Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

P. Dóra

Gyökérkezelés után....

Tisztelt Doktor Nő/Úr !

December elején,jobb felső 4-es fogam picit érzékeny volt, ezért felkerestem a fogorvosomat hogy biztos lukas, tömjük be. Látszólag jó volt a fog, épp, hogy csak a "piszkálóját" tudta beledugni a lyukba, de miután kifúrta azt mondta, hogy nagyon szuvas volt. A tömés után jelezte, ha hidegre melegre érzékeny lesz, vagy továbbra is probléma lesz vele, gyökérkezelni kell. Decemberben egész hónapban fájt,(nem elviselhetetlenül, de folyamatosan minden nap érzetem, hogy ott van valami baj. ), ezért januárban (az én orvosom szabadásgon volt)egy másik rendelőben elvégezték a gyökérkezelést, egy hét múlva a gyökér tömést, de mikor mentem volna vissza, hogy az ideiglenes tömés helyett véglegesen betömjék jeleztem, hogy még mindig minden egyes nap fáj az a bizonyos gyökérkezelt fogam. Mosásnál, vagy ha megkocogtatom, vagy rágásnál még mindig érzékeny. Ezután kaptam 1 hét antibiotikumot, hogy lehet gyulladás van, majd ettől biztos jobb lesz. Azóta eltelt még 4 hét a fogam még mindig fáj. A röntgen felvételeket közben elküldtem az orvosomnak, aki azt mondta, hogy a gyökér tömés amit lát az jó, de mivel a gyökér vége elég kacskaringós, lehet ez lehet a probléma. Azt mondta várjunk még néhány hetet(bár már 2,5 hónapja várunk ) , és ha nem szűnik meg a fájdalom, akkor szájsebész elvégzi a gyökércsúcs amputációt, mert akkor biztos ott lehet a baj, a gyökér végénél. Ettől a beavatkozástól nagyon tartok, mivel utána olvastam ennek a beavatkozásnak, és nem sok jót írnak róla, és elég hosszú a gyógyulási idő is ahogy láttam. Bár én nem értek hozzá, és lehet tényleg csak ez a megoldás még a húzás előtt. A leírtak alapján esetleg látnak más lehetőséget, vagy tényleg csak a rezekció vagy a húzás lehet. ( ha szükésges röntgenfelvételeket is tudok küldeni)
Nagyon köszönöm, ha válaszolnak.
Üdvözlettel: Pótári Dóra

M. Katalin

Gyökérkezelt fog

Kedves Doktor Úr/Nő!

Az lenne a kérdésem, hogy egy 15 éve gyökérkezelt nem élő fog (alsó 7-es rágó) okozhat e olyan jellegű problémát, amely kihat az álkapcsomra a hátsó nyíló rész, illetve az áll felé. Valamint a fül, torok, nyaki izomzat felé? Ez a fog koronás és hidat tartó fog. Már akkor, amikor kikezelték, akkor is gyenge volt az orvos szerint, egy kicsit mozgott a fogágyban, de koronával és híddal stabilizálták. A fog közvetlen környezetében egy kicsit puha és érzékeny az ínyem. A röntgen alapján nincs végig a tömés a gyökérben, ami ez idáig nem okozott problémát. Viszont kinagyítva a felvételt, kezdődő felritkulást látni. Fél évvel ezelőtt fogászati kezelés alatt áltam, kaptam ugyan ezen az oldalon egy felső hidat. Úgy éreztem egy kissé megterhelődött ez a 7-es alsó. A fogorvos csiszolással korrigált a fogaimon a záródás javítása céljából. A probléma továbbra is fennállt. Elmentem fül-orr-gégészetre, ott azt mondták nincs bajom, állkapocsprobléma. Izomlazítót adott, ami nem segített. A fogorvos újra korrigált a harapás miatt, de nem változott semmi. Voltam szájsebészeten. Több röntgent is csináltak, egyedül csak az alsó 7-es került előtérbe, mondván hogy nagyon régi, fel van puhulva a környezete, és kezdődő felritkulás a gyökér körül. Nincs erős fájdalmam, inkább csak a fél arcomban kellemetlen érzést érzek, amely körben minden irányba kihat. Néha még a nyakam is fáj. A gombócérzést és torokszorító érzést az aggódásnak és a szorongásnak tudom be, mert már hónapok óta keresem a probléma okát. Kihúzatnám ezt a fogat, hátha megszűnik ez az érzés, de mivel egyetlen tartófog hátul,így nem könnyű a döntés, pláne, hogy nem lehet tudni az igazságot. Kérdésem az lenne, hogy milyen vizsgálatot kéne még csináltatnom ahoz, hogy minden más okot kizárjanak, és valóban a foghúzás mellett dönthessek?

Probléma

Tisztelt dr nő !!
Egy igen nehéz és komplikált problemamam van azzal kezdődött , hogy a jobb felső szemfogamon volt egy pici lyuk fogtőbe ezt mentem el betölteni a fogorvossal . Nos ez nem sikerült és gyökér kezelésre került sor . Ezek után kiderült a hogy a jobb oldali 4 es fogam is gyökérkezelésére szorul holott ennek semmi baja nem volt meg csak lyukas sem . De mikor kinyitottak közöltek velem hogy egy gyökér csatorna már el volt halva ezért érezhetem fájdalmat benne . Már lassan életet 2 hónap és a szemfogamat nem lehet megfelelően lezárni meg csak a gyokertomest sem lehet bele rakni mert a gyógyszeres tomest sem bírja el elviselhetetlen fajdalmaim vannak tolle ct felvétel nem miatta semmit . Elszedtem ez idő alatt 3 kúra antibiotikumot és a problémát nehezítheti az hogy a 4 es fogamat azóta kihúzták ennek már 3 4 hete mert bele törtek egy műszert meg gyulladt is volt kicsit . A fogat húzás során bele törtek , és a másik fogorvos akihez elmetem ct alapján mondta hogy meg a műszer benne van a hegbe . Ezt követően kiderült hogy fogmedri gyuladasom lett . Azt kezelhetjük már pár hete de nem javul faj szúr csip feszít az egész lyuk nem tudom mit tehetnek . Én már abban is partner lennék ha kihúzna a szemfogamat de a doki nem akarja mert nagyon hosszú a fog es a gyógyulás miatt angódik mit tehetek hogy megszűnjön fájdalomcsillapiton elek már egy ideje és nagyon fáradt vagyok mit tanácsol mit tegyek ?? Elorre is köszönöm válaszát

D. Klaudia

Gyökérkezelt fog fájdalma

Tisztelt Uniklinik!
Jobb alsó fogam mikroszkópos gyökérkezelésen esett át (2017.szeptember) és pár héttel a kezelés után is fájt. Újra elmentem a doktoromhoz, aki leszedett belőle valamennyit, mondván, lehet magas volt. Röntgen is készült, de nem látott rajta semmit. Tanácsolta, hogy legyek türelemmel. A mai napig nem múlt el. Néha állandó a fájdalom, de rágni nem tudok jobb oldalt, csak pépeset. Nyomásra nagyon érzékeny. Továbbá azt vettem észre, hogy a nyelvem felőli oldalán vékonyan piros, másik oldalt semmi, és a piros vonal fáj, ha hozzáérek fogkefével. Kétségbeesésemben elmentem egy másik fogorvoshoz, aki szintén azt tanácsolta, hogy várjak vele. Meddig kéne várni? Ezen kívül van egy másik ugyanilyen kezelésen átesett fogam, pont ugyanaz a fog, csak a bal oldalt és azzal semmi gond nincsen.
Segítségüket előre is köszönöm.

N. Nikolett

Gyökérkezelt fog gyulladás

Két napja fáj a fogam ami 8 éve volt gyökérkezelve és tömve. Elmentem az ügyeletre kiszedték a tömést majd kaptam gyógyszeres ideiglenes tömést és dalacin nevű gyógyszert. Majd két hét múlva egy másik orvos eldönti,hogy kikell-e húzni vagy még menthető valahogyan.Az lenne a kérdésem,hogy normális-e, hogy a kezelés után is borzasztóan fáj és lüktet a fogam? Valamint,hogy ilyen furcsa keserű gyógyszeres ízt érzek olykor mintha szivárogna az ideiglenes tömés alól ? Lesz ettől esetleg valami bajom? Előre is köszönöm a választ!

H. Brigitta

Fognyaki tömés és gyökérkezelés

Tisztelt Doktor úr/Doktornő!
Fél éve letört a felső hatos egyik csücske (a fog kb egyharmada). A törés mély volt, az ínyszél alá ért. Oldaltömés került bele, ami után fél évig egyre érzékenyebb volt ráharapásnál, fél év után most rosszabb lett, elkezdett nagyon fájni, pulzálóan. Pár napig Cataflamot szedtem, ami alig használt, majd gyökérkezelés lett belőle. A fog egyébként ép volt, nem volt szuvas és nem is volt elhalva. A három gyökérből az egyikben, a tömés felőliben váladékozás volt. Gyógyszeres tömés van benne pár napja. A fognyaki tömés maradt a helyén. Gyökérkezelés után megszűnt a nagyon erős pulzáló fájdalom, de ráharapásnál továbbra is érzékeny és enyhe feszítő érzés is van, kicsit olyasmi, mint amikor a bölcsességfogam készült előtörni. Előfordulhat, hogy a fogbél eltávolítása után a fognyaki tömés továbbra is nyom lágy szövetet vagy ideget? Lehet, hogy a gyulladás addig nem fog megszűnni, amíg a nyaki tömés változatlanul ott marad? Lehet mély nyaki tömés esetén fogmegtartó és koronamegtartó megoldást találni? Segíthet-e ebben az esetben a mikroszkópos gyökérkezelés vagy a fognyaki tömés gyógyszeres alábélelése? A gyökérkezelés 3D CBCT felvétel alapján készült, lehet így is észrevétlen egy gyökérelágazás?
Válaszát előre is köszönöm!

B. Krisztina

Tejfog nyitva hagyása

Jó napot!
Tegnap nap folyamán 6éves fiamat fogászatra kellett vinni mert fájt a foga! Szegény kisfiunak érzéstelenítő nélkül neki esett a doki az egyik mozgó fogát kihúzta a másik ami pedig fájt neki azt mondta ki kell tisztítani mert lyukas!Annyi tanácsot kaptunk hogy 1 héten keresztül reggel és este tegyünk egy kis fogkrémet a lyukba.Délutánra elmult neki a fogfájás és mikor engedte hogy megnézzem csak annyit láttam hogy meg fúrta a fogát és nyitva hagyta!Másnap reggelre eléggé be dagadt az arca is!Ön szerint mit tehetnénk?mitől dagadt be az arca?Miért hagyhatta nyitva a fogát?előre is köszönöm a válaszát!

Gyökértömés csere

Kedves Doktor Úr!

A jobb felső 7-es és 8-as fog feletti ínyrészem fáj, amikor hozzáérek, valamint fáj az egész ínyem, a jobb 5-ös és 6-os fogam között rés található, így a gyakran beszoruló étel gyulladást okoz és erős ínyfájdalmat. A jobb oldali bölcsességfogam eltávolításra került 2014-ben. Továbbá fülfájdalommal, fülcsengéssel is jár a problémám, illetve, amikor lehajolok a erős fejfájdalom kíséri. A jobb felső 6-os és 7-es fogam gyökér-kezelve lett szintén, a röntgen képen a 7-es fog alatt gyulladás látható. A 7-es fogam gyökérkezelésének oka azt volt, hogy nagyon erős, egész arcra-fülre-garatra kiterjedő fájdalommal járt, sokáig nem tudták azonosítani a problémát, akkoriban is orvosról orvosra küldtek (pl.: neurológia, Gnatológia stb. ), mire kiderült, hogy a 7-es fog gyulladása okozza, a fog gyökérkezelésével megszűnt a probléma, azonban a mostani tünetek is hasonlóak az akkoriakhoz. Jelenleg is több fogorvosnál jártam már (több általános fogorvos, paradontológus, szájsebész), azonban megoldást nem sikerült találni. A legutóbbi látogatásom során azt a választ kaptam, lehet hogy nem megfelelő gyökértömés okozza, így azt javasolták, hogy keressek fel egy endodontus szakorvost, aki mikroszkópos módszerrel kicseréli a gyökértöméseket. Azonban ez a kezelés elég drága és azt szeretném kérdezni, hogy mit javasol? Ez valóban megoldás lenne a problémámra? Illetve, mennyire lenne időtálló? Nem tudom mennyire fontos információ az esetemben, de mindezek mellett diagnosztizált Crohn betegségem van és jelenleg monoterápiában Salofalk tablettát szedek.

Köszönettel,
Enikő

A. Renáta

Csapos fog

Szép napot!

Azzal a problémával fordulok Önhöz, 4 hónapja járok a fogorvosomhoz egy bal felső 5-ös gyökércsapos foggal. Folyamatosan fáj, de a doktor úr azt mondja, nem kell kihúzni. Meg kellene neki gyógyulnia. Ráadásul kötőhártya gyulladásom is van. Ez lehet a fogamtól? Az lenne a kérdésem, hogy ez valóban meg fog gyógyulni? Gyökércsapos fog húzásánál is megnyílhat az arcüreg? Vagy ez nem valószínű?

Előre is köszönöm a válaszát!

Üdvözlettel!

N. Szandi

Gyökérkezelt fog

Tisztelt Doknö/úr.!Hàrom napja gyökérkezelték a fogam ami màr el volt halva a doki szerint ,kotakarîtotta reszelte kaptam bele fertőtlenïtőszereket mert szerinte el van fertőzödve a fog,vattàval zàrta le,mondta hogy fog fàjni de nemlesz vészes,azóta nagyon fàj és bedagadt a fog körül,ami kezd fehéredni mint a fogkilisféle, és érzem az arcom is feszìt .a kérdésem az lenne hogy visszahúzódik magàtol brufen 800mg szedek,vagy próbàljam meg valahogy megszurni hogy kifollyon a genny?előre is köszönöm.

P. Viktória

Gyulladás

Kedves Doktorúr/ Doktornő!
Körülbelül fél éve tömték a fogamat, azóta folyamatos panaszaim vannak. Érzékeny a hidegre, melegre, a legkisebb érintésre is, rágni abszolút nem tudok rajta. Elmentem fogorvoshoz, készített röntgent is és kifúrta illetve újból betömte ugyanazt a fogamat és a mellette lévőt is, mert nem tudja melyikkel lehet a probléma, még a röntgen felvétel után sem. Amióta fúrta, elviselhetetlenül fáj, főleg éjszaka. Lázas vagyok, ráterjed az arcomra és a szememre is. Felhívtam a fogorvost aki csinálta, azt mondta biztos nem a tömött fogam a probléma, hanem a bölcsességfogam lehet. Azonban ez még ki sem nőtt, és nem is fáj. Tudom hogy az első tömés óta vannak ezek a problémáim, de egyre elviselhetetlenebb. Tudnának kérem tanácsot adni mi lehet a probléma és mit kéne tennem?
Tisztelettel P. Viktória

N. Ferenc

íny fájdalom

Jó napot. Elsősorban máris leszögezném,hogy rettentően félek a fogászati kezelésektől. Nem nagyon szoktam járni. Kis koromban volt egy kis jelenet amikor a fogamat húzták, négyen kellett lefogni. A jobb oldali felső fogam fölött az ínyen először kisebb fájdalom kezdődött. Majd ahogy teltek a napok ( kb 2-3 ) erőteljesen fáj ha megérintem , az arcom kissé fel is van dagadva ,de talán annyira nem láthatóan. Ahogy felemelem a szám szélét látom mintha egy kis dudor lenne ott , a nyelvemmel körbe tapogatózom és az a pont fáj igazán és érzem is mintha vérezne amikor odadugóm a nyelvem. A kérdésem az hogy ezt sehogy sem lehet már kezelés nélkül megszüntetni? Esetleg nem múlik el magától? Valamely oldalon azt olvastam ,hogy óvatosan fogmosáskor mossam meg ez megtörtént talán még enyhült is a fájdalom akkor, este pedig jegeltem 5-6 percig az is jót tett neki. Kicsit fáj a fülem tőle. Amikor mosolygok érzem,hogy ott azon a részen fel van dagadva. Köszönöm előre is a választ.