az íny megduzzad és kitölti a szabaddá váló íny és fogak közti, háromszög alakú rést.
Erről a technikáról szeretnék érdeklődni, milyen hátránya lehet, valamint mennyire tartós ez a megoldás? Ugyanúgy meg kell ismételni rendszeresen, mint a fogfehérítést, vagy ez tartós(abb) megoldás?

Köszönettel:
Lajos

B. Agnes

Mi okozza a panaszomat?

2015 majusaban levettek mindket oldali hidamat.A balodali 4. fognál gyakran éreztem fájdalmat,ha nyelvem odaért az új híd felhelyezése után.Többször panaszkodtam ezért,a vadonat új porcelánt megfúrták és azon keresztül kezdtèk gyökérkezelni a fogam.De nem a fogam fájt.Az augusztusban feltett hidat aztán márciusban levetettem,mert nem bírtam tovább.A 4.fog tövénél egy nagy decubitus volt és valószínű az fájt.A gyökérkezelést befejezték.De a híd hátsó tartó pillér(7.fog talán) fognál az a probléma következett be,hogy ha lehajolok akkor olyan,mintha valami előre tolulna a fogban és kellemetlenül feszít.Kiszedték a gyökértömést,kaptam újat.De a probléma megmaradt.Amikor kértem,hogy nézzék meg azt mondták,hogy amivel engem odaküldtek,azt ők elvégezték. Igen csak nekem a panaszom nem múlt el,azóta sincs hidam,holott már kétszeres árat dobtam ki az ablakon.Több helyre is elmentem,mindenhol úgy néznek erre a problémára,hogy ilyent még nem hallottak.Önök tudnának segíteni?-köszönöm megtisztelő válaszukat.Balázs Ágnes

f. sfs

csontvesztés

T. Szakértő!

Egy fogászati röntgen alapján a fogorvos "csontvesztést" állapított meg a felső frontfogaknál - egy 7 éves felvételen még nincs. Elmondása szerint 25%-os veszteséget lát, ami az életkorhoz képest (32 év) sok. Kérdéseim a következők lennének:
-mitől lehet ez a veszteség folyamatos parodontológiai felügyelet mellett
-milyen hoszú távú hatásai lehetnek
-hogyan lehet megállítani
-van-e esély a visszafordításra?
Nagyon rosszul érintett ez a hír, mert elég ijesztően hangzik. Főleg olyannak, aki meglehetősen figyel a fogai épségére.

Köszönettel:
Lajos

D. Mária

Mi tévő legyek?

Tisztelt Doktor Úr, Doktornő!
Bal oldalon fönt fája fogam.
Egyébként teljesen rendben vannak a fogaim, rendszeresen jártam fogorvoshoz mindig, a problémák kezelve lettek . Kb.14 hónappal ezelőtt ahogy fogselyemmel tisztítottam a két fogam között ( 5 – 6 között ) beszorult és nem tudtam kihúzni a fogselymet, csak nagy erőfeszítéssel és a mikor végre kijött, olyan volt, mintha megpattant volna valami … A 6. foggal már korábban is volt gondom, volt,hogy érzékeny volt, gyakran begyulladt az íny fölötte , ezért kb. 4.5 évvel ezelőtt a benne lévő tömést kicserélték kerámia tömésre. Mondhatom, hogy a legszuperebb tömés volt,ami eddig volt nekem valaha is. 3 évig semmi panaszom nem volt a fogamra, ugyanúgy tudtam rágni, mintha a saját eredeti fogam lenne. Az ominózus fogselymes eset után elkezdett érzékeny lenni a fogam. Aztán ez az érzékenység néha átterjed a 4-5-ös fogra is ,az íny néha begyullad fölöttük, nem tudok azon az oldalon rágni egyáltalán és igazából nem tudom megmondani, hogy melyik fogam fáj, de leginkább az 5-6-os és közötte. Több fogorvosnál is voltam( szám szerint 6 ) mióta a fogselymes eset történt, senki nem tud semmi okosat mondani, nem tudják, hogy mi lehet az érzékenység, fájdalom mögött. A rendelőben hidegre, kopogtatásra mindegyik érzékeny ( alapvetően érzékenyek a fogaim ) Készült röntgen felvétel, a fogorvos szerint nem látszik rajta semmi gyanús eltérés,ami magyarázná a tüneteket. Megkérdeztem, hogy esetleg lehet-e szuvasodás a kerámia tömés alatt – mert egy másik fogamnál egyszer ez előfordult, hogy az amalgám tömés alászuvasodott – azt mondta a fogorvos, hogy az a kerámia tömés esetén kizárt és a röntgen felvételen sem látszik ennek jele és a kerámia tömést egyébként sem lehet szétfúrni, mert nagyon kemény.
Elhangzott javaslatok és kezelések:
- húzassam ki – nem szeretném, mert nem hiszem,hogy ez a megoldás
- gyökérkezelés – nem szeretném és nem hinném, hogy ez lenne a megoldás, mivel az okot szeretném , ha megtalálnák – ez nekem úgy hangzik, mintha valakinek fáj a feje, akkor vágjuk le és akkor nem fog fájni – jelen esetben szedjük ki az idegeket és akkor nem fogja érezni…. és egyébként is, ha nem lehet a kerámia tömést kifúrni,akkor hogyan ?
- menjek vissza ahhoz a fogorvoshoz,aki csinálta a tömést – egy hallgató volt az egyetemen a klinikai gyakorlata alatt – már rég nincs ott és a nevét sem tudom
- használjak sensitiv fogkrém et– használok, semmi javulás
- 5-6 fog között kicsit „megreszelte”, hogy ne szoruljon a selyem és könnyebb legyen tisztítani – könnyebb tisztítani, de nem oldódott meg az alap probléma
- fognyakat lezárta, hogy ne legyen érzékeny –valóban fogmosáskor kevésbé érzékeny , mint előtte volt
Most ott tartok, hogy ha kint vagyok a szabad levegőn, nem tudok megszólalni, mert már a hideg levegőtől is belenyilall. Nem tudok rágni azon az oldalon hónapok óta, csak a jobb oldalon. Ez most már oda vezetett, hogy a jobb oldalon kezd fájni a fogam és az állkapcsom, amiatt,hogy csak a jobb oldalt tudom használni rágásra és ez ma reggelre már odáig fajult, hogy a száj nyitása – zárása is fájdalmat okoz és a jobb oldali alsó fogsoromban olyan érzés van, mintha iszonyatos erővel nyomnák előre – hátra a fogaimat.
Nem tudom mi tévő legyek?
Egyrészt anyagilag is megterhelő, hogy fogorvosokhoz járkálok eredmény nélkül, másrészt pedig mégsem ehetek életem végéig tejbegrízt, hogy ne kelljen rágnom…

Tisztelettel és köszönettel: N.Mária

P. Ferencné

Fogpótlás

Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy már nagyon mozog ( lötyög) a bal felső kettes fogam. Sajnos az inyem is visszahúzódott. Milyen lehetőség lenne a pótlására. Sajnos sokat vártam vele, mert félek a fogászati kezelésektől. Most már viszont, igaz későn, de kezdeni kell vele valamit. Köszönöm!

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

A frontfogakon végzett ínykorrekció milyen panaszokat okozhat a beavatkozás utáni napokban? Feldagadhat tőle az arcom? És ha igen,mennyi ideig tart az állapot?

Üdvözlettel: K. Gabriella