Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

P. Dóra

Gyökérkezelés után....

Tisztelt Doktor Nő/Úr !

December elején,jobb felső 4-es fogam picit érzékeny volt, ezért felkerestem a fogorvosomat hogy biztos lukas, tömjük be. Látszólag jó volt a fog, épp, hogy csak a "piszkálóját" tudta beledugni a lyukba, de miután kifúrta azt mondta, hogy nagyon szuvas volt. A tömés után jelezte, ha hidegre melegre érzékeny lesz, vagy továbbra is probléma lesz vele, gyökérkezelni kell. Decemberben egész hónapban fájt,(nem elviselhetetlenül, de folyamatosan minden nap érzetem, hogy ott van valami baj. ), ezért januárban (az én orvosom szabadásgon volt)egy másik rendelőben elvégezték a gyökérkezelést, egy hét múlva a gyökér tömést, de mikor mentem volna vissza, hogy az ideiglenes tömés helyett véglegesen betömjék jeleztem, hogy még mindig minden egyes nap fáj az a bizonyos gyökérkezelt fogam. Mosásnál, vagy ha megkocogtatom, vagy rágásnál még mindig érzékeny. Ezután kaptam 1 hét antibiotikumot, hogy lehet gyulladás van, majd ettől biztos jobb lesz. Azóta eltelt még 4 hét a fogam még mindig fáj. A röntgen felvételeket közben elküldtem az orvosomnak, aki azt mondta, hogy a gyökér tömés amit lát az jó, de mivel a gyökér vége elég kacskaringós, lehet ez lehet a probléma. Azt mondta várjunk még néhány hetet(bár már 2,5 hónapja várunk ) , és ha nem szűnik meg a fájdalom, akkor szájsebész elvégzi a gyökércsúcs amputációt, mert akkor biztos ott lehet a baj, a gyökér végénél. Ettől a beavatkozástól nagyon tartok, mivel utána olvastam ennek a beavatkozásnak, és nem sok jót írnak róla, és elég hosszú a gyógyulási idő is ahogy láttam. Bár én nem értek hozzá, és lehet tényleg csak ez a megoldás még a húzás előtt. A leírtak alapján esetleg látnak más lehetőséget, vagy tényleg csak a rezekció vagy a húzás lehet. ( ha szükésges röntgenfelvételeket is tudok küldeni)
Nagyon köszönöm, ha válaszolnak.
Üdvözlettel: Pótári Dóra

M. Katalin

Gyökérkezelt fog

Kedves Doktor Úr/Nő!

Az lenne a kérdésem, hogy egy 15 éve gyökérkezelt nem élő fog (alsó 7-es rágó) okozhat e olyan jellegű problémát, amely kihat az álkapcsomra a hátsó nyíló rész, illetve az áll felé. Valamint a fül, torok, nyaki izomzat felé? Ez a fog koronás és hidat tartó fog. Már akkor, amikor kikezelték, akkor is gyenge volt az orvos szerint, egy kicsit mozgott a fogágyban, de koronával és híddal stabilizálták. A fog közvetlen környezetében egy kicsit puha és érzékeny az ínyem. A röntgen alapján nincs végig a tömés a gyökérben, ami ez idáig nem okozott problémát. Viszont kinagyítva a felvételt, kezdődő felritkulást látni. Fél évvel ezelőtt fogászati kezelés alatt áltam, kaptam ugyan ezen az oldalon egy felső hidat. Úgy éreztem egy kissé megterhelődött ez a 7-es alsó. A fogorvos csiszolással korrigált a fogaimon a záródás javítása céljából. A probléma továbbra is fennállt. Elmentem fül-orr-gégészetre, ott azt mondták nincs bajom, állkapocsprobléma. Izomlazítót adott, ami nem segített. A fogorvos újra korrigált a harapás miatt, de nem változott semmi. Voltam szájsebészeten. Több röntgent is csináltak, egyedül csak az alsó 7-es került előtérbe, mondván hogy nagyon régi, fel van puhulva a környezete, és kezdődő felritkulás a gyökér körül. Nincs erős fájdalmam, inkább csak a fél arcomban kellemetlen érzést érzek, amely körben minden irányba kihat. Néha még a nyakam is fáj. A gombócérzést és torokszorító érzést az aggódásnak és a szorongásnak tudom be, mert már hónapok óta keresem a probléma okát. Kihúzatnám ezt a fogat, hátha megszűnik ez az érzés, de mivel egyetlen tartófog hátul,így nem könnyű a döntés, pláne, hogy nem lehet tudni az igazságot. Kérdésem az lenne, hogy milyen vizsgálatot kéne még csináltatnom ahoz, hogy minden más okot kizárjanak, és valóban a foghúzás mellett dönthessek?

Probléma

Tisztelt dr nő !!
Egy igen nehéz és komplikált problemamam van azzal kezdődött , hogy a jobb felső szemfogamon volt egy pici lyuk fogtőbe ezt mentem el betölteni a fogorvossal . Nos ez nem sikerült és gyökér kezelésre került sor . Ezek után kiderült a hogy a jobb oldali 4 es fogam is gyökérkezelésére szorul holott ennek semmi baja nem volt meg csak lyukas sem . De mikor kinyitottak közöltek velem hogy egy gyökér csatorna már el volt halva ezért érezhetem fájdalmat benne . Már lassan életet 2 hónap és a szemfogamat nem lehet megfelelően lezárni meg csak a gyokertomest sem lehet bele rakni mert a gyógyszeres tomest sem bírja el elviselhetetlen fajdalmaim vannak tolle ct felvétel nem miatta semmit . Elszedtem ez idő alatt 3 kúra antibiotikumot és a problémát nehezítheti az hogy a 4 es fogamat azóta kihúzták ennek már 3 4 hete mert bele törtek egy műszert meg gyulladt is volt kicsit . A fogat húzás során bele törtek , és a másik fogorvos akihez elmetem ct alapján mondta hogy meg a műszer benne van a hegbe . Ezt követően kiderült hogy fogmedri gyuladasom lett . Azt kezelhetjük már pár hete de nem javul faj szúr csip feszít az egész lyuk nem tudom mit tehetnek . Én már abban is partner lennék ha kihúzna a szemfogamat de a doki nem akarja mert nagyon hosszú a fog es a gyógyulás miatt angódik mit tehetek hogy megszűnjön fájdalomcsillapiton elek már egy ideje és nagyon fáradt vagyok mit tanácsol mit tegyek ?? Elorre is köszönöm válaszát

D. Klaudia

Gyökérkezelt fog fájdalma

Tisztelt Uniklinik!
Jobb alsó fogam mikroszkópos gyökérkezelésen esett át (2017.szeptember) és pár héttel a kezelés után is fájt. Újra elmentem a doktoromhoz, aki leszedett belőle valamennyit, mondván, lehet magas volt. Röntgen is készült, de nem látott rajta semmit. Tanácsolta, hogy legyek türelemmel. A mai napig nem múlt el. Néha állandó a fájdalom, de rágni nem tudok jobb oldalt, csak pépeset. Nyomásra nagyon érzékeny. Továbbá azt vettem észre, hogy a nyelvem felőli oldalán vékonyan piros, másik oldalt semmi, és a piros vonal fáj, ha hozzáérek fogkefével. Kétségbeesésemben elmentem egy másik fogorvoshoz, aki szintén azt tanácsolta, hogy várjak vele. Meddig kéne várni? Ezen kívül van egy másik ugyanilyen kezelésen átesett fogam, pont ugyanaz a fog, csak a bal oldalt és azzal semmi gond nincsen.
Segítségüket előre is köszönöm.

K. Fanni

Seb tisztítása

Azt szeretném kérdezni hogy a foghúzás utáni seb ki tisztítása hogyan zajlik? hogyan csinálja az orvos ? Válaszát előre is köszönöm.

Z. Zoltán

Tömés utáni fájás

isztelt Fogorvos!

Hétfőn tömték a jobb felső 3-4 es közti lukat. Mint mondta az orvos, íny alatti lyuk volt. Kedden és Szerdán érzékeny volt, Csütörtökre teljesen megnyugodott. Aznap.du. aztán elkezdett fájni eléggé. Péntek,Szombat jobb ma pedig megint tegnap este óta rosszabb. Nem fáj ha harapok, ha kocogtatom, nem látszik semmi rajta. Kb olyan érzés, minta hosszú ideje egy tű lenne benne, ami időnként elmozdul, a köztes szakaszokban pedig tompa, fáradt fájdalom. Mit tudok tenni? Nagyon zavaró. Mi lehet a gond? Köszönettel: Z. Zoltán

N. Nikolett

Gyökérkezelt fog gyulladás

Két napja fáj a fogam ami 8 éve volt gyökérkezelve és tömve. Elmentem az ügyeletre kiszedték a tömést majd kaptam gyógyszeres ideiglenes tömést és dalacin nevű gyógyszert. Majd két hét múlva egy másik orvos eldönti,hogy kikell-e húzni vagy még menthető valahogyan.Az lenne a kérdésem,hogy normális-e, hogy a kezelés után is borzasztóan fáj és lüktet a fogam? Valamint,hogy ilyen furcsa keserű gyógyszeres ízt érzek olykor mintha szivárogna az ideiglenes tömés alól ? Lesz ettől esetleg valami bajom? Előre is köszönöm a választ!

O. Máté

foghúzás utáni fájdalom

Tisztelt uniklinik! Már 5 éve kihúzták a jobb hátsó bölcsességfogamat. Még nem nőtt ki eléggé,de kihúzták. Minden nap fáj a húzás helye (a heg). Kellemetlen "húzó" érzés.Nincs bent maradt töredék alul vagy ilyesmi, megröntgenezték. Mivel lehetne ezen segíteni? Már voltam orvosnál,de nem tudtak mit tenni,azt mondták esetleg újra megnyitják,de jobb ha hagyjuk. Kérem írjanak véleményt ezzel kapcsolatban.
köszönöm...

K. Fanni

gyulladt foghúzás utáni fájdalom

Hétfőn kihúzták a fogam és utána be gyulladt,fel volt dagadva az arcom és kegyetlenül fáj a helye de viszont dalacint szedek. mit javasol? de viszont nem szeretném ha meg piszkálnák mert úgy hallottam hogy az fáj, választ előre is köszönöm.

H. Brigitta

Fognyaki tömés és gyökérkezelés

Tisztelt Doktor úr/Doktornő!
Fél éve letört a felső hatos egyik csücske (a fog kb egyharmada). A törés mély volt, az ínyszél alá ért. Oldaltömés került bele, ami után fél évig egyre érzékenyebb volt ráharapásnál, fél év után most rosszabb lett, elkezdett nagyon fájni, pulzálóan. Pár napig Cataflamot szedtem, ami alig használt, majd gyökérkezelés lett belőle. A fog egyébként ép volt, nem volt szuvas és nem is volt elhalva. A három gyökérből az egyikben, a tömés felőliben váladékozás volt. Gyógyszeres tömés van benne pár napja. A fognyaki tömés maradt a helyén. Gyökérkezelés után megszűnt a nagyon erős pulzáló fájdalom, de ráharapásnál továbbra is érzékeny és enyhe feszítő érzés is van, kicsit olyasmi, mint amikor a bölcsességfogam készült előtörni. Előfordulhat, hogy a fogbél eltávolítása után a fognyaki tömés továbbra is nyom lágy szövetet vagy ideget? Lehet, hogy a gyulladás addig nem fog megszűnni, amíg a nyaki tömés változatlanul ott marad? Lehet mély nyaki tömés esetén fogmegtartó és koronamegtartó megoldást találni? Segíthet-e ebben az esetben a mikroszkópos gyökérkezelés vagy a fognyaki tömés gyógyszeres alábélelése? A gyökérkezelés 3D CBCT felvétel alapján készült, lehet így is észrevétlen egy gyökérelágazás?
Válaszát előre is köszönöm!

Gyökértömés csere

Kedves Doktor Úr!

A jobb felső 7-es és 8-as fog feletti ínyrészem fáj, amikor hozzáérek, valamint fáj az egész ínyem, a jobb 5-ös és 6-os fogam között rés található, így a gyakran beszoruló étel gyulladást okoz és erős ínyfájdalmat. A jobb oldali bölcsességfogam eltávolításra került 2014-ben. Továbbá fülfájdalommal, fülcsengéssel is jár a problémám, illetve, amikor lehajolok a erős fejfájdalom kíséri. A jobb felső 6-os és 7-es fogam gyökér-kezelve lett szintén, a röntgen képen a 7-es fog alatt gyulladás látható. A 7-es fogam gyökérkezelésének oka azt volt, hogy nagyon erős, egész arcra-fülre-garatra kiterjedő fájdalommal járt, sokáig nem tudták azonosítani a problémát, akkoriban is orvosról orvosra küldtek (pl.: neurológia, Gnatológia stb. ), mire kiderült, hogy a 7-es fog gyulladása okozza, a fog gyökérkezelésével megszűnt a probléma, azonban a mostani tünetek is hasonlóak az akkoriakhoz. Jelenleg is több fogorvosnál jártam már (több általános fogorvos, paradontológus, szájsebész), azonban megoldást nem sikerült találni. A legutóbbi látogatásom során azt a választ kaptam, lehet hogy nem megfelelő gyökértömés okozza, így azt javasolták, hogy keressek fel egy endodontus szakorvost, aki mikroszkópos módszerrel kicseréli a gyökértöméseket. Azonban ez a kezelés elég drága és azt szeretném kérdezni, hogy mit javasol? Ez valóban megoldás lenne a problémámra? Illetve, mennyire lenne időtálló? Nem tudom mennyire fontos információ az esetemben, de mindezek mellett diagnosztizált Crohn betegségem van és jelenleg monoterápiában Salofalk tablettát szedek.

Köszönettel,
Enikő

B. József

magas fog

A fogorvosom a jobb oldali 4-es fogamra porcelán tokot tett ,fél év múlva a 4-es fogam meg az alatta levő is elkezdett fájni, készült róla panoráma felvétel ,ez alapján a fogorvosom csiszolt a porcelán fogból. Kérdezném ezek a fogak maguktól rendbejönnek vagy gyökérkezelni kell öket, mert két nap után még mindig fájnak válaszát előre köszönöm