Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

D. Diana

Maradandó contra tejfog

Tisztelt Fogászat!

6 éves kislányomnak még nem esett ki a tejfoga, de lent középen az alsó 2 fog mögött már látható a 2 maradandó fog. Ez esetben ki kell húzni a tejfogakat, amelyek egyáltalán nem mozognak? Hogy történik ez esetben az érzéstelenítés? Kell utána fogszabályozás? Képet tudnék csatolni, ha lehetne.

Előre is köszönöm a választ.

Üdvözlettel:

Diana

Ö. Anikó

Maradandó fogak

Üdvözlöm, kislányom 3 éves és a 20 tejfogán kívül alul mindkét oldalt jönnek a 6-os maradandó fogak. Ez nem okozhat valami problémát? Van olyan, hogy ilyen korán kibújhat ez a fog? Köszönöm válaszát.

ajakfék eltávolítás

Tisztelt Doktor Ur!

6 éves kislányomnak ajakfék eltávolításra lenne szüksége. Már próbálkoztunk volna a műtéttel, de annyira fél az érzéstelenítő injekciótól, hogy egyáltalán nem volt együttműködő.
Van Önöknél lehetőség fagyasztásos érzéstelenítésre? Vagy van bármilyen lehetőség, amivel az injekció elkerülhető? Egyéb kellemetlenségeket jól viseli, pl fogtömést rezzenéstelenül végigülte.

Köszönettel

H. Petra

2,5éves kisfiam fogromlása!

Jó estét!
Van egy 2,5éves kisfiam tavaly áprilisba kezdödött hogy fáj a foga elvittem kitisztitoták rá pár napra be gennyesedet ujbol kitisztitoták egy darabig nem volt probléma most idén ujból elöjöt elöször alul fájt kifurták utána jo elmulik nem fáj most ismét elő jött egyszere egy nap 2fogat nyitottak meg másnapra be dagadt másiknap ismét mehetünk a fogorvoshoz megint tisztitoták ismét egyet meg nyitottak és fecskendező tűvel kell tisztitani ara lennék kiváncsi hogy meddig kell tisztitani?és antibiotikumot kaptunk(augmentint)a felső fogsora csontig ro..dt mar mit tudok csinálni néha ugy fáj neki mikor valamelyik be durran könyörög hogy segitsek de cataflam csepet adok rá egy darabig hat utána ujjból fáj ilyenkor fogorvos és sajnos ki furják!mivel tudnám kenni hogy ami még épp ne romoljon meg ne hogy a csont fog is csunya szuvas legyen?

D. Diana

Gyermek fogorvos

Kedves Doktorok!

Érdeklődnék, hogy ki az a fogorvos, aki gyermekekre specializálódott. Kislányaim 4 illetve 6 évesek.

Köszönöm.

Üdvözlettel:

D.

U. Gergely

Fogkrém lenyelése

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő!

Azt szeretném megkérdezni, lehet e belőle baj, ha a 9 és fél éves gyermekem minden nap, egy alkalommal lenyelte a borsónyi adag fogkrémet, amivel fogat mosott. Mivel én gyerek koromban "zabáltam" a fogkrémet, nem is gondoltam, hogy ebből baj lehet. Viszont a fluoriddal kapcsolatban rengeteg félelmetes dolgot olvastam. A fluorózistól kezdve egészen a csontrákig. Kb. másfél éve már a 6-12 éveseknek való fogkrémmel mos fogat, ami már 1000-1500 ppm fluoridot tartalmaz.

Előre is köszönöm válaszát!

Gergely

B. Krisztina

Tejfog nyitva hagyása

Jó napot!
Tegnap nap folyamán 6éves fiamat fogászatra kellett vinni mert fájt a foga! Szegény kisfiunak érzéstelenítő nélkül neki esett a doki az egyik mozgó fogát kihúzta a másik ami pedig fájt neki azt mondta ki kell tisztítani mert lyukas!Annyi tanácsot kaptunk hogy 1 héten keresztül reggel és este tegyünk egy kis fogkrémet a lyukba.Délutánra elmult neki a fogfájás és mikor engedte hogy megnézzem csak annyit láttam hogy meg fúrta a fogát és nyitva hagyta!Másnap reggelre eléggé be dagadt az arca is!Ön szerint mit tehetnénk?mitől dagadt be az arca?Miért hagyhatta nyitva a fogát?előre is köszönöm a válaszát!

J. Móni

gyermekem őrlőfogai

Kedves Doktor/Doktornő!

Nagyobbik lányom 5 éves, és az alsó állkapcsán az első őrlőfogak olyanok mintha lukasak lennének, feketék. Evésnél nagyon érzékenyek. Amikor eszik, és lehetséges alaposan megmossuk. Tejfogak is kilukadhatnak?
Köszönöm megtisztelő válaszukat!
Juhászné Kovács Mónika

Gyermek fogak!!

Tisztelt Doktor úr!
Van egy 28 hónapos kislányom!!Elöl 3 foga begyulladt és így fogorvoshoz mentünk!!Mivel nem engedte hogy bármit is csináljanak vele így az orvosok úgy döntöttek hogy altatással kezelik!!Persze ezen a problémán kívül volt szuvas foga is a kicsinek!!!Akkor úgy lett megbeszélve hogy az első 3 fogat kihúzzák a többit meg megcsinálják kezelik!!Meg is történt a műtét én utána nem tudtam az orvossal nagyon beszélni mert a kicsi üvöltött az orvos meg sietett és ment is!!De sajnos számomra egy felfoghatatlan dolog várt!!Az összes felső fogát kihuzta neki!!Tehát 28 hónaposan nincs felső fogsora!!!A kicsi soha nem sírt semmi hogy fáj a foga!!!Ilyen esetben mit tudok tenni most mindent pépesítenem kell mert nem bír enni sem!!Köszönöm elöre is!!

F. Mária

Tejfog letört

Kedves doktornő!
Tegnap késő délután a 20 hónapos kislányomnak úgy sikerült elesnie, hogy a bal első egyes foga félig lepattant, a gyökere a fognak és a fele még megvan, illetve a lepattant részt is megtaláltam.
Ez ugyebár tejfog, a kérdésem hogy mit tudok tenni? Tudnak pótlást hozzá tenni vagy vissza ragasztani illetve a maradék fél fog eléggé hegyes ezt csiszolni le szokták-e? Van rá bármi lehetőség hogy ne maradjon igy illetve most ez a fogacska várhatóan be fog feketedni mit tegyek.
Időpontot hol tudok foglalni önökhöz, hogy legalább lássa szakember.
Köszönöm előre is válaszukat!

F. Dóra

18honapos baba

Tisztelt doktor úr/nő!
A 18honapos kislánynak a felső 4foga elkezdett lenni rajta sárga színű elszíneződés és olyan mintha a felső zomac lekopott volna mert vannak mellyedes. Máshol nem vettem észre eddig .alul az egyik fogan meg fehér halvány elszíneződés félek ezek is romlanak .elmex fogkremet használunk többnyire engedi is mosni de nem mindig. Mitol lehet ez?
Mit tudok tenni?

T. Linda

Tejfog potlasa

Jo napot! Kisfiam szeptemberben tölti a 3 evet. A napokban sajnos elesett es teljesen, tövestöl kitört neki az első metsző foga (tejfog). 3 órán belül sikerült feljutni a Szentkirályi utcai fogaszatra, ahol azt mondtak, hogy tejfogat nem tesznek vissza, nehogy sérüljön a maradandó fog csírája. Így eljöttünk.