Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

N. Ferenc

íny fájdalom

Jó napot. Elsősorban máris leszögezném,hogy rettentően félek a fogászati kezelésektől. Nem nagyon szoktam járni. Kis koromban volt egy kis jelenet amikor a fogamat húzták, négyen kellett lefogni. A jobb oldali felső fogam fölött az ínyen először kisebb fájdalom kezdődött. Majd ahogy teltek a napok ( kb 2-3 ) erőteljesen fáj ha megérintem , az arcom kissé fel is van dagadva ,de talán annyira nem láthatóan. Ahogy felemelem a szám szélét látom mintha egy kis dudor lenne ott , a nyelvemmel körbe tapogatózom és az a pont fáj igazán és érzem is mintha vérezne amikor odadugóm a nyelvem. A kérdésem az hogy ezt sehogy sem lehet már kezelés nélkül megszüntetni? Esetleg nem múlik el magától? Valamely oldalon azt olvastam ,hogy óvatosan fogmosáskor mossam meg ez megtörtént talán még enyhült is a fájdalom akkor, este pedig jegeltem 5-6 percig az is jót tett neki. Kicsit fáj a fülem tőle. Amikor mosolygok érzem,hogy ott azon a részen fel van dagadva. Köszönöm előre is a választ.

B. Vanessza

Fogszabályzás előtt vagy után érdemes kezelni a gyökérfelszívódást?

Tisztelt Doktor nő!
Azt szeretném kérdezni, hogy januárban tennék fel alul felül a fogszabályzómat, viszont már a foggyökerem egy része felszívódott. Ön szerint a fogszabályzás megkezdése előtt kellene kezelni a foggyökér felszívódást, vagy miután lekerül a fogszabályzó? Válaszát előre is köszönöm!

B. Vanessza

Gyökérfelszívódás kezelése lehetséges- mikroszkóppal?

Tisztelt Doktor úr/nő!
Azért írtam önnek, mert többször volt fogszabályzóm, először alul felül másfél évig, de ezek levételt követő 1 év múlva elmozdúltak. Másodjára csak alul tettek fel fogszabályzót , az elől lévő 8 fogamra. Ez a fogszabályzó még mindig fent van, de emiatt elmozdúlt a felső fogsorom is, és érzem, hogy még mindig folyamatosan csak ront az alsó fogszabályzó a felső fogsoromon, amin nincs fogszabályzó. Elmentem egy másik fogorvoshoz, aki azt mondta, hogy alul felül kell 1 évig fogszabályzó, hogy helyre tudjuk tenni, és rendesen tudjak rágni. Viszont azt is mondta, hogy felszívódott a foggyökerem egy része, és a fogszabályzó miatt lehet hogy megint fel fog szívódni belőle. Azt szeretném kérdezni, hogy a foggyökér felszívódást tudnánk e kezelni mikroszkópos megoldással? Vagy ön mit javasol?
(16 éves vagyok)
Válaszát előre is köszönöm!

P. Rebeka

Fogtömés

Tisztelt hölgyem/uram!

Most tömték a jobb felső 2-es fogamat. Az orvos azt mondta,hogy elég mélly volt a lyuk, és reméli,hogy nem lesz gond vele, mert ha igen akkor gyökérkezeni kell.Kérdezném,hogyha nem fájt előtte, hidegre/melegre nem volt érzékeny, akkor mennyi rá az esély,hogy nem kell gyökérkezelni a fogat? Igazából az is foglalkoztat,hogy ha látta,hogy mélly a lyuk, akkor miért nem tett bele gyógyszeres bélést? (Ezt a másik fogorvos mondta)
Válaszát előre is köszönöm

P. Alexa

szuvas fog

kedves dr elöl a két metszőfogam szuvas a bal oldali alig minimálisan a jobb oldali belsö legszélén alig pár mm fogam negyedét sem fedi még hál istennek de párnapja ha a nyelvemmel a fogam hátulsó reszet nyomom. ..zsibbadó érzest erzek hidegre melegre nem erzekeny rágásra sem fáj ez a nyomásra zsibbadás mitől lehet? néha orromon is erzem ezt a zsibbadást ez mire utalhat???

J. Béla

Fantom fogfájdalom

Tisztelt Klinika!

Jobb oldalamon felül, a 14 és 16-os fogam környékén szoktam fájdalmat érezni. A fájdalom folyamatos tompa, melynek erőssége is változó. Van amikor előjön, fáj 1-2 hétig majd 1-2 hónapig semmi panasz. Ez évek óta ezmegy, az orvos meg szimulánsnak néz.
Kopogtatásra, semmire sem befolyásolható, egyedül evéskor, rágáskor erősödik fel a fájdalom. A 14-es gyökérkezelt, a 16-os tömött. Panoráma RTG-n nem látszik semmi kóros, fogorvosom élőben nem tudta produkálni a fájdalmat. Nem tudom pontosan behatárolni hogy a 14 vagy a 16-os a fájó-e, de inkább a 14-es.
Azt mondta ha nyomkodja az ínyemet és nem jár fájdalommal akkor nincs gond. De küldött periapicalis rtg-re.
A kérdésem hogy ott 100%-osan kiderül majd hogy melyik fogam a rossz?
Bélproblémáim vannak, Crohn betegség, attól fájhat a fogam, vagy fordítva? Ízületi és fejfájásom is van ami vándorol. Gyakran egyszerre jelentkeznek. Létezhet hogy a 16-os a tömött fáj és belesugárzik a 14-esbe?
Nade a fájdalom a fogban ami szintén a jobb felső oldalt vándorol is néha, a fogorvosnak egyszer sem sikerült reprodukálnia attól még lehet a fog a rossz? Ha valamelyik rossz nem szeretném megtartani, kiszeretném húzatni.
Ui: Önöknél van szombati rendelés, mekkora várólistával dolgoznak?

L. Peter

Gyokerkezelt fog

Tisztelt Kovacs Kitti Doktor Nő.

Julius vegen es augusztus elejen kerdeztem Öntől gyokerkezlet foggal kapcsoaltosan.
Kalvariam meglehetosen hosszu tavaly novemberre nyulik vissza mikor is siman betomtek a fogam ideiglenesen ,/ fogam nem fajt, rendesen tudtam vele enni is ,semmi baja nem volt /majd ugyanezt a fogat iden juliusban az igert vegleges tomes helyett elkezdtek gyokerkezelni ,2. vagy 3 . gyokerkezeles feldagadt az arcom , lazas lettem es szajzarat kaptam, mely mostanra ugy erzekelem teljesen megszunt.
Kozben meg az inyem keresztul a genny jo reszet eltavolitottak
Juliusban az orvos azt mondta hogy ha nem lesz semmi problema ,nem faj stb / es nem faj! / veglegesen betomi szeptember elejen ennek ellenere 2 hete ujra csak es ismet ideiglenesen tomte be.

Legutobbb pedig azt mondta hogy a vegleges tomest nem javasolja mert tul nagy a szuvas resz lett eltavolitva a fogbol, es ha betomi arra nem tud garanciat adni ,mert ez egy bal also orlofog es letorhet a fogbol barmikor egy darab,mert nagy terhelesenk lesz kiteve, ami nem biztos persze...

Ezert egy bizonyos betetet ajanlott ,vagy pedig koronat femkearamiabol ,vagy pedig femmentest.

Nagyon sok penzt koltottem mar tavaly november ota! erre az egy fogra nem beszelve a fajdalomrol ,fajdalomcsillapitokrol antibiotikumokrol.

Termeszetesen ha mar ezt kibirtam es vegigkuszkodtem akkor nem szeretnem a fogam elvesziteni, de nekem olyan erzesem van mintha mar "uzlet is lenne " a dologban, mert mint emlitettem mar most szeptember elejere is vegleges tomest igert a doktor ur.

Szeretnem a Tisztelt Doktor Nő segitseget,velemenyet kerni abban hogy On a tomest , a betetet ,vagy pedig femkeramias vagy femmentes koronat ajanlana e ?

Elore is koszonom ,keszseges ,es megtisztelo valaszat!

Tisztelettel: Peter.

N. Hajnalka

Fogfájás, repülés előtt

Kedves Doktornő/Doktor úr!
Nagy dilemmával fordulok Önökhöz. Augusztusban volt egy fogam, ami fájdogált. Tömést cseréltek benne, de ráharapásra továbbra is fájt. Egy hete kicserélték a tömést egy gyógytömésre, és azt mondták várjunk egy hónapot, ha továbbra is fáj, akkor gyökérkezelés lesz.
Közben kiderült, hogy két és fél hét múlva el kellene utaznom repülővel, rá egy hétre jönnék haza. A fogam továbbra is fájdogál. Nem azt mondom, hogy úgy fáj, hogy nem bírom, de érzékeny, és folyamatosan érzem. Néha veszek be gyógyszert alváshoz, addig megszűnik ez az enyhébb fájdalom és érzékenység.
Úgy hallottam, hogy repülés során ebből a fájdalomból komoly probléma lehet, teljes gyökérkezelésre viszont már nincs már idő. Esetleg érdemes lenne mégis belekezdeni a gyökérkezelésbe, vagy várni, hátha szerencsém lesz, és az utazásig elmúlik a fájdalom? Ha esetleg mégsem múlna el, akkor tényleg akkora gond lehet ebből a repülés során?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Hajnalka

B. Zoltan

Néha jelentkező tompa fájdalom/érzékenység

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő

Ma pont 1 hete cseréltek tömést a bal felső 7-es fogban, mert szuvasodás kezdődött
A tömést követő éjszaka fájásra ébredtem, (1 szem Cataflam és tovább aludtam ).
Erősebb fájdalom nem jött vissza, viszont azóta néha - néha (ritkán) előjön tompa "fájdalom" de inkább érzékenységnek mondanám, nem is fájdalomnak! (nem harapásra vagy egyéb hatásra, csakúgy spontán)
Hidegre, melegre nem érzékeny!
A tömés elég mély volt.
Kérdésem, hogy ez az úgynevezett "néha előjövő érzékenység" meddig számít normálisnak egy ilyen mélyebb/nagyobb tömés esetén?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Bernáth Zoltán

B. Katalin

Csomó fogínyen

Tisztelt Doktor Úr / Hölgy!

Egy olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy van egy fogam a jobb 5s alul pontosabban ami a 25 évem alatt elfelejtett kinőni. Körülbelül februárban kezdtem el érezni, hogy az érintett területen egy csomó jelent meg ami mára mar nem kis csomó. Fájdalmat okoz és azóta rágni sem tudtam azon az oldalon. A fogröngtenemre ket fogorvos is azt válaszolta, hogy nem tudjak mi az ott beszéljek szájsebésszel. Természetesen és sajnos azóta sem mertem elmenni, de most észrevettem, hogy a fogínyemen egy fehér kis folt is látható lett. Rettenetesen félek az eltávolítástól. Egyetlen fogam van betömve az összes többi megvan és probléma mentes. Mar mar addig jutottam , hogy nem merek elmenni vele sehova hátha akkora problémát okoztam vele. Kulfoldon elek es szeretnem otthon kezeltetni a fogam. Önöket ajánlottak. Tudom látatlanban nagyon nehéz erre választ adni. Csak arra lennék kiváncsi vajon mitől lehet ez és ez a fehér folt nagy probléma e ?

Köszönettel: Budai Katalin

V. Eleonóra

mikroszkópos gyökérkezelés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Érdeklődni szeretnék, hogy egy négy csatornás rágófog, amelyben már két alkalommal volt gyógytömés és még mindig fáj, alkalmazható-e a későbbiekben mikroszkópos gyökérkezelés illetve gyökértömés. Szeretném megkérdezni, hogy ennek kb. mennyi az ára? Az árlistából, mint laikus nem tudom összerakni a teljes összeget. Előre is köszönöm válaszukat!

Üdvözlettel, Nóri

S. Dóra

Gennyes foggyöker

Tisztelt Doktor úr/Hölgy!
Az alábbiban kérném segítségüket: Pár napja voltam panoráma röntgenen. Panaszom nincs, csak már régen voltam kontrollon, így gondoltam elmegyek. Időpontot csak három hét múlva kaptam a fogorvoshoz, de tegnap felhívtak,hogy a röntgen szerint egy gyökérkezelt fogam gyökerein gennyzacskó van. Mire számíthatok? Ezen a fogamon korona van, úgy hogy egy hármas korona egyik eleme. Csírahiány miatt 22 fogam van, úgy hogy soha nem húztak egyet sem. Azáltal, ha ezt kihúzzák, hátul már nem lesz fogam. Megúszhatom a foghúzást vagy ez az egyetlen mód? Mindhárom koronát eltávolítják vagy a másik kettő megtartható? Köszönöm szépen válaszukat!