Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

B. Nagy

Gyökérkezelt fog

Tisztelt Doktor úr/nő!
Bal oldalon az első nagy metsző gyökérkezelt,és egyszerűen nem tudok rágni vele mert harapás érzékeny,éjszakénként beduzzad,a mellette levő fogat jelenleg is gyökérkezelik.Sajnos az is állandóan vissza gyullad Március óta járok a két foggal de nem haladunk előre mert nem húzódik le a gyulladás.Már kaptam legalább 4féle antibiotikumot illetve több féle fájdalom csillapítót,de amint vége a gyógyszeres kezelésnek ismét ujra fájni kezd.Hetente vissza járok szinte mert fáj a két fog között szokott fájni leginkább és érzem,hogy az első metsző a harapás érzékeny,de a fogorvos semmit nem csinál vele mert állítása szerint nem lehet gyökér tömést cserélni és az első metszővel nem tud mit csinálni.Inkább a mellette levő kismetszőt tisztithgatja ami ugyan úgy vissza gyullad.Ez tbs fogorvosi ellátás nem maszek.Most kérdésem az lenne.Valóban nem lehet másképp kezelni a két fogat?Nem lehet gyökértömést cserélni vagy csak a tb ezt nem finanszírozza és azért szenvedek és teszem tönkre a gyomrom a gyógyszerekkel.Ha nem megy le a gyulladás sosem fejezi be a másik fogat.
Válaszát köszönöm!
Tisztelettel:Nagy Beáta

K. Barbara

Tomott fog

Kedves Dokto Ur. Azt szeretnem kerdezni, hogy minap szolomagra haraptam, eleg erosen tomott fogammal de mar volt gyoker kezelve es most az arcom be van kicsit dagadva mert ugyan is az inyem es nagyon fenrt be van gyulladva de a fogam nem faj csak a gyulladas ujra megyithatja a tomott fogat?

M. Roxána

Ideglenes tömés

Tisztelt Dr.Úr.
Pénteken győkérkezelték a fogam.Nagyon fájt és ez lett belőle.A Dr.Úr azt mondta h azért jött ilyen hirtelen a fájdalom mert a 2 fog között ki lyukadt a fogam.Most ideglenes tömés van bent.Viszont azóta jobban fáj mint mielött győkérkezelték volna! Lüktet az egész fogam az arcom! :( Ez hogy lehet?

B. Barbara

Korona

Üdvözlöm!
Áprlilisban kaptam egy 3-as koronát, ami a felrakása után kb 1 hétig nagyon fájt, aztán egyszer csak elmúlt. 2 gyökérkezelt fogamon van a korona,középen pedig nincs fog alatta. Picit zavarónak éreztem 1 helyen abból lecsiszolt a doktornő, viszont azt érzem hogy valami nem oké vele időnként fáj, zavar az egész egyszerűen nem értem mitől fájhat, enni már nem is merek ott. Nem tudom mit csináljak azt érzem hogy kb hülyének néznek hogy fáj, mert ez nem lehet.... Legszívesebben leszedetném. Mi lehet ennek az oka, mitől fájhat, régen gyökérkezelt fogak előtte nem fájtak.
Köszönöm a válaszukat!

V. Marta

Fogínysorvadás

Jó estét kívánok!

Veres Márta vagyok Sepsiszentgyörgyről, Erdélyből és szeretném
kikérni az Önök véleményét egy régóta húzódó fogászati problémában.

Két évvel ezelőtt a félig letört szemfogamba egy csapot helyezett be
egy itteni fogorvos és köréje felépítette a fogat.

Pár hónapra rá hatalmas gennyzacskó keletkezett a foghúson az orrom
alatt, majd a genny elkezdett folyni az oldalsó metsző fogból. Az
orvos helyi fogínysorvadást állapított meg, amit injekciókkal
próbált kezelni, de hiába. Februárban kiesett a tökéletesen
egészséges fogam.

Utána kis időre a középső metsző is kezdett gennyezni, és még most
is folyik belőle a genny.

Filmet csináltattam a fogaimról, de a fogorvosom nem lát semmit
rajta, nem tudja mi okozza a fertőzést.

Azóta hetente 1-2 alkalommal kezeli gyógyszerrel a gyökértöméssel
ellátott, csapos szemfogamat, de semmi javulás nem történt.

Mivel már ő sem tudja mihez kezdjen szájműtétet javasolt, hogy
kitisztítsák a szemfog gyökerét, amit lehet, hogy gennyzacskó vesz
körül.

Én kértem, hogy távolítsa el a szemfogból a csapot, mert arra
gondolok, hogy esetleg érzékeny vagyok arra a fémre, amiből a csap
készült, de a fogorvos azt mondta, hogy az lehetetlen, mert erre még
nem volt precedens.

A kérdésem az volna, hogy tényleg lehetetlen, hogy a csap okozza ezt
az egészet?

Azt kell tudni rólam, hogy nagyon érzékeny vagyok mindenre. Az ezüst
fülbevalót sem tudom viselni, mert 2-3 nap alatt a fülem
begennyesedik. A bőrömön is gyakran jelennek meg különböző kiütések.
Ezért gondolom, hogy a csap eltávolítása esetleg megoldhatná a
problémát, mielőtt a többi fogamat is el nem vesztem.

Önök szerint mit lehetne tenni ebben a helyzetben? Mi lehetne a
megoldás?

Előre is köszönöm a válaszukat!

Tisztelettel,
Veres Márta

d. Jánosné Mária

Foggyökér tömés, implantátum beültetés, korona választásban segitség

Tisztelt Specialista!

Az alábbi kérdésekre szeretnék választ, mert most állok egy új fogsor építésé előtt és kétségeim vannak. Az első bal és jobb 1-4 fogakról van szó. Első menetben 4 db fog kihúzása történt.
Kérdéseim:
1. Foggyökér csatorna elmeszesedése esetén lehetséges e a gyökértömés, van e valamilyen speciális módszer, vagy szükséges a fog kihúzása!
A fogorvosom a kihúzást akarja. Már 4 fogat elveszítettem, szeretném megtartani, ha lehetséges.

2. 4 db foghiányt szükséges e 4 db implantátummal pótolni? Ha beépítésre kerül, és mellette van még 4 db saját fog, akkor hid formájában célszerű a fogsor kivitelezése, vagy egyenként? a koronák felhelyezése?

3. Fémvázas kerámiakoronát vagy cirkónium kerámia koronát válasszak?

töméscsere-szuvasodás-fájdalom

Tisztelt Szakértő,

Három hete kicseréltek egy régi amalgámtömést esztétikaira a bal felső hetes fogamban. (Érzékeny volt evésnél, és az orvosom hézagosnak mondta a tömés szélét) Mivel három hét után is érzékeny volt a fog(sokkal inkább,mint a másik töméssel),illetve már nem csak evésnél éreztem a tompa sajgást(fülbe is kisugárzik)tegnap panorámaröntgen készült egy másik orvosnál,aki rendelkezik ilyen géppel. A tömött fog és a szorosan mellette levő nyolcas fog találkozásánál szuvasodást látott az orvos. Sajnos többet nem volt hajlandó elárulni,mondván,nem az ő betege vagyok...Pedig szerettem volna megtudni, hogy a fülbe kisugárzó sajgás miatt is,hogy gyulladást lát-e, szedjek-e gyulladáscsökkentőt, vagy nem szükséges,mert "csak" a szuvasodás miatt érzékeny a fog. Hétfőn fog rendelni a saját orvosom, a korábban általa a biztonság kedvéért kiírt doxycyclint nem kezdtem el szedni, mivel nem tudtam meg,van-e gyulladás, vagy nincs, és csak úgy nem szeretnék antibiotikumot szedni... Szívesen csatoltam volna a röntgengépet.
Esténként szokott erősebb lenni a fájás, nem elviselhetetlen,de kellemetlen, és a bal fülembe is kisugárzik. Gyakran járok fülészetre ezzel a fülemmel(dugulás, gyulladás, szűk hallójárat miatt)de most úgy érzem, a fogam a problémaforrás,és valószínűleg az elmúlt hónapokban is emiatt volt annyi baj a fülemmel. (két hete voltam fültisztításon)
Az lenne a kérdésem, hogy szedjek-e hétfőig valamilyen vény nélküli gyulladáscsökkentőt-fájdalomcsillapítót (nem antibiotikum),vagy várjam meg a hétfői vizsgálatot. Mit lehet tenni ebben az esetben,mikor már amúgy is nagy tömésről van szó és plusz szuvasodást találnak? Menthető egy ilyen fog?
Sajnos a hatos fog már hiányzik, még egy fogamat nem szeretném elveszíteni (ott egy szimpla lukas fog tömése után jutottunk el odáig egy év alatt, az akkori orvos hanyagsága miatt, hogy végül már nem lehetett megmenteni a fogam)
Nagyon köszönöm segítségét!
Üdvözlettel:Éva

Érzékeny fog gyökércsúcs eltávolítás után is

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Az egyik kisőrlő fogammal van problémám (25). Állítólag nagyon bonyolult felépítésű, szám feletti csatornája van. Gyökérkezelték, mely nem vezetett eredményre, érzékeny maradt. Ezt követően eltávolították a gyökércsúcsot, ami után szintén érzékeny maradt. Ha ráharapok, kifejezetten fáj. Illetve akkor is fájdalmat érzek, ha éppen bal oldalamon aludtam. A kérdésem az, van-e még valamilyen lehetőség, hogy megmentsük a fogamat, vagy pedig ezt követően már csak a foghúzás az egyetlen megoldás.

Köszönettel,
Judit

V. Beatrix

Gyökér kezelt fog érzékenysége,- huzatra

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Szeretném megérdeklődni, hogy lehet-e hogy gyökér kezelt fogam huzatra érzékeny? Az elmúlt két napban érzem, hogy nincs rendben az a fog, de ma reggel végképp ezt éreztem, hogy elmegyek SZTK-ba és könyörgök húzzák ki. (Egyébként magán orvoshoz járok) Fél éve lett gyökér kezelve, ma érzékeny volt tompán fájt, viszketett. Sajnos az iroda ahol akár napi 10 órát is töltök elég huzatos, ablak mellett ülök, a másik oldalamon az ajtó. Lehet, hogy a gyökér kezelt fogam ezt érzi? A fogorvosom azt mondja, hogy a jól gyökér kezelt fognak nem szabad fájni, érzékenynek lenni, de még ilyenkor sem? Kicsit félek, hogy mitől ha nem ettől? Egyszer már kellett kibontani egy másik gyökér kezelt fogam, az sem volt kellemes, nem szeretném újra átélni. Reménykedhetek, hogy elmúlik, vagy mindenképp fogorvoshoz forduljak?

Válaszukat hálásan köszönöm!

Bea

hajhullás foggyulladás miatt

Tisztelt Uniklinik!

Hetek óta nagyon hullik a hajam. Egyelőre még nem tudom, hogy mi lehet az oka. Úgy tudom, hogy foggyulladás is okozhatja, ezért készíttettem egy panoráma röntgent. Sajnos a fülbevalóm néhány fogat kitakar a linkelt felvételen. Tudnának segíteni nekem abban, hogy látható-e olyan probléma a röntgenfelvételen, amely kapcsolatba hozható a hajhullásommal?

https://drive.google.com/file/d/17DfFXNGBhgj7ieFNpq62uu537BOSgNVQ/view

Előre is köszönöm szépen a válaszukat!

Üdvözlettel: Mónika

Ideiglenes gyökértömött fog megint fáj

Tisztelt Uniklinik!

Adott egy fogam ( 46) mely ráharapásra érzékeny volt. Idegelés majd ideiglenes tömés került bele hogy majd később megkapja a végleges gyökértömést. De 1 hónapos nyugalom után megint érzékeny lett harapásra.

Tehát hiába lett kiidegelve, nem gyógyult meg.

Ilyenkor még menthető vagy ki kell húzni?

Válaszukat előre is köszönöm!

Foggyökér rezekció

Üdvözlöm !
A bal felső 5- ős fogamon a fogorvos gyökércsúcs amputáciot javasol .A röntgen szerint gyulladás van a gyökércsúcs körül .
Amikor a fogorvoshoz mentem a fogorvos a röntgent látva azonnal kijelentette , szükséges lesz a gyökércsúcs amputacio . Akkor ott gyökérkezelést csinált , a fogat nyitva hagyta gyógyszeres vattával ellátva .. és mivel az arcom a fogrol akkor be is volt dagadva 3x1 antibiotikum szedésére utasított . A dagadás szépen lement a jelenleg még nyitott fog sem okoz panaszt , nincs fájdalmam semmi .
Ilyen esetben mimdig szükséges a rezekció? A gyökértömés önmagában nem lehet elég ?
Bevallom erősen tartok a beavatkozástól . Nagyon nagy kellemetlenséggel jár egy ilyen kisműtét ? Utána tisztában vagyok hogy jegelni kell stb stb .... én ott a székben ülve tartok attól ami rám vár . Mennyi ideig tart átlagban egy ilyen beavatkozás ?Köszönöm válaszát .