Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

M. Katalin

Gyökérkezelt fog

Kedves Doktor Úr/Nő!

Az lenne a kérdésem, hogy egy 15 éve gyökérkezelt nem élő fog (alsó 7-es rágó) okozhat e olyan jellegű problémát, amely kihat az álkapcsomra a hátsó nyíló rész, illetve az áll felé. Valamint a fül, torok, nyaki izomzat felé? Ez a fog koronás és hidat tartó fog. Már akkor, amikor kikezelték, akkor is gyenge volt az orvos szerint, egy kicsit mozgott a fogágyban, de koronával és híddal stabilizálták. A fog közvetlen környezetében egy kicsit puha és érzékeny az ínyem. A röntgen alapján nincs végig a tömés a gyökérben, ami ez idáig nem okozott problémát. Viszont kinagyítva a felvételt, kezdődő felritkulást látni. Fél évvel ezelőtt fogászati kezelés alatt áltam, kaptam ugyan ezen az oldalon egy felső hidat. Úgy éreztem egy kissé megterhelődött ez a 7-es alsó. A fogorvos csiszolással korrigált a fogaimon a záródás javítása céljából. A probléma továbbra is fennállt. Elmentem fül-orr-gégészetre, ott azt mondták nincs bajom, állkapocsprobléma. Izomlazítót adott, ami nem segített. A fogorvos újra korrigált a harapás miatt, de nem változott semmi. Voltam szájsebészeten. Több röntgent is csináltak, egyedül csak az alsó 7-es került előtérbe, mondván hogy nagyon régi, fel van puhulva a környezete, és kezdődő felritkulás a gyökér körül. Nincs erős fájdalmam, inkább csak a fél arcomban kellemetlen érzést érzek, amely körben minden irányba kihat. Néha még a nyakam is fáj. A gombócérzést és torokszorító érzést az aggódásnak és a szorongásnak tudom be, mert már hónapok óta keresem a probléma okát. Kihúzatnám ezt a fogat, hátha megszűnik ez az érzés, de mivel egyetlen tartófog hátul,így nem könnyű a döntés, pláne, hogy nem lehet tudni az igazságot. Kérdésem az lenne, hogy milyen vizsgálatot kéne még csináltatnom ahoz, hogy minden más okot kizárjanak, és valóban a foghúzás mellett dönthessek?

O. Csaba

Porcelán fogpótlás

3 hónapja került fel 4 tagu porcelán fog fent előre melyek közül az 1-ik híd megoldással mert sajnos ki kellett húzni azt a fogat. ott ahol a híd van levegős az inyemnél eléggéde viszont esztétikailag nem látszik ha megnézem rendesen rajta van az inyemen... EZ normális ebben az esetben vagy nem jól lett megcsinálva a pótlás??

B. József

kivehetö fogpótlás készítése

kapocs nélküli részleges kivehető fogpótlást szeretnék készítettni a felső fogsoromhoz,mert a rágó fogaimat már elvesztettem meglévö fogaim bal oldalt 1-2 metsző 3-as szemfog ,jobb oldalt 1-2 metsző 3-as szemfog 4-e kisőrlő fog, ezek jó állapotban vannak ,kérdezném hány fogat kell lecsiszólni és milyen kapocs nélküli kivehető fogpótlás jöhet szóba és milyen árban ,válaszát előre is köszönöm

B. József

magas fog

A fogorvosom a jobb oldali 4-es fogamra porcelán tokot tett ,fél év múlva a 4-es fogam meg az alatta levő is elkezdett fájni, készült róla panoráma felvétel ,ez alapján a fogorvosom csiszolt a porcelán fogból. Kérdezném ezek a fogak maguktól rendbejönnek vagy gyökérkezelni kell öket, mert két nap után még mindig fájnak válaszát előre köszönöm

S. Katalin

Alsó felső fog sor

Üdvözletem !
Érdeklődni szeretnék teljesen új alsó felső fogsort szeretnék csináltatni viszont sajnos a fogaim annyira tönkre vannak menve a cukor betegség miatt hogy a sok fog gyökeret csak műtét útján lehet eltávolítani és az új fogsort csak ezután lehet elkészíteni érdeklődnek hogy ez mennyibe kerülne és mi lenne az eljárás menete válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel Berencsi Zoltánné székely Katalin

j. mária

korona

Kérdezni szeretném nekem kivehetős a feső fogsorom két fogam van fent ma rátetek a két fogamra koronát nagyon fáj feszit mikor vehettem le a fogam mikor ehettek vele és mért van ez az érzes köszönöm a válaszat elöre is

K. Irina

Inlay betét tartossága

Kedves Doktor Úr/Úrhölgy!

Érdeklődni szeretnék, hogy az inlay betét mennyi ideig maradhat a fogban normál esetben, illetve a Klinikájuk mennyi garanciaidőt vállal erre a beavatkozásra?

Tisztelettel,
K. Irina

N. Ágnes

Foghíd felragasztás

Tisztelt Doktornő/Úr!
Egy hónapja lett felrakva a felső fogsoromra a 8 tagú foghíd. Amikor felragasztották a ragasztó a fogaim közzé folyt.Ami mai napig is ott van,majdnem mindegyik fogam között.Bár a fogorvosom ragasztást követően szedett le,de maradt rajta és nagyon látszik főleg ha mosolygok.Minden nap 2-szer mosok fogat,használok fogköz tisztító is.A kis közökben nincs is ragasztó,de lejebb a fogam között igen.Kérdésem az lenne,: Hogyan tudnám leszedni ezeket a ragasztó maradékokat? Lehet ezzel bármit is csinálni?Persze azon kívül,hogy vissza megyek a fogorvoshoz.Nem igazán szeretnék mégegyszer vissza menni! Az egyik metszőfogam amira korona került,levolt kicsit törve és két oldalán fekete volt.Ezt lecsiszolta a kedves doktorúr és ennyi volt.Se tömés,se röntgen se semmi.Ez azóta is érzékeny a híd alatt,harapásnál is feszítő érzést érzek ezen fogamnál.A többinél megszünt már ahogy kezdtem hozzá szokni.A másik oldali fogból kiesett a tömés, ami egyébként is régi volt és ez a fog gyökérkezelt.Mivel épp a mintát vette le ebbe tett egy tömést.A híd ragasztásakor,amikor alkohollal áttörölte a fogaimat,megint kiesett a tömés.De ezzel már nem foglalkozott a doktorúr,végleges ragasztással felragasztotta a hídat.És ezután egy kis szóváltás következett.Szóval,ezért nem szeretnék vissza menni a fogorvoshoz.Van valami mód arra hogy itthon eltávolítsam ezt gipszes ragasztót?

P. Maria

Cirkont korona

Tisztelt Doktor Úr/Doktor nő
Pár napja végleges ragasztóval 12 tagos cirkon koronát helyeztek fel a felső fogsorra.Az első két fogamnal látható eltérés van.A jobb oldali fog az ínyen még a bal oldalon lévő fog az íny alatt helyezkedik el. Ujjal tapintható a korona felső része.A fogorvosom azt mondja ez normális. Hát amikor mosolygok majdnem 2mm-es látható eltérés van. Mi a teendő ilyenkor? Ha garancia van köteles ezt javítani? Alul is a korona alatt van a hátsó ínyem beragasztva. Ráadásul nem tudom kényelmesen össze zárni a fogsorom. Kérem adjanak tanácsot nem kevés pénzt fizettem ki.

L. Peter

Gyokerkezelt fog

Tisztelt Kovacs Kitti Doktor Nő.

Julius vegen es augusztus elejen kerdeztem Öntől gyokerkezlet foggal kapcsoaltosan.
Kalvariam meglehetosen hosszu tavaly novemberre nyulik vissza mikor is siman betomtek a fogam ideiglenesen ,/ fogam nem fajt, rendesen tudtam vele enni is ,semmi baja nem volt /majd ugyanezt a fogat iden juliusban az igert vegleges tomes helyett elkezdtek gyokerkezelni ,2. vagy 3 . gyokerkezeles feldagadt az arcom , lazas lettem es szajzarat kaptam, mely mostanra ugy erzekelem teljesen megszunt.
Kozben meg az inyem keresztul a genny jo reszet eltavolitottak
Juliusban az orvos azt mondta hogy ha nem lesz semmi problema ,nem faj stb / es nem faj! / veglegesen betomi szeptember elejen ennek ellenere 2 hete ujra csak es ismet ideiglenesen tomte be.

Legutobbb pedig azt mondta hogy a vegleges tomest nem javasolja mert tul nagy a szuvas resz lett eltavolitva a fogbol, es ha betomi arra nem tud garanciat adni ,mert ez egy bal also orlofog es letorhet a fogbol barmikor egy darab,mert nagy terhelesenk lesz kiteve, ami nem biztos persze...

Ezert egy bizonyos betetet ajanlott ,vagy pedig koronat femkearamiabol ,vagy pedig femmentest.

Nagyon sok penzt koltottem mar tavaly november ota! erre az egy fogra nem beszelve a fajdalomrol ,fajdalomcsillapitokrol antibiotikumokrol.

Termeszetesen ha mar ezt kibirtam es vegigkuszkodtem akkor nem szeretnem a fogam elvesziteni, de nekem olyan erzesem van mintha mar "uzlet is lenne " a dologban, mert mint emlitettem mar most szeptember elejere is vegleges tomest igert a doktor ur.

Szeretnem a Tisztelt Doktor Nő segitseget,velemenyet kerni abban hogy On a tomest , a betetet ,vagy pedig femkeramias vagy femmentes koronat ajanlana e ?

Elore is koszonom ,keszseges ,es megtisztelo valaszat!

Tisztelettel: Peter.

M. Évi

Pótlás

T. Klinika , felső bal hátsó fog beültetése A- tól Z-ig mennyibe kerül k.b ?

köszönettel..Mné....

S. Dóra

Korona levágás

Tisztelt Hölgyem!
Múlt héten kérdeztem Öntől gennyes foggyökér miatti húzásról. Köszönöm szépen megtisztelő, gyors válaszát.
Az alábbi kérdésem lenne még:
Hármas koronám van, amiből az egyik egy teljesen jó fogam része, a középső egy fogpótlás, ott sosem volt fogam, a harmadik pedig a rossz fogamon egy korona. Megoldható az, hogy csak a rossz fogamról vágják le a koronát és a jó fogam tartja a rajta lévő koronát és a mellette lévő fogpótlást is? Vagy a fogpótlást is le kell vágni, mert az egy fog nem bírja el a kettőt? Amennyiben megoldható a fogpótlást is megtartanám, mert azon az oldalon hátul nincs fogam.

Köszönöm szépen válaszát.