Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

T. Eliza

Fog bakterium

Jo napot,
Abban szeretnem a segitseguket kerni, hogy van egy fogam amit gyoker kezeltek es tettek bele egy ideiglenes tomest, viszont azt nem dierkt de kimostam. Jovo heten megyek kihuzatni azt a fogat, mert sajnos nem tudjak megmenteni. Viszont a lyukban amit a gyokerkezeles miatt csinaltak valamifele bakterium tenyeszhetett meg, nem faj, nem duzzadt. Esetleg lehet ellene valamit tenni? Okozhat problemat a foghuzasnal?
Valaszukat elore is koszonom.

foghúzása

Tisztelt Doktor!

Egy gyulladt, tályogos fogat el lehet úgy érzésteleníteni, hogy ne fájjon a húzása? A jobb felső szemfogamat már tömték, gyökérkezelték, majd letört, gyakran tályog van rajta, ami kifakad, és úgy döntöttem, kihuzatom. Jó lenne tudni, hogy milyen esélyem van, hogy megússzam viszonylag fájdalommentesen a húzást?

T. Andrea

bölcsességfog műtét után

Tisztelt Szakértők!

Csütörtökön műtötték ki jobb oldalon mindkét bölcsességfogam. Az alsó sebből vasárnap este óta (gondolom)genny szivárog, az arc duzzanatának enyhe nyomására (pl arckrémezés közben), vagy az állkapcsom tornáztatása közben(ami szükséges a részleges szájzár miatt) is ürül ez a kellemetlen ízű, sárgás váladék. Fájdalomcsillapítót is szednem kell 6 óránként, máshogyan nem bírom. Egyébként a duzzanat szépen lohad, de rágni még mindig nem tudok.
Csütörtökön mennék varratszedésre. Azt szeretném megtudni, hogy ezekkel a tünetekkel várhatok-e csütörtökig, vagy ez gyulladást jelent amivel azonnal vissza kéne mennem kontrollra?
Van-e okom aggodalomra, mire számíthatok?

Válaszukat előre is köszönöm!
Andrea

P. László

Éles nyilalló fájdalom

Az elmúlt másfél hónapban több olyan nap is volt, amikor egy nagy rövid ideig tartó – villanás szerű – éles nyilalló fájdalmat éreztem a jobb alsó hátsó fogaknál (6-os, 7-es, vagy 8-as?) . Ezeken a napokon ez maximum 5-6-szor ismétlődött meg, látszólag függetlenül minden külső behatástól (hideg, meleg, rágás, érintés stb.) A fogorvosom panoráma röntgent (fogászati CT) készíttetett, amelynek a linkjét csatolom a jelen levelemhez (eredeti formátumban és pdf formátumban is). A felvétel alapján kiderült, hogy a jobb felső 8-as erősen szuvas, s ezért kihúzásra került, annak reményében is, hogy ez majd megszünteti a panaszokat. De a panaszok 3 héttel a foghúzás után tegnap újra jelentkeztek.
El tudja képzelni a mellékelt felvétel alapján, hogy mégiscsak van valami baj a jobb alsó hátsó rágófogak valamelyikével is?
https://www.dropbox.com/s/p690oerv4rr4e0q/Panorama.png?dl=0
https://www.dropbox.com/s/jf0sufovs8mi8ro/Panorama%20CT.pdf?dl=0
Üdvözlettel:
László

M. Eszter

Mitől fáj? Tényleg huzat?

Tiszteld doktor Úr!

Múlt héten csütörtökön a fogam alul a leghátsó, rágófogam eléggé megfájult, de mivel huzat érzékeny vagyok, így először a háziorvosomhoz mentem el. Az orvos szerint huzatom van és nem a fogam a hibás. A fog teljesen ép, kocogtatásra nem érzékeny, tudok vele rági, csak néha néha bele bele hasít a fájdalom, ami nem tudom mitől jött, fel a fülemíg. A huzatra kaptam Donalgint, napi 2*1 et kell szednem belőle. Viszont nem tudom elkülöníteni azt az egy fogat, fájnak a felsők és az alsó egészen a szemfogíg végig. Az orvos megnézet a fülemet, az nincsen begyulladva, megnyomkodta az arcom több helyen és abból, ahol mondtam hogy fáj, arra következtet, hogy huzat. Sajnos jelenleg fogorvosunk nincsen, mert én a körzetis henteshez nem megyek, a magánorvosom meg jelenleg még gyógyul,mert strókot kapott... Tudni kell rólam, hogy erősen pánikbeteg vagyok, főleg, ha a fogorvosról va szó...... Sok évig nem volt itt magánorvos, és a körzetisnek hála rendszeresen vagy ájultan vittek ki a rendelőből, vagy a szájsebészeten kötöttem ki.... Emiatt olyan szintű fóbiám van, hogy nyugtatót szedek, ha oda kell mennem...

Ön szerint a huzat a ludas? Vagy tényleg a fogam? Hogyan lehet megállapítani, mitől fáj?

G. Katalin

mitől fájhat

Tisztelt Doktor Nő/Úr azzal a kérdéssel fordulnék önhöz hogy van egy éve hogy a szemfogamból letört egy kicsi darab belül.Semmi panaszt nem okozott de egy hónapja érzékeny lett a hidegre ha ittam vagy levegőre.Most viszont 2 napja erősen belenyilallik egy 5 percekre és magától ki is áll a fájdalom de ez egy nap többször előfordul.Nem dagad se az arcom se az ínnyem.Elkezdtem sensodyne fogkrémet használni nem tudom használ e? Az lenne a kérdésem mitől fájhat és ezzel egy fogorvosnál mire számíthatok mit csinálnak? Lehetséges hogy magától is elmúlik a panasz? Vagy mit tanácsolna? Előre is nagyon szépen köszönöm válaszát.Tisztelettel:Katalin

s. edina

gyökér kezelés útáni fájdalom

Kedves Doktorok!☺
Ma reggel hosszas vacilálás után, gyoker kezeltek, a bal alsó hármas fogamat. Azért volt vacilálás mert ez egy élő fog volt, nem lyukas, ellenben nagyon fájt. Az ok ismeretlen. Számtalan fogamat húzták már ki, emiatt,felül már műfogsor van.
Szóval azt remélik hogy ettől jobb lesz...meg akarják menteni.
Viszont igy estére úgy elkezdett fájni....pedig nyitva van egy gyógyszerrel atitatott vatta csik van benne. Az ideg amit kiszedett nem volt gyulladt...es nem fajt a gyoker kezeles...
Holnap ct..nemtudom ez miben segit... Sajnos nálam az ilyen jellegű probálkozások nagy része eredménytelen. Szerettem volna ha kihúzzák...de nem, én azt szerettem volna. . Antibiutikumot elötte szedtem de nem ezen celbol, alsó legúti fertőzes miatt.
Azt szeretném megkérdezni hogy meddig normális ez? Hova forduljak hiszen kov het hetfő messze van! Önők szerint kellene csikot cserélni?
Nem mellesleg spa beteg vagyok brechtew kór...autunimmun beteg.
Szep estet. Szalai Edina

K. Péter

afta

Kedves Szakértő!

Három, egy csoportba járó óvodás gyermekemnek két hete - változó intenzitással - gyulladt a külső fogínye, és különösen a hátsóbb, rejtett részeken afták találhatók.
Korábban, más gyermekeinknél is voltak már afták, ezek kezelhetők voltak. A mostani esetben azonban mindhárom gyermeknek nagyon vérzett a fogínye mosáskor, és szintén mosáskor rendkívüli fájdalmai voltak, csak lefogva sikerült a fogmosás, emiatt fogorvoshoz fordultunk.
A fogorvos azt mondta, hogy bár nincs ellenszer, gyógymód, mégis mossuk nagyon erősen, annál jobban gyógyul, illetve öblögessenek szájfertőtlenítőkkel. Hét napra antibiotikumot is kaptak, de nem segített.
Néha jobb volt, de most úgy tűnik az egyik gyerkőcnél, hogy újabb afták jöttek elő, amelyek szintén fájdalmasak fogmosás közben.

Érdeklődöm, hogy ha nincs gyógymód, és magától gyógyul az afta,akkor kell ragaszkodni a szájhigiénéhez, napi kétszer embertelen módon le kell fogni a gyereket, hogy ordítások közepette meg lehessen mosni ezeket a részeket is?

Köszönöm.

R. Krisztina

Szájprobléma

Tisztelt Doktornő/Úr

A problemám a következő:
Hónapok óta tartó tüneteimre még nem találtam megoldást, pedig több orvosnál is jártam. Az alsó ajkam belső része meg van duzzadva állandóan, folyamatos égő, csípő, feszülő érzést érzek és sokszor sós ízt érzek a számban, nyelvemen. Hasonló érzés, mintha leforráztam volna, vagy kimarta volna a só.
Lehet estleg nyálmirigygyulladás, vagy valamilyen fertőzés?
Hova fordulhatnék segítségért?
Előre is köszönöm válaszát.
Tisztelettel
R. K.

P. Dóra

Gyökérkezelés után....

Tisztelt Doktor Nő/Úr !

December elején,jobb felső 4-es fogam picit érzékeny volt, ezért felkerestem a fogorvosomat hogy biztos lukas, tömjük be. Látszólag jó volt a fog, épp, hogy csak a "piszkálóját" tudta beledugni a lyukba, de miután kifúrta azt mondta, hogy nagyon szuvas volt. A tömés után jelezte, ha hidegre melegre érzékeny lesz, vagy továbbra is probléma lesz vele, gyökérkezelni kell. Decemberben egész hónapban fájt,(nem elviselhetetlenül, de folyamatosan minden nap érzetem, hogy ott van valami baj. ), ezért januárban (az én orvosom szabadásgon volt)egy másik rendelőben elvégezték a gyökérkezelést, egy hét múlva a gyökér tömést, de mikor mentem volna vissza, hogy az ideiglenes tömés helyett véglegesen betömjék jeleztem, hogy még mindig minden egyes nap fáj az a bizonyos gyökérkezelt fogam. Mosásnál, vagy ha megkocogtatom, vagy rágásnál még mindig érzékeny. Ezután kaptam 1 hét antibiotikumot, hogy lehet gyulladás van, majd ettől biztos jobb lesz. Azóta eltelt még 4 hét a fogam még mindig fáj. A röntgen felvételeket közben elküldtem az orvosomnak, aki azt mondta, hogy a gyökér tömés amit lát az jó, de mivel a gyökér vége elég kacskaringós, lehet ez lehet a probléma. Azt mondta várjunk még néhány hetet(bár már 2,5 hónapja várunk ) , és ha nem szűnik meg a fájdalom, akkor szájsebész elvégzi a gyökércsúcs amputációt, mert akkor biztos ott lehet a baj, a gyökér végénél. Ettől a beavatkozástól nagyon tartok, mivel utána olvastam ennek a beavatkozásnak, és nem sok jót írnak róla, és elég hosszú a gyógyulási idő is ahogy láttam. Bár én nem értek hozzá, és lehet tényleg csak ez a megoldás még a húzás előtt. A leírtak alapján esetleg látnak más lehetőséget, vagy tényleg csak a rezekció vagy a húzás lehet. ( ha szükésges röntgenfelvételeket is tudok küldeni)
Nagyon köszönöm, ha válaszolnak.
Üdvözlettel: Pótári Dóra

M. Katalin

Gyökérkezelt fog

Kedves Doktor Úr/Nő!

Az lenne a kérdésem, hogy egy 15 éve gyökérkezelt nem élő fog (alsó 7-es rágó) okozhat e olyan jellegű problémát, amely kihat az álkapcsomra a hátsó nyíló rész, illetve az áll felé. Valamint a fül, torok, nyaki izomzat felé? Ez a fog koronás és hidat tartó fog. Már akkor, amikor kikezelték, akkor is gyenge volt az orvos szerint, egy kicsit mozgott a fogágyban, de koronával és híddal stabilizálták. A fog közvetlen környezetében egy kicsit puha és érzékeny az ínyem. A röntgen alapján nincs végig a tömés a gyökérben, ami ez idáig nem okozott problémát. Viszont kinagyítva a felvételt, kezdődő felritkulást látni. Fél évvel ezelőtt fogászati kezelés alatt áltam, kaptam ugyan ezen az oldalon egy felső hidat. Úgy éreztem egy kissé megterhelődött ez a 7-es alsó. A fogorvos csiszolással korrigált a fogaimon a záródás javítása céljából. A probléma továbbra is fennállt. Elmentem fül-orr-gégészetre, ott azt mondták nincs bajom, állkapocsprobléma. Izomlazítót adott, ami nem segített. A fogorvos újra korrigált a harapás miatt, de nem változott semmi. Voltam szájsebészeten. Több röntgent is csináltak, egyedül csak az alsó 7-es került előtérbe, mondván hogy nagyon régi, fel van puhulva a környezete, és kezdődő felritkulás a gyökér körül. Nincs erős fájdalmam, inkább csak a fél arcomban kellemetlen érzést érzek, amely körben minden irányba kihat. Néha még a nyakam is fáj. A gombócérzést és torokszorító érzést az aggódásnak és a szorongásnak tudom be, mert már hónapok óta keresem a probléma okát. Kihúzatnám ezt a fogat, hátha megszűnik ez az érzés, de mivel egyetlen tartófog hátul,így nem könnyű a döntés, pláne, hogy nem lehet tudni az igazságot. Kérdésem az lenne, hogy milyen vizsgálatot kéne még csináltatnom ahoz, hogy minden más okot kizárjanak, és valóban a foghúzás mellett dönthessek?

Probléma

Tisztelt dr nő !!
Egy igen nehéz és komplikált problemamam van azzal kezdődött , hogy a jobb felső szemfogamon volt egy pici lyuk fogtőbe ezt mentem el betölteni a fogorvossal . Nos ez nem sikerült és gyökér kezelésre került sor . Ezek után kiderült a hogy a jobb oldali 4 es fogam is gyökérkezelésére szorul holott ennek semmi baja nem volt meg csak lyukas sem . De mikor kinyitottak közöltek velem hogy egy gyökér csatorna már el volt halva ezért érezhetem fájdalmat benne . Már lassan életet 2 hónap és a szemfogamat nem lehet megfelelően lezárni meg csak a gyokertomest sem lehet bele rakni mert a gyógyszeres tomest sem bírja el elviselhetetlen fajdalmaim vannak tolle ct felvétel nem miatta semmit . Elszedtem ez idő alatt 3 kúra antibiotikumot és a problémát nehezítheti az hogy a 4 es fogamat azóta kihúzták ennek már 3 4 hete mert bele törtek egy műszert meg gyulladt is volt kicsit . A fogat húzás során bele törtek , és a másik fogorvos akihez elmetem ct alapján mondta hogy meg a műszer benne van a hegbe . Ezt követően kiderült hogy fogmedri gyuladasom lett . Azt kezelhetjük már pár hete de nem javul faj szúr csip feszít az egész lyuk nem tudom mit tehetnek . Én már abban is partner lennék ha kihúzna a szemfogamat de a doki nem akarja mert nagyon hosszú a fog es a gyógyulás miatt angódik mit tehetek hogy megszűnjön fájdalomcsillapiton elek már egy ideje és nagyon fáradt vagyok mit tanácsol mit tegyek ?? Elorre is köszönöm válaszát