Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

U. Gergely

Fogkrém lenyelése

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő!

Azt szeretném megkérdezni, lehet e belőle baj, ha a 9 és fél éves gyermekem minden nap, egy alkalommal lenyelte a borsónyi adag fogkrémet, amivel fogat mosott. Mivel én gyerek koromban "zabáltam" a fogkrémet, nem is gondoltam, hogy ebből baj lehet. Viszont a fluoriddal kapcsolatban rengeteg félelmetes dolgot olvastam. A fluorózistól kezdve egészen a csontrákig. Kb. másfél éve már a 6-12 éveseknek való fogkrémmel mos fogat, ami már 1000-1500 ppm fluoridot tartalmaz.

Előre is köszönöm válaszát!

Gergely

B. Krisztina

Tejfog nyitva hagyása

Jó napot!
Tegnap nap folyamán 6éves fiamat fogászatra kellett vinni mert fájt a foga! Szegény kisfiunak érzéstelenítő nélkül neki esett a doki az egyik mozgó fogát kihúzta a másik ami pedig fájt neki azt mondta ki kell tisztítani mert lyukas!Annyi tanácsot kaptunk hogy 1 héten keresztül reggel és este tegyünk egy kis fogkrémet a lyukba.Délutánra elmult neki a fogfájás és mikor engedte hogy megnézzem csak annyit láttam hogy meg fúrta a fogát és nyitva hagyta!Másnap reggelre eléggé be dagadt az arca is!Ön szerint mit tehetnénk?mitől dagadt be az arca?Miért hagyhatta nyitva a fogát?előre is köszönöm a válaszát!

J. Móni

gyermekem őrlőfogai

Kedves Doktor/Doktornő!

Nagyobbik lányom 5 éves, és az alsó állkapcsán az első őrlőfogak olyanok mintha lukasak lennének, feketék. Evésnél nagyon érzékenyek. Amikor eszik, és lehetséges alaposan megmossuk. Tejfogak is kilukadhatnak?
Köszönöm megtisztelő válaszukat!
Juhászné Kovács Mónika

Gyermek fogak!!

Tisztelt Doktor úr!
Van egy 28 hónapos kislányom!!Elöl 3 foga begyulladt és így fogorvoshoz mentünk!!Mivel nem engedte hogy bármit is csináljanak vele így az orvosok úgy döntöttek hogy altatással kezelik!!Persze ezen a problémán kívül volt szuvas foga is a kicsinek!!!Akkor úgy lett megbeszélve hogy az első 3 fogat kihúzzák a többit meg megcsinálják kezelik!!Meg is történt a műtét én utána nem tudtam az orvossal nagyon beszélni mert a kicsi üvöltött az orvos meg sietett és ment is!!De sajnos számomra egy felfoghatatlan dolog várt!!Az összes felső fogát kihuzta neki!!Tehát 28 hónaposan nincs felső fogsora!!!A kicsi soha nem sírt semmi hogy fáj a foga!!!Ilyen esetben mit tudok tenni most mindent pépesítenem kell mert nem bír enni sem!!Köszönöm elöre is!!

F. Mária

Tejfog letört

Kedves doktornő!
Tegnap késő délután a 20 hónapos kislányomnak úgy sikerült elesnie, hogy a bal első egyes foga félig lepattant, a gyökere a fognak és a fele még megvan, illetve a lepattant részt is megtaláltam.
Ez ugyebár tejfog, a kérdésem hogy mit tudok tenni? Tudnak pótlást hozzá tenni vagy vissza ragasztani illetve a maradék fél fog eléggé hegyes ezt csiszolni le szokták-e? Van rá bármi lehetőség hogy ne maradjon igy illetve most ez a fogacska várhatóan be fog feketedni mit tegyek.
Időpontot hol tudok foglalni önökhöz, hogy legalább lássa szakember.
Köszönöm előre is válaszukat!

F. Dóra

18honapos baba

Tisztelt doktor úr/nő!
A 18honapos kislánynak a felső 4foga elkezdett lenni rajta sárga színű elszíneződés és olyan mintha a felső zomac lekopott volna mert vannak mellyedes. Máshol nem vettem észre eddig .alul az egyik fogan meg fehér halvány elszíneződés félek ezek is romlanak .elmex fogkremet használunk többnyire engedi is mosni de nem mindig. Mitol lehet ez?
Mit tudok tenni?

T. Linda

Tejfog potlasa

Jo napot! Kisfiam szeptemberben tölti a 3 evet. A napokban sajnos elesett es teljesen, tövestöl kitört neki az első metsző foga (tejfog). 3 órán belül sikerült feljutni a Szentkirályi utcai fogaszatra, ahol azt mondtak, hogy tejfogat nem tesznek vissza, nehogy sérüljön a maradandó fog csírája. Így eljöttünk.

c. Timea

kisgyermek feldagadt arcal

Kedves Doktornő.
A kisfiamnak aki 6 éves.
elkezdett fájni a foga.aztán másnapra mint mindig feldagadt.
ezért ujra fogorvos.ahol megfurták és raktak bele gyogyszeres tömést.
egy hét mulva megyünk vissza ahol majd betömik rendessen neki.
kaptunk antibiotikumot,de azt mondta a fogorvosunk hogy nem kell beadni csak ha belázasdik.
eddig viszont mindig beadatták velünk.
most akkor tényleg ne adjam neki?igy is helyre jön majd a kisfiam foga?
Köszönettel
Timea

G. Domjánné Kozák

fogkő

Tisztelt Doktor Úr!

Érdeklődnék ,hogy a 7 éves kisfiamnak miért feketedik a foga? Rendszeresen járunk fogorvoshoz, ő azt mondja, hogy fogkő, és el is szoktuk távolíttatni. De sajnos mind a tejfogon, mind a csont fogon látható. Amúgy egy szuvas, lukas foga sincs. Kérdeztem, hogy ez mitől lehet? Cukros üdítőt nem iszunk, édességet csak mérsékelve. Kérdezem én, hogy akkor mitől lehet? Tényleg hajlam, mert se nekem, se pedig a férjemnek nem ilyen a foga. Esetleg rossz fogkrémet használunk? Válaszát köszönöm: Domjánné Kozák Györgyi

S. Krisztina

tejfog

Tisztelt Doktornő/úr !

Ma reggel 20 hónapos kisfiam bal felső első metszőfogának alsó szélső részéből egy nagyon pici, morzsányi darabka lepattanhatott, hogy hogyan nem tudom, most vettem észre. A fogait mossuk nenedent fogkrémmel esténként. A baba anyatejes, még csak 10 foga van. Kérdésem, van-e teendőnk , lehet-e gond ezzel a fogacskával emiatt? Kell-e, lehet-e picit lecsiszolni? Elmex gélt még nem tudom szabad-e már használni. Szeretnék mindent megtenni amit lehetséges, hogy ne romoljon ez a foga sem.

Köszönettel:
Cs. Krisztina

P. Anita

Csomó a szájnál

Tisztelt Doktor úr / nő! A kislányom 7 éves es van egy csomó a szája felett kívül a szemfoganal jobb oldalon. A bőr színével azonos, mozgatható nyomásra nem érzékeny .Tavaly beütötte a száját ,amitől elszürkült 2 felső foga középen és rá 5 hónapra jött ki neki akkor borsó szem nagyságú volt es kicsit később eloszlott, de megint ujra töltödött neki es nagyobb kb. 1 cm es lett rajta egy fehér rész mint amikor érik a pattanás .Fajdalmat nem okoz neki .Ez egy fajta ciszta lehet,? az ő korában altatásban műteni szokták vagy lehet vele várni?

T. Ágnes

Lassan növő maradandó fog

Tisztelt Doktor Úr/Nő
A 15 éves fiamnak kb. 1 éve eset ki a tejfoga (szemfog) és még csak most kezdet kínőni a maradandó foga .
Azt szeretném megkérdezni ,hogy ez normális és menyi ideig tart míg kinő a maradandó foga.
A válaszát előre is köszönöm!