Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

N. Hajnalka

Fogfájás, repülés előtt

Kedves Doktornő/Doktor úr!
Nagy dilemmával fordulok Önökhöz. Augusztusban volt egy fogam, ami fájdogált. Tömést cseréltek benne, de ráharapásra továbbra is fájt. Egy hete kicserélték a tömést egy gyógytömésre, és azt mondták várjunk egy hónapot, ha továbbra is fáj, akkor gyökérkezelés lesz.
Közben kiderült, hogy két és fél hét múlva el kellene utaznom repülővel, rá egy hétre jönnék haza. A fogam továbbra is fájdogál. Nem azt mondom, hogy úgy fáj, hogy nem bírom, de érzékeny, és folyamatosan érzem. Néha veszek be gyógyszert alváshoz, addig megszűnik ez az enyhébb fájdalom és érzékenység.
Úgy hallottam, hogy repülés során ebből a fájdalomból komoly probléma lehet, teljes gyökérkezelésre viszont már nincs már idő. Esetleg érdemes lenne mégis belekezdeni a gyökérkezelésbe, vagy várni, hátha szerencsém lesz, és az utazásig elmúlik a fájdalom? Ha esetleg mégsem múlna el, akkor tényleg akkora gond lehet ebből a repülés során?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Hajnalka

B. Zoltan

Néha jelentkező tompa fájdalom/érzékenység

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő

Ma pont 1 hete cseréltek tömést a bal felső 7-es fogban, mert szuvasodás kezdődött
A tömést követő éjszaka fájásra ébredtem, (1 szem Cataflam és tovább aludtam ).
Erősebb fájdalom nem jött vissza, viszont azóta néha - néha (ritkán) előjön tompa "fájdalom" de inkább érzékenységnek mondanám, nem is fájdalomnak! (nem harapásra vagy egyéb hatásra, csakúgy spontán)
Hidegre, melegre nem érzékeny!
A tömés elég mély volt.
Kérdésem, hogy ez az úgynevezett "néha előjövő érzékenység" meddig számít normálisnak egy ilyen mélyebb/nagyobb tömés esetén?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Bernáth Zoltán

V. Judit

fájdalom fognyaki

tisztelt uniiklinik! Érdeklődni szeretnék, hogy ha fájdalom a fognyakon érzem, mit ltehet csinálni vele?

B. Renáta

Bölcsességfog műtét után

Tisztelt Doktornő/Úr!
Panoráma rtg. alapján szájsebészem nem talált okot arcdagadás és nyomásérzés a jobb alsó fogsoromban panaszaimra, ezért arra gondolt, hogy a bölcsességfog okozhatja esetleg. Holnap lesz két hete hogy megműtött. Az ínyem meg volt nyílva a fog fölött, de csontot fúrni is kellett hogy ki tudja szedni. Szokásos arcdagadás és fájdalom következett, majd a műtét utáni 4. napon kezdett el őrülten fájni, igazából nem tudtam beazonosítani hogy a 7-es fogam, vagy a műtét helye. 10 nap után varratszedésnél azt mondta szépen gyógyul. A 12. napon észrevettem egy kemény csomót a bölcsességfog helyének közvetlen közelében az arcomon belül, ill. A 7-es fog mellett a varrat helyének környékén. Az orvosomhoz nem tudok már visszamenni, csak valaki máshoz, mert vidékre költözik, viszont addig is szeretném tudni, hogy hasonló másnál is előfordul, vagy csak én vagyok megtisztelve ezekkel a csomókkal. Nem fehér a közepe, nem látok rajta nyílást, talán pirosabb a kelleténél. Az arcom fel van duzzadva, fáj a nyakam és érzem hogy onnan jön a fájdalom. Lehet ez a csontfúrás traumájának a következménye, vagy esetleg a varratok helyén valami lokális gyulladás, vagy nyálmirigy? Megtisztelő válsszát előre is köszönöm. Renáta

B. Katalin

Csomó fogínyen

Tisztelt Doktor Úr / Hölgy!

Egy olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy van egy fogam a jobb 5s alul pontosabban ami a 25 évem alatt elfelejtett kinőni. Körülbelül februárban kezdtem el érezni, hogy az érintett területen egy csomó jelent meg ami mára mar nem kis csomó. Fájdalmat okoz és azóta rágni sem tudtam azon az oldalon. A fogröngtenemre ket fogorvos is azt válaszolta, hogy nem tudjak mi az ott beszéljek szájsebésszel. Természetesen és sajnos azóta sem mertem elmenni, de most észrevettem, hogy a fogínyemen egy fehér kis folt is látható lett. Rettenetesen félek az eltávolítástól. Egyetlen fogam van betömve az összes többi megvan és probléma mentes. Mar mar addig jutottam , hogy nem merek elmenni vele sehova hátha akkora problémát okoztam vele. Kulfoldon elek es szeretnem otthon kezeltetni a fogam. Önöket ajánlottak. Tudom látatlanban nagyon nehéz erre választ adni. Csak arra lennék kiváncsi vajon mitől lehet ez és ez a fehér folt nagy probléma e ?

Köszönettel: Budai Katalin

B. Ágnes

Concor

Tisztelt Doktornő/Doktor úr!
Még soha nem volt érzéstelenítős fogászati kezelésem amióta Concort szedek. Napi egy szem 5 mg tabletta szívritmuszavarra. Most viszont várható hogy több alkalommal is fogok érzéstelenítőt kapni. Önök szerint felfüggesszem a gyógyszer szedését a kezelés idejére vagy e gyógyszer nem okoz problémát a Lidocain vagy Ubistesin esetleg más érzéstelenítő használata mellett?
Köszönöm válaszát!
Tisztelettel,
B. Á.

R. István András

Foggyökérhártya gyulladás?

Tisztelt Klinika!

A gyenge fogállományom miatt 2009-ben alsó-felső (teljes) korona felhelyezésére került sor, amely nagyon jól funkcionált, azonban az erősödő ínysorvadásom miatt a foggyökerek többsége szabaddá vált. Félve a foggyökerek további gyengülésétől és a fogak romlásától, 2016 augusztus-szeptember hónapban sor került az alsó-felső korona cseréjére. Kb. fél év elteltével enyhe fogfájás jelentkezett, hol a felső, hol az alsó fogaknál, nem meghatározható helyen, azaz nem tudtam egyértelműen beazonosítani a fájdalom helyét. Egy idő után már nemcsak a fogaim, de az ínyem, sőt az állkapocs csont is elkezdett fájni, hol gyengébben, hol erősebben. Felkerestem a fogorvosom, tanácsát kértem, de érdemi előrelépést nem tudott javasolni. Felkerestem egy szájsebészt is, aki TIT előadást tartott számomra, hogy tudniillik mi a fog, és mi a csont, és egyáltalán.... de megoldást ő sem javasolt, feltehetően amiatt, mert a kiselőadását meglehetősen rosszul reagáltam le (magyarán: összevitatkoztunk). Visszamentem a fogorvosomhoz, csak széttárta a kezét, javaslat semmi... A fokozottabb szájápolással próbáltam elébe menni a további fájásoknak, de minden próbálkozásom sikertelen, itt tartok jelenleg, azaz fáj a fogam, fáj az ínyem, fáj az állkapocs csont. Milyen tanácsot tudna adni számomra?

H. János

Bölcsesség

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

50 éves férfi vagyok, a bölcsességfogaim még megvannak, a bal alsó elkezdett kibújni enyhén gyulladásban van,a helyi fogorvos azt mondta el kel távolítani, de ő nem vállalja. CB cétével rendelkezem.Szeretném megkérdezni,hogy az eltávolítás járhat e bénulással , zsibbadással, bizsergéssel, vagy bármi maradandó dologgal.

Válaszát előre is köszönöm
János

K. Rebeka

bölcsességfog műtét után varratok állapota

Tisztelt Doktorúr/Nő!
Hétfőn volt bölcsességfog műtétem, a bal alsót műtötték ki, illetve a felette lévőt húzták. Eddig semmi panaszom nem volt, fájdalmat is csak néha és gyengét éreztem, fogat is mostam, ahogyan az orvosom tanácsolta, illetve a varratokat is tisztítottam óvatosan. Ma már corsodil öblögetővel is öblögettem, ami után azt vettem észre, hogy úgy tűnik, mintha elszakad/elpattant volna a varrat, ugyanis úgy látom, mintha egy cérnaszál vége lógna ki az ínyemből.
Ez problémát jelent? Kedden megyek varratszedésre, várjam meg azt, vagy inkább menjek el orvoshoz?
Előfordulhat ilyen?
Válaszát előre is köszönöm,
Rebeka

F. Andrea

fogínygyulladás

Üdvözlöm!

Sajnos eléggé fogkövesek lettek a fogaim,orvosok szerint a pajzsmirigy alulmüködésem miatt.Ami miatt a ínyem eléggé begyulladt.Eddig is néha érzékeny volt harapásra,illetve szokott vérezni,de Gingisol-al kentem és ez sokat segített.Tegnap huzatban voltam,és azóta sokkal jobban elkezdett fájni.A fájdalom hamar elmúlik, halántékba megy .Lehetséges hogy a huzattól van ez?És mennyi idö,még elmúlik?

Válaszát elöre is köszönöm!
Andrea

F. Ágnes

Gyökérkezelt fog

A problémám a következő lenne. Két-három hete elkezdett picit fájni a bal leghátsó, gyökérkezelt fogam (2-szer volt gyökérkezelve eddig emlékeim szerint). Majd az ínyem is begyulladt, picit vérzett is. Fájdalomcsillapítókkal uraható volt a fájás. Csak harapásra volt érzékeny, se hidegre, se melegre nem. Kaptam egy időpontot a fogorvosomtól, de csak két hét múlvára. Viszont egy másfél hete egyik reggelre egy kis dudor is nőt a két fogam közé, ami vérzett is. Soron kívül elmentem a fogorvosomhoz, ahol csináltak röntgent, majd ezt a dudort kitisztították. A röntgenen nem láttak a fonál eltérést. Azt mondták, hogy jól zár a gyökértömés. Nem tudtuk objektivizálni a fájdalmamat, mivel akkor egy gégegyulladásból próbáltam kilábalni, és a fájdalomcsillapítoktól nyilván a fogam sem fájt.
Ma reggel viszont reggelizés közben mikor ráharaptam egy "reccsenést" éreztem és hallottam, és újra erősen fáj a fogam. Csak harapásra fáj. A kérdésem az lenne, hogy ezt most újra gyökérkezelni kell-e, vagy kihúzatni, vagy ínygyulladás áll a háttérben?

Köszönöm mielőbbi válaszukat

K. Balázs

Érzékeny fog

Néhány nappal ezelőtt, étkezés közben elkezdett fájni a jobb oldali, alsó bölcsességfogam, azonnal érzékennyé vált a harapásra, hidegre, melegre. Nem tört le a fogam, a tömés sem jött ki, ráadásul semmi keményet sem szoktam enni. Hozzáteszem, hogy nyolc hónapja betömték e fogamat (picit elkezdett romolni, de sosem volt gondom vele), hogy a későbbiekben ne okozzon problémát. A mai naptól már csak hidegre (levegőre is), melegre továbbra is érzékeny maradt. A fájdalom nem hosszantartó, rövid időn belül megszűnik.
Ön szerint mi okozhatja ezt, továbbá mit tanácsol? Előre is köszönöm válaszát! Balázs (26)