Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

P. Maria

Cirkont korona

Tisztelt Doktor Úr/Doktor nő
Pár napja végleges ragasztóval 12 tagos cirkon koronát helyeztek fel a felső fogsorra.Az első két fogamnal látható eltérés van.A jobb oldali fog az ínyen még a bal oldalon lévő fog az íny alatt helyezkedik el. Ujjal tapintható a korona felső része.A fogorvosom azt mondja ez normális. Hát amikor mosolygok majdnem 2mm-es látható eltérés van. Mi a teendő ilyenkor? Ha garancia van köteles ezt javítani? Alul is a korona alatt van a hátsó ínyem beragasztva. Ráadásul nem tudom kényelmesen össze zárni a fogsorom. Kérem adjanak tanácsot nem kevés pénzt fizettem ki.

L. Peter

Gyokerkezelt fog

Tisztelt Kovacs Kitti Doktor Nő.

Julius vegen es augusztus elejen kerdeztem Öntől gyokerkezlet foggal kapcsoaltosan.
Kalvariam meglehetosen hosszu tavaly novemberre nyulik vissza mikor is siman betomtek a fogam ideiglenesen ,/ fogam nem fajt, rendesen tudtam vele enni is ,semmi baja nem volt /majd ugyanezt a fogat iden juliusban az igert vegleges tomes helyett elkezdtek gyokerkezelni ,2. vagy 3 . gyokerkezeles feldagadt az arcom , lazas lettem es szajzarat kaptam, mely mostanra ugy erzekelem teljesen megszunt.
Kozben meg az inyem keresztul a genny jo reszet eltavolitottak
Juliusban az orvos azt mondta hogy ha nem lesz semmi problema ,nem faj stb / es nem faj! / veglegesen betomi szeptember elejen ennek ellenere 2 hete ujra csak es ismet ideiglenesen tomte be.

Legutobbb pedig azt mondta hogy a vegleges tomest nem javasolja mert tul nagy a szuvas resz lett eltavolitva a fogbol, es ha betomi arra nem tud garanciat adni ,mert ez egy bal also orlofog es letorhet a fogbol barmikor egy darab,mert nagy terhelesenk lesz kiteve, ami nem biztos persze...

Ezert egy bizonyos betetet ajanlott ,vagy pedig koronat femkearamiabol ,vagy pedig femmentest.

Nagyon sok penzt koltottem mar tavaly november ota! erre az egy fogra nem beszelve a fajdalomrol ,fajdalomcsillapitokrol antibiotikumokrol.

Termeszetesen ha mar ezt kibirtam es vegigkuszkodtem akkor nem szeretnem a fogam elvesziteni, de nekem olyan erzesem van mintha mar "uzlet is lenne " a dologban, mert mint emlitettem mar most szeptember elejere is vegleges tomest igert a doktor ur.

Szeretnem a Tisztelt Doktor Nő segitseget,velemenyet kerni abban hogy On a tomest , a betetet ,vagy pedig femkeramias vagy femmentes koronat ajanlana e ?

Elore is koszonom ,keszseges ,es megtisztelo valaszat!

Tisztelettel: Peter.

M. Évi

Pótlás

T. Klinika , felső bal hátsó fog beültetése A- tól Z-ig mennyibe kerül k.b ?

köszönettel..Mné....

S. Dóra

Korona levágás

Tisztelt Hölgyem!
Múlt héten kérdeztem Öntől gennyes foggyökér miatti húzásról. Köszönöm szépen megtisztelő, gyors válaszát.
Az alábbi kérdésem lenne még:
Hármas koronám van, amiből az egyik egy teljesen jó fogam része, a középső egy fogpótlás, ott sosem volt fogam, a harmadik pedig a rossz fogamon egy korona. Megoldható az, hogy csak a rossz fogamról vágják le a koronát és a jó fogam tartja a rajta lévő koronát és a mellette lévő fogpótlást is? Vagy a fogpótlást is le kell vágni, mert az egy fog nem bírja el a kettőt? Amennyiben megoldható a fogpótlást is megtartanám, mert azon az oldalon hátul nincs fogam.

Köszönöm szépen válaszát.

hídpótlás

Tisztelt Cím!

Ez év júniusában egy öttagú hídpótlást készíttettem a fogorvosommal bal oldalon felül. Amikor a szín kiválasztására került sor, színskálából kiválasztottuk közösen a "megfelelő" színárnyalatot. Ekkor úgy tűnt, hogy ez a szín áll legközelebb az igazi fogaimhoz. (A3-as). A fogmű beragasztása után otthon vettem észre természetes fénynél, hogy színe jóval világosabb, mint az eredeti fogszínem, így a fogaim optikailag piszkosnak, szürkének tűnnek, ami nagyon zavaró, ezen kívül a fénye is más. A kérdésem az lenne, mit lehetne utólag tenni? A garancia ilyen esetre vonatkozik-e? Illetve megoldás lehet-e egy "fogfehérítés" pontosabban egy hozzá világosítás?
Válaszukat előre is köszönöm!

Szilvi.

L. Amanda

fogtömés

Tisztelt Doktor Úr/Nő.

Másfél hónapja fordultam orvoshoz az oldalsó metszőfog tömése gyanánt , amelyen gyökérkezelést hajtottak végre. A következő történt: az középső metszőfog felső részének felét megfúrta, ez 2 és fél hete történt, azóta nem kaptam időpontot, és a megfúrt metszőfog alsó része letört.
Jelenleg úgy tudnám leírni, hogy az oldalsó metszőfog fele, és a középső metszőfog fele hiányos.
A kérdésem a következő: Mi a teendő? Mit fognak most kezdeni egy két fél fog közötti (teljes fog nagyságú) lyukkal?

K. Gábor

Fogpótlás és bőrbetegség összefüggése

Tisztelt Doktor Úr/Nő.

Egy hídról, amely már majdnem 20 éve megvan, de a betétele óta minden éveben kiesett legalább egyszer, lenne szó. A híd 4 tagból áll: két hiányból és két pillérből. A baloldali pillér alatt a fog annyira tönkrement már, hogy a híd belenyomódik az ínybe amely rettenetesen be van emiatt gyulladva. Ezzel párhuzamosan az egész arcom időszakosan piros és hámlik, nagyon csúnyán. Voltam bőrgyógyásznál de nem tudta megmondani mi lehet az oka. Én a hídra gyanakszom. Folyamatban van egy új híd készítése a jövő héten megyek panorámaröntgenre. A kérdésem: okozhatja-e a fejemen a bőrgyulladást és hámlást az állandó gyulladásban levő íny. Azért is lenne szükségem a válaszra mert így dilemma előtt állok: fémtartalmú hidat válasszak vagy a drágább fémmenteset. Nem tudom eldönteni hogy fémallergiám van, vagy a mozgó híd általi gyulladás váltja ki a bőrirritációt. Fémallergia tesztet hol végeznek a lakóhelyem (Karcag) közelében? Előre is köszönöm a választ. Tisztelettel: Kun Gábor

P. Éva

fogpótlás

Tisztelt Fogorvos!
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen lehetőségem lenne fogpótlásra?
Súlyos parodontológiai eset vagyok. A SOTE-n 5 rágó fogam húzták ki, így a maradék 2 eldőlt, azóta azt is eltávolították. Front fogaim, maradtak, gyakorlatilag balra -jobbra , alul- felül, a 4 -ig. A csont kipusztult, egyes helyeken olyan, mint a szita. Maradt még egy -egy 5 ös fogam, mind kettőn korona van, ezek a terheléstől kimozdultak. A bal felső már nincs is a csontban, csak az íny tartja. Természetesen enni nem is tudok, egy ilyen lötyögő foggal. A másik oldalon is mozog, de nem annyira. Azt mondják az orvosok, hogy terhelés hatására a többi is ki fog mozdulni, ezért nem pótolják. A felső front fogaim nagyon szépek. Nem szeretném kihúzatni, s félek a csiszolástól, hogy itt is gyulladás fog keletkezni.Az alsó fogsornál a bal 1-es kiesett, a gyökér eltávolítása után vissza lett ragasztva, ezáltal a többi is fixálva lett. A bal alsó 4-es fognyak már elkopott.
Hát ennyi.
Nagyon szépen köszönöm, ha válaszol!
Üdvözlettel: R. Erika

info

Felül,elöl koronám van.Alatta nagyon el van kopva a fogaim.Van megoldás arra hogy esztétikus legyen alsó fogsorom?Egy helyen 2mft csinálnák....Kicsit sokallom..

H. Éva

Gyulladt íny

Az inlay behelyezése óta fáj az ínyem de csak ott a két fogam között. Nem nagyon tudok enni így. Az inlay április végén lett berakva. Mi lehet a probléma? Tisztítom fogselyemmel is naponta de nem múlik el. Mi mást tehetnék még? Előre is köszönöm a választ.

K. Kinga

Azonnali fogpótlás

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Az lenne a kérdésem, hogy van két rossz fogam, az egyik lyukas a másik letört.
A helyi fogorvos azt javasolta, hogy húzassam ki minél hamarabb.
Az érdekelne, hogyha eltávolítatnám a fogaimat, esztétikailag zavarna hiányuk, de szeretnék önfeledten mosolyogni.
Van-e erre azonnali megoldás? Fogpótlás a foghúzás esetén?
Ha igen akkor mi a menete?

Előre is köszönöm válaszukat!

T. Gina

Híddal kapcsolatos kérdés

Tisztelt Doktornő!

A kérdésem az lenne, hogy fent az első fogaimon 5-ös híd van, és a panoráma röntgenen hogyan jelenik meg ha a híd nem megfelelően zár? Lejjebb van csúszva a többihez képest?

Előre is köszönöm válaszát és segítségét!