Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

P. Bence

Koronás őrlőfog megmentése

Tisztel Doktor Nő/Úr!
Egyik gyökérkezelt őrlőfogamra (bal alsó 6-os) pár éve korona került - csap került beépitésre, és erre került rá 1-fog méretű korona. Fél éve fájdalmat éreztem a fognál. A röntgen gyulladást mutatott ki, ezért foggyökér resectiot végeztek rajta (valóban volt is gyulladás, amit eltávolitottak). Fél év elteltével (az utóbbi hetekben) kiújult a fájdalom. Kérdésem, hogy Önöknek van-e olyan módszerük (pl. a mikroszkópos gyökérkezelés), amit esetemben még lehetne alkalmazni a fog megmentése érdekében? Válaszukat előre is köszönöm! - Bence

K. Mariann

gyulladás

Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

A jobb felső 5. gyökérkezelt fogam gyökér csúcsán egy kis krónikus gyulladást mutatott a röntgen. (Korona is van a fogon.) A fogorvosom szerint - mivel ez egy "tokban" van ott - nem okoz problémát és emiatt ő mem javasolja, hogy hozzányúljunk. Lombik program előtt állok. Az a kérdésem, hogy ha a vérképem nem mutat gyulladást, okozhat-e ez bármi problémát a terhességgel, illetve a baba fejlődésével kapcsolatban?

Válaszát előre is köszönöm.

Mariann

T. Kitti

Fog

Szeretném kérdezni,hogy mennyire nagy baj ha az éppen építésre váró(csapos építés lesz) gyökérkezelt fogból kiesik az ideiglenes tömés?

B. Attila

Fog gyökérkezelése

Üdv! Körülbelül 1 órája fejeződött be a gyökérkezelés első alkalma. Kibirhatatlanul fájt az első alkalom.
Még lesz egy pár kezelés,és az lenne a kérdésem,hogy a következő idegölés is ennyire fog e fájni. Állitolag,idegölő szert fecskendezett bele. Mennyire fog fájni a többi alkalom? Válaszukat köszönöm

6 tagból álló végleges koronák/híd

Tisztelt Doktornő/Doktorúr!
Olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy kb 1 hete felkerült a végleges 6 tagból álló korana/híd elől. Az első két három napban semmi problémám nem volt velük, majd egy pár napja elkezdett fájni tompán ami kb ahhoz hasonlított mikor "bele áll a hideg a fogamba" Mára viszont ott tartok konkrétan úgy érzem mintha maga a korona fájna, ha a nyelvemmel alulról egy picit megnyomom fáj, lassan nem tudom összezárni a fogsorom mert ha hozzáér az alsó fogsorom szintén fáj, orr alatti részen kívülről óvatosan megnyomom szintén fáj,és már úgy érzem ahogy mozgatom az ajkaim szintén panasz van az adott területen. Ahogy kitapasztaltam 1 korona max a mellette lévő koronánál fáj tehát kettő, a többi néggyel semmi bajom mára már olyan mintha a saját fogaim lennének semmi "idegenérzet" nincs és nem is fáj csak az a kettő körül.
Kérdésem az lenne normális ez, mitől lehet ez? Vagy mi okozhatja egyáltalán a fájdalmat.
Köszönöm szépen válaszukat.

Ideiglenes tömés

Tisztelt Uniklinik!

Volt egy óriási lyukam a 46-os fogamon, de az nem fájt hanem az átellenes fogak fájtak. Majd betömték és rágásra érzékeny lett, nem tudtam ráharapni. Most elkezdték a gyökérkezelést, kaptam bele ideiglenes tömést de a következő időpontom júliusban lesz. Tehát majdnem 3 hónapig lesz benne az ideiglenes tömés.
Lehet ezt ennyire húzni, vagy tényleg nem lesz belőle probléma?

Válaszukat előre is köszönöm!

gócos fogak

Kb. fél év óta jelentkezett a bőrömön piros bőrpir, bőrviszketés, izületi fájdalom a térdemben. Kiderült, hogy ezt 3 foggyökér begyulladása okozza. Két fogamat gyökérkezelnek, egyet azonban ki kellett húzni, nem lehetett megmenteni. Azt szeretném kérdezni, hogy a góc által okozott tünetek mennyi idő múlva múlnak el. Mennyi idő alatt regenerálódik a szervezet?
Köszönöm szépen.
Mária

L. Mónika

Mikor kell fizetnem, ha többször is kell jöjjek ugyanazon fog miatt?

Gyökérkezelés miatt előre láthatólag többször is jönnöm kell.
Mikor kell fizetnem?
Az első kezelés végén, vagy akkor, amikor teljesen "elkészül" a fog?
Üdv.: LM

F. Roland

Gennyzacskó a kihúzott fog alján

Tisztelt Fogorvos, kedves válaszadó!

Egy elég komplikált problémával szeretnék segítséget kérni, mert teljesen tanácstalan vagyok a kialakult helyzettel kapcsolatosan. Tavaly márciusában kezdték el a fogaimat rendbe tenni: volt olyan fog amelyet tömni kellett, volt olyan amelyet csak úgy lehetett megvédeni hogy korona került a fogra, illetve volt olyan amelyet gyökérkezelni kellett. Egyik pillanatról a másikra, egyszer csak az egyik fogam (amilyen semmilyen fogászati kezelést nem kellett végrehajtani) harapásra, nyomásra roppant érzékennyé vált. Készült panoráma röntgen és apró, célzott röntgen is a problémás fogamról, ami semmi elváltozást nem mutatott, minden a legnagyobb rendben volt a lelet alapján, mégis roppant mód fájt. A fogorvos kifúrta, nekiállt a gyökérkezelésnek, kiszedte az összes ideget, majd megfelelő kitisztítás után ideiglenese betömte. A tömés behelyezését követően, azonnal fellángolt a fog, ki kellett szedni belőle az ideiglenes tömést. Újabb tisztogatás vette kezdetét, látszólag semmi idegmaradvány, gennyes váladék nem volt a kifúrt fogamban, mégis nagyon fájt. Végezetül húzásra került a sor, amikor kiderült, hogy a kihúzott fogam aljára volt rátelepedve egy (szabad szemmel is jól látható) gennyzsák. Hiába készítettünk a fogorvossal több röntgen felvételt is, azok semmilyen erre utaló jelet nem mutattak. Most ott tartunk, hogy sajnos összesen egymás után eddig 6 fogamat kellet kihúzni, melyek egytől-egyik ugyanezeket a tüneteket produkálta. Szinte óramű pontossággal, amint az első fogat kihúzta a fogorvos, rá 1-2 hétre, egy teljesen másik fognál (nem is a kihúzott fogam mellett feltétlenül) jelentkeztek ugyanezek a tünetek. Három helyen is készítettek már röntgent, panoráma röntgent de egyik fogorvos sem tudott mit mondani erre, látszólag minden fogam a helyén van, rendben van, semmi elváltozás nem láthatóak rajtuk, mégis egyik fogam a másik után megy tönkre ugyanazzal a tünettel. Köszönöm válaszát!

Gyökérkezelés után

Tisztelt Doktornő!

Decemberben került sor az első metszőfogam gyökérkezelésére, amely sajnos nem lett panaszmentes. Konkrét fájdalmat nem tapasztaltam - fájdalomcsillapítóra nem volt szükség- azonban ráharapásra, nyomásra érzékennyé vált.

Az rtg szerint minden tökéletes, azonban nem hagyott nyugodni a dolog, ezért készült egy nagyfelbontású CT felvétel is ,amely szintén azt mutatja hogy minden szupi, így a dolog előtt értetlenül álltunk.

Felkerestem egy másik fogorvost, aki megnézte a CT felvételt ( szerinte levegő látszik?), és ismételt gyökérkezelést javasolt, amely tegnap meg is történt. Kiszedte a gyökértömést, viszont a művelet közben fájdalmat éreztem, így kaptam érzéstelenítést. Két hét múlva kell visszamennem.

Lényeg a lényeg, hogy a fogam érzékenysége talán annyiból változott, hogy ráharapásra most nem érzékeny, viszont minden más maradt a régiben: Ha a nyelvemmel belülről megnyomom akkor minden oké, de ha már a szám felől nyomom, megszívom, vagy kocogtatom ugyanúgy érzékeny a fog.

Az lenne a kérdésem, hogy ezen információk alapján még menthető lehet, vagy kezdjek el lélekben elbcsúcsúzni tőle?

Válaszát köszönöm!

G. Katalin

mitől fájhat

Tisztelt Doktor Nő/Úr azzal a kérdéssel fordulnék önhöz hogy van egy éve hogy a szemfogamból letört egy kicsi darab belül.Semmi panaszt nem okozott de egy hónapja érzékeny lett a hidegre ha ittam vagy levegőre.Most viszont 2 napja erősen belenyilallik egy 5 percekre és magától ki is áll a fájdalom de ez egy nap többször előfordul.Nem dagad se az arcom se az ínnyem.Elkezdtem sensodyne fogkrémet használni nem tudom használ e? Az lenne a kérdésem mitől fájhat és ezzel egy fogorvosnál mire számíthatok mit csinálnak? Lehetséges hogy magától is elmúlik a panasz? Vagy mit tanácsolna? Előre is nagyon szépen köszönöm válaszát.Tisztelettel:Katalin

Dalacin allergia

Kedves Doktornő!

A hétvégén feldagadt a szájpadláson, feszült nagyon de igazából sem ez sem a fogam nem fájt. Hétfőn elmentem fogorvoshoz, aki megállapította, hogy gyulladásban van az egyik hátsó felső fogam, amitől genny gyűlt össze a szájpadlásom felé. A fogat gyökérkezelni kell, csak előtte le kell vinni a gyulladást. Felírt Dalacint amit el is kezdtem még hétfőn szedni. Kedden estére tele lett a testem kiütéssel, felhívtam a sürgősségi orvosi ügyeletet ahol azt tanácsolták, hogy hagyjam abba rögtön a Dalacint és addig ne szedjek újabb antibiotikumot, amíg nem múlnak el a kiütéseim, ami lehet akár 2 hét is. Viszont a szájpadlásom, így továbbra is dagadt.

A kérdésem az lenne, hogy véleménye szerint mennyi időt érdemes várni a kezelés folytatásával és lehet e súlyosabb szövődménye annak, hogy nem kezeljük a gennyes szájpadlásom.

Előre is köszönöm,

Kata