Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

H. Péter

Fémcsap

Üdvözlöm! Köszönöm válaszât de közben más kezelést javasolták, mégpedig egy rádiófrekvenciás kezelést mert hatékonyabb. Továbbra is a fémcsap lenne a kérdésem ami a fogamban van. Ez az eljárás sem gond?

L. Istvánné, Móni

rugalmas fogsor

Jó napot kívánok!

Rugalmas fogsort szeretnék,de azt olvastam,hogy teljes fogsornak nem ajánlják,csak ha van még saját fog.
Ez tényleg így van, és ha igen miért?
Mielőbbi válaszát köszönöm.
L.Móni

H. Péter

Fémcsap

Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy ha egy fémcsap van az egyik koronám alatt a fogban alul akkor ultrahangos kezelést végezhetnek e az állam alatt és az arcon? Köszönöm válaszát!

korona

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Nemrég készült el a koronám, úgy éreztem a fogorvosi székben, hogy tökéletes. Most egy hét után sem tudtam megszokni, kicsit magas. Gyakran összekoccan az alsó fogammal. Lehet ebből csiszolni vagy újra le kell venni az egészet?Befolyásolja ez a korona élettartamát, ha csiszolják?Érdemes visszamennem vagy majd megszokom ezt így? Köszönöm válaszát!

T. Kitti

Fog

Szeretném kérdezni,hogy mennyire nagy baj ha az éppen építésre váró(csapos építés lesz) gyökérkezelt fogból kiesik az ideiglenes tömés?

K. Zsolt

Cirkon koronák

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Frontfogaimra szeretnék koronát csináltatni (3 vagy 4 fogra), mert gyökérkezeltek, le is tört belőlük és el vannak színeződve. Igen erős mélyharapásom van. Mit tudnának ajánlani? Elsősorban cirkon koronára gondoltam, azok közül is a teljes cirkonra, porcelán leplezés nélkül. Szükséges előtte a mélyharapást kezeltetni hogy elférjenek a fogak? (40 év körüli vagyok, fogszabályozásba időhiány miatt egyelőre nem fognék bele)

Válaszukat köszönöm, üdvözlettel

csap es femkorona eltavolitasa es csereje femmentesre

A csapot es koronat szeretnem eltavolitani es kicserelni egy kisorlo fogambol, anelkul hogy ki kelljen huzni a fogat. Egy rontgenkepet szeretnek kuldeni, hova kuldhetem? Egy parodontologust keresek, aki raer szombatonkent.
Elore is koszonom.

S. Betti

inlay

Tisztelt fogászat!

Két hete készült el az inlay pótlásom, ami azóta is érzékeny azon a területen, ahol az eredeti fogam maradt, ahol a pótlás van ott nem. (amennyire ezt meg tudom ítélni)
Szeretném megkérdezni, hogy mennyire normális ez az érzékenység? Enni nem tudok azon az oldalon, mert ha az érzékeny területen rágok nagyon élesen belehasít a fájdalom, ami aztán gyorsan múlik, és csak minimális sajgás marad meg.
Köszönöm szépen a választ!
Tisztelettel
Betti

D. Zoltán

boxolás

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Afelől érdeklődnék hogy a boxolást lehet-e folytatni műfogsorral, híddal vagy implantátummal?
Fontos lenne megcsináltatni a fogamat de a küzdősportot se akarom abba hagyni ,viszont ha több százezret ráköltök akkor megkora a veszélye hogy a fogvédő nem megvédi meg az új fogsoromat ?

Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel, Zoltán

B. Zsuzsanna

Állkapocs kattogás

Kedves Uniklinik!
Pár hónapja fennáll a problémám hogy kattog az állkapcsom. Nem tudom az befolyásolja e a dolgot hogy nyáron kiműtötték a bölcsességfogaim. Arról szeretnék érdeklődni hogy Önökhöz fordulhatok e a problémával? És ha igen milyen szakrendelesre kellene időpontot kérnem.
Válaszokat előre is köszönöm
Zsuzsa.

fémkerámia pótlás

Kedves Doktornő/Úr!

A hátsó rágófogaimra egy hármas fémkerámia híd készült. Ideiglenes felragasztás után három héttel az orvosnak annyit kellett csiszolnia, hogy egy kisebb helyen kilátszik a fém. Azt mondta, hogy várjunk egy hetet, hogy így jó lesz-e, és ha igen akkor a fogtechnikus azon a részen ahol a fém kilátszik csiszol egy kicsit, és újra bevonja porcelánnal, hogy ez a magasság megmaradjon. Úgy tűnik, hogy ez a magasság már jó, de elbizonytalanodtam. Kérdésem az lenne, hogy a fémvázból ténylegesen tud-e úgy csiszolni a technikus, hogy az ne sérüljön a kelleténél jobban, illetve az utólagos, kis területen való porcelánozás tartós-e, vagy a kipótolt helyen idővel leválik a porcelán? Mit csináljak most?
Tudom, hogy ezt attól a fogorvostól is megkérdezhetném aki csinálta, de nekem egy korrekt, kívülálló válaszára lenne szükségem.
Előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel:
Csizmadia Csilla
csizmadiacs@freemail.hu

P. Istvánné

Rugalmas, kivehető fogpótlás

Tisztelt Doktornő/Doktor úr!
Egy fogtechnikai labor honlapján azt olvastam, hogy a rugalmas, kivehető fogpótlást azoknak ajánlják, akik először kapnak kivehető pótlást és van még maradó foguk.
Az Önök honlapja szerint, a rugalmas, kivehető fogsort, csak ideiglenesen alkalmazzák.
Lehetséges-e, a rugalmas, kivehető fogsor tartós használata, illetve Önök, mennyi időre alkalmazzák.
Köszönettel várom a válaszukat: P. Istvánné