Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

A. Csabáné

Foghúzás utáni fájdalom

Tisztelt Cím! Nov. 16-án kihúztak 3 db jobb oldali felső fogam, közöttük a szemfogamat is. Nagyon nehezen, gyökérfogóval is ès elég sok időbe tellett mire kijöttek. Ezutàn begyulladt az ínyem így 20-án visszamentem amikor is felnyitották a sebet, átmosták ès egy pár öltèssel összevarrták, holott nem mondták ès nem is èreztem, hogy megnyílt volna. Igaz, hogy még 2 nap telt el de lüktető, szűnni nem akaró fájdalmam van az orrom melletti területen, és duzzanatot érzek, csak gyógyszerrel pár óráig csillapodik. Szedek antibiotikumot is. Kérdésem az lenne, hogy ez a fàjdalom "normális" meddig tart az ilyen beavatkozás utáni fájdalom azért van mert gyulladt volt ès megsérült valami az ínyemben vagy megint menjek vissza hogy újra felnyissa amitől nagyon félek. Vàlaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: Antal Csabáné

Fogtömés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!Az egyik fogamat betömték(rágófog,fehér töméssel)2hete.Elég mély volt a lyuk..Egy hete elviselhető állandó tompa fájdalmat érzek azon az oldalon ahol a tömött fogam van.Esténként erősebben fáj, hidegre is jobban.Elötte kb 1 hónapig gyógytömés volt benne,ezalatt panaszmentes volt a fog.
Meddig normális tömés után a fogfájás?
Köszönöm válaszát!

S. Veronika

Bölcsességfog eltávolítás

Tisztelt Doktor úr/ Doktornő!

Három napja iszonyatos fájdalommal jelentkezett a jobb alsó bölcsességfogam növekedése. Fogorvosom azonnali húzást javasolt a jelenlegi állapotot látva és a korábbi panoráma röntgenre hivatkozva,mivel azon már látszott koràbban hogy amint nőlni kezdenek, el kell távolítani a bölcsességfogaimat, mivel egyszerűen nincs hely a számban, feszít és a szemfogakat már szemmel láthatóan nyomja össze.
Sajnos vidéken nincs szájsebészet ezért Pesten próbálkoztunk, de nem sok sikerrel, az egyik helyen ahol megvizsgáltak annyira durván átnyomkodva tették hogy azonnal bevérzett és mégjobban begyulladt. Az utolsó helyen , ahonnan nem irányítottak át végre és fogadtak, a 2D-s röntgenből már látszott, hogy a fog hátsó gyökere hátrafelé kampósan helyezkedik el és az idegpályák között teszi mindezt, ezért CBCT- re küldtek, és jövőhét végére jegyeztek elő érzéstelenítéses műtétre. Addig is napi 4 dalacint és 4 flectort javasoltak, amit eleinte sokalltam, azonban olyan mértékű a fàjdalom hogy kell.
Azóta az említett gyogyszeres kezelés ellenére begyulladt az egész számban az ínyem, a torkom, a nyelvem csupa fájdalmas hólyag,fülfájdalom jelentkezett,és a szájzár sem kizárható, mert az evéshez nem tudom kinyitni a szám rendesen, sem rágni, aludni sem tudok a fájdalomtól.
Sok rémtörténetet hallottam azokról az eltavolitasokrol ahol a fog gyökere és az idegcsatorna találkozott, és gondolom a találkozás mértéke, helyzete összefügg a mértéktelen fájdalommal és tünetekkel.
A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben kifejezett specialistához érdemes fordulnia szövődmènyek elkerülése végett vagy rutin beavatkozásról van szó? Mert itt azt mondták érzéstelenítéssel lesz a beavatkozás, ha beletörik kihuzas kozben csak akkor nyitják fel .

Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Veronika

N. Ferenc

íny fájdalom

Jó napot. Elsősorban máris leszögezném,hogy rettentően félek a fogászati kezelésektől. Nem nagyon szoktam járni. Kis koromban volt egy kis jelenet amikor a fogamat húzták, négyen kellett lefogni. A jobb oldali felső fogam fölött az ínyen először kisebb fájdalom kezdődött. Majd ahogy teltek a napok ( kb 2-3 ) erőteljesen fáj ha megérintem , az arcom kissé fel is van dagadva ,de talán annyira nem láthatóan. Ahogy felemelem a szám szélét látom mintha egy kis dudor lenne ott , a nyelvemmel körbe tapogatózom és az a pont fáj igazán és érzem is mintha vérezne amikor odadugóm a nyelvem. A kérdésem az hogy ezt sehogy sem lehet már kezelés nélkül megszüntetni? Esetleg nem múlik el magától? Valamely oldalon azt olvastam ,hogy óvatosan fogmosáskor mossam meg ez megtörtént talán még enyhült is a fájdalom akkor, este pedig jegeltem 5-6 percig az is jót tett neki. Kicsit fáj a fülem tőle. Amikor mosolygok érzem,hogy ott azon a részen fel van dagadva. Köszönöm előre is a választ.

M. Ilona

Érzéstelenítés

Tisztelt Fogászat!
Pénteken voltam Önöknél egy bal, alsó 7-es fogtömésen. Az érzéstelenítő injekció beadásakor éles fájdalmat éreztem és a nyelven azonnal elzsibbadt. A fájdalom olyan volt, mitha a nyelvenbe szúrtak volna.
Megtudtam a dokror úrtól, hogy a nyelv ideg igen közel van, ahhoz a részhez ahova az injekciót ebben az esetben adják, adni szokták.

Az a problémám, hogy mostanáig nem múlt el a nyelvenben baloldaláról a bizsergő-érzéstelen érzés. Nem tudom jól elmagyarázni, de olyasmit érzek, mit mikor nagyon forró étel miatt a nyelv egy időre érzéketlenné válik.

Többször kaptam már ézéstelenítő injekciót, eddig minden fájdalom és probléma nélkül.
Most viszont aggódom a nyelvem miatt. Amennyiben ideget találak el, akkor el fog múlni az a fajta zsibbadás érzés, vagy így is maradhat? A nyelvemet tudom mozgatni, egyelőre mást nem érzek, nem fáj.

Előre is köszönöm (remélem) megnyugtató válaszukat.

Üdvözlettel,
Muth Ilona

P. Rebeka

Fogtömés

Tisztelt hölgyem/uram!

Most tömték a jobb felső 2-es fogamat. Az orvos azt mondta,hogy elég mélly volt a lyuk, és reméli,hogy nem lesz gond vele, mert ha igen akkor gyökérkezeni kell.Kérdezném,hogyha nem fájt előtte, hidegre/melegre nem volt érzékeny, akkor mennyi rá az esély,hogy nem kell gyökérkezelni a fogat? Igazából az is foglalkoztat,hogy ha látta,hogy mélly a lyuk, akkor miért nem tett bele gyógyszeres bélést? (Ezt a másik fogorvos mondta)
Válaszát előre is köszönöm

K. Réka

Afta és éjszakai fogszabályzó

Tisztelt Doktor úr/ Doktornő!
A hét elején végre lekerült az állandó fogszabályzóm. Kaptam helyette egy éjszakai rögzítő fogszabályzót, és ezután jött a gond. Első éjjel után még annyira nem volt gond, de a második után elkezdett fájdogalni a torkom. Ekkor már gyanús volt a dolog, de nem törődtem vele, mert mikor volt állandó, kaptam mellé egy műanyag furcsa éjszakait is, amitől ugyanaz a panaszom volt ( ezt azért kellett volna hordanom hogy egy kicsit felgyorsítsa a fogszabályzást.) De tegnapelőtt este már nem bírtam se nyelni se beszélni annyira fájt a torkom. Ezután orvos megnézte végre, és kiderült, hogy van egy afta a eléggé hatul, a torkomnál valahol. Itthon én is megnéztem, és be van gyulladva eléggé, szóval nem csodálom hogy fáj. Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges-e hogy az afta kialakulásához köze van ennek a rögzített fogszabályzónak vagy más okot kell keresni? Korábban még sosem volt aftám... A másik kérdésem az, hogy ez továbbterjedhet a fogszabályzó által? Azt nem csinálhatom, hogy nem használom, mert akkor visszaállnak a fogaim úgy ahogy 2 éve voltak.

A választ előre is köszönöm!

N. Hajnalka

Fogfájás, repülés előtt

Kedves Doktornő/Doktor úr!
Nagy dilemmával fordulok Önökhöz. Augusztusban volt egy fogam, ami fájdogált. Tömést cseréltek benne, de ráharapásra továbbra is fájt. Egy hete kicserélték a tömést egy gyógytömésre, és azt mondták várjunk egy hónapot, ha továbbra is fáj, akkor gyökérkezelés lesz.
Közben kiderült, hogy két és fél hét múlva el kellene utaznom repülővel, rá egy hétre jönnék haza. A fogam továbbra is fájdogál. Nem azt mondom, hogy úgy fáj, hogy nem bírom, de érzékeny, és folyamatosan érzem. Néha veszek be gyógyszert alváshoz, addig megszűnik ez az enyhébb fájdalom és érzékenység.
Úgy hallottam, hogy repülés során ebből a fájdalomból komoly probléma lehet, teljes gyökérkezelésre viszont már nincs már idő. Esetleg érdemes lenne mégis belekezdeni a gyökérkezelésbe, vagy várni, hátha szerencsém lesz, és az utazásig elmúlik a fájdalom? Ha esetleg mégsem múlna el, akkor tényleg akkora gond lehet ebből a repülés során?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Hajnalka

B. Zoltan

Néha jelentkező tompa fájdalom/érzékenység

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő

Ma pont 1 hete cseréltek tömést a bal felső 7-es fogban, mert szuvasodás kezdődött
A tömést követő éjszaka fájásra ébredtem, (1 szem Cataflam és tovább aludtam ).
Erősebb fájdalom nem jött vissza, viszont azóta néha - néha (ritkán) előjön tompa "fájdalom" de inkább érzékenységnek mondanám, nem is fájdalomnak! (nem harapásra vagy egyéb hatásra, csakúgy spontán)
Hidegre, melegre nem érzékeny!
A tömés elég mély volt.
Kérdésem, hogy ez az úgynevezett "néha előjövő érzékenység" meddig számít normálisnak egy ilyen mélyebb/nagyobb tömés esetén?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Bernáth Zoltán

V. Judit

fájdalom fognyaki

tisztelt uniiklinik! Érdeklődni szeretnék, hogy ha fájdalom a fognyakon érzem, mit ltehet csinálni vele?

B. Renáta

Bölcsességfog műtét után

Tisztelt Doktornő/Úr!
Panoráma rtg. alapján szájsebészem nem talált okot arcdagadás és nyomásérzés a jobb alsó fogsoromban panaszaimra, ezért arra gondolt, hogy a bölcsességfog okozhatja esetleg. Holnap lesz két hete hogy megműtött. Az ínyem meg volt nyílva a fog fölött, de csontot fúrni is kellett hogy ki tudja szedni. Szokásos arcdagadás és fájdalom következett, majd a műtét utáni 4. napon kezdett el őrülten fájni, igazából nem tudtam beazonosítani hogy a 7-es fogam, vagy a műtét helye. 10 nap után varratszedésnél azt mondta szépen gyógyul. A 12. napon észrevettem egy kemény csomót a bölcsességfog helyének közvetlen közelében az arcomon belül, ill. A 7-es fog mellett a varrat helyének környékén. Az orvosomhoz nem tudok már visszamenni, csak valaki máshoz, mert vidékre költözik, viszont addig is szeretném tudni, hogy hasonló másnál is előfordul, vagy csak én vagyok megtisztelve ezekkel a csomókkal. Nem fehér a közepe, nem látok rajta nyílást, talán pirosabb a kelleténél. Az arcom fel van duzzadva, fáj a nyakam és érzem hogy onnan jön a fájdalom. Lehet ez a csontfúrás traumájának a következménye, vagy esetleg a varratok helyén valami lokális gyulladás, vagy nyálmirigy? Megtisztelő válsszát előre is köszönöm. Renáta

B. Katalin

Csomó fogínyen

Tisztelt Doktor Úr / Hölgy!

Egy olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy van egy fogam a jobb 5s alul pontosabban ami a 25 évem alatt elfelejtett kinőni. Körülbelül februárban kezdtem el érezni, hogy az érintett területen egy csomó jelent meg ami mára mar nem kis csomó. Fájdalmat okoz és azóta rágni sem tudtam azon az oldalon. A fogröngtenemre ket fogorvos is azt válaszolta, hogy nem tudjak mi az ott beszéljek szájsebésszel. Természetesen és sajnos azóta sem mertem elmenni, de most észrevettem, hogy a fogínyemen egy fehér kis folt is látható lett. Rettenetesen félek az eltávolítástól. Egyetlen fogam van betömve az összes többi megvan és probléma mentes. Mar mar addig jutottam , hogy nem merek elmenni vele sehova hátha akkora problémát okoztam vele. Kulfoldon elek es szeretnem otthon kezeltetni a fogam. Önöket ajánlottak. Tudom látatlanban nagyon nehéz erre választ adni. Csak arra lennék kiváncsi vajon mitől lehet ez és ez a fehér folt nagy probléma e ?

Köszönettel: Budai Katalin