Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

T. Bernadett

Fogsor

Tisztelt Uniklinik! Tapasztalataik szerint melyik fogsor a kényelmesebb? A rugalmas vagy a teleszkópos fogsor? Köszönöm a választ!

porcelán korona alatti fog diagnosztikája

Tisztel Hölgyem/Uram!

Kb. 10 évvel ezelőtt készített porcelán koronámat (fogamat) szeretném megvizsgáltatni (jobb alsó 4).
A fog néha érzékeny, néha fáj, 2 éve röntgenezés után antibiotikum kezelésre jól reagált.

Azt szeretném megkérdezni, hogy megbontás nélkül, egy egyszeri konzultáció alkalmával megoldható -e egy teljes diagnózis+kezelési terv?
Amennyiben szükséges, természetesen CT-felvételt is készíthetünk.

Szeretném megkérdezni még, hogy az egyszeri konzultáció keretében van -e lehetőség góckutatásra is ? Fül-orr-gégészeti problémáim is vannak, el fogok menni szakorvoshoz, gondoltam, előtte ezt is megnézetném.

Köszönettel:
Ida

B. Boglárka

fogfúrás

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő,

szeretném megkérdezni, miként lehet, hogy érzéstelenítő injekció ellenére nekem nagyon fájt a fogfúrás? Egy kiesett tömés miatt fúrták az egyik alsó rágófogamat, ami (maga a fog a kezelés előtt) abszolúte nem fájt, csak zavart, hogy karcolja a nyelvem a széle (meg nyilván nem akartam úgy hagyni, tömés nélkül). A tömés amúgy nem magától esett ki, hanem egy kemény cukorkára való ráharapás miatt. A doktornő adott injekciót (életemben először kaptam), amivel semmi baj se volt, de amikor fúrni kezdte a fogam, iszonyúan fájt maga a fúrás! Emiatt végig görcsben tartottam a fejem és néha akaratlanul, reflexszerűen elkaptam. Végül jól sikerült a tömés, de ezek szerint vegyem természetesnek, hogy az érzéstelenítő injekció mit sem ér egy fogfúrás esetén? Pedig a fogam nem volt gyulladt, csak a kiesett tömés alatt szuvas. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy mivel nem tudtam, mennyire kell elzsibbadjon a szám ahhoz, hogy hasson az injekció, már egy kis zsibbadásnál szóltam, hogy talán kezdheti.. lehet, hogy túl korán szóltam, amikor még nem tudta az érzéstelenítő kifejteni hatását, és ezért volt ennyire rémes a fúrás??? Köszönöm válaszukat.

G. Szilvia

Bölcsesség fog

Szép napot kívánok!

8 nappal ezelőtt kihúzták a bal alsó bölcsesség fogamat. Sajnos a vérrög nem maradt ott, nem vigyáztam eléggé, így a gyógyulási időm jóval meghosszabbodott...mára már nem kellett bevennem fájdalomcsillapítót, viszont a fogam (vagy a csont?) rendkívül érzékeny a hidegre-melegre, még a belélegzett levegővétel sem kellemes...orvosom tanácsára még mindig pépeseket eszem, kerülöm a bal oldalon történő rágást, valamint nem fogyasztok tejterméket sem.
2 hét múlva külföldre utazom nyaralni, így a kérdésem az lenne, hogy mikorra várható gyógyulás és mit tehetnék a meggyorsítása érdekében? A fogdoki szerint nem kell kitisztítani a sebet, mert nagyon szépen begyógyult/gyógyul. Öblögetek Corsodyllal is, minden étkezés után fogat mosok.

Köszönettel,
Szilvia

B. Csaba

Tályog

Jó napot kívánok!
Tályogmegnyitást kerestem a kezelések között, de nem találtam!
Kérdésem, hogy megtudják-e oldani úgy, hogy azért ne nagyon érezzem!
Már volt egy ilyen betegségem 8 éve akkor nem volt túl kellemes a kezelés...igaz, nem magánfogásznál voltam!
Ezenkivül persze az ár is érdekelne, kompletten!
Nincs rőntgenfelvételem!

Előre is köszönöm!

Bagi Csaba

U. Anetta

Eltört vagy felütődött az ínybe?

Tisztelt cim!
Màsfèl èves kislànyom làbai kicsusztak alòla ès az első fogaira esett. Nagyot esett, nagyon fàjt neki, vèrzett is rendesen,de arànylag hamar elàllt. Akkor mèg nem volt megdagadva ès èn ùgy làttam mintha hàtra vagy felcsùszott volna. Az orvos azt mondta eltört. Hazaèrtünk a màsik fogàval ràharapott a kekszre, ùjra síràs, ugyanaz a mennyisègű vèrzès, ugyanolyan gyorsan el is àllt,eltünt a màsik fog is. Egyiket sem talàltam meg. Màsnap ùjra elmentünk az orvoshoz azt mondta felcsúsztak, de àtküldött bennünket màshova hogy ők is megnèzzèk, ott azt mondtàk eltört ès mindkettőt lenyelhette. A jobb metsző szerintem felcsùszott,mert megismerem a korona aljàt ami kilàtszik. De a ballal nem tudom mi a helyzet. Vagy nagyon be van csùszva ès az ìny sèrült felette ès attòl tűnik úgy mint ami eltört vagy tènyleg eltört? Honnan tudhatom melyik àllìtàs az igaz? Ès mi a teendő?
Vàlaszàt előre is köszönöm!!!

S. Ramóna

Foghúzás után

Kedves doktor úr/nő!

Lassan egy hete kihúzták a bal alsó 7-es fogamat. A seb szépen gyógyul bár még kellemetlen mert elég nagy seb lett a fog helyett. Viszont az előtte lévő 2 fogam elkezdett befelé mozdulni és nyomja a nyelvemet. El szeretnék menni beszélni a fogorvossal, aki kihuzta csak szabadságon van. Lehet ebből komolyabb probléma?
Köszönöm szépen előre is a válaszát.

B. Nagy

Gyökérkezelt fog

Tisztelt Doktor úr/nő!
Bal oldalon az első nagy metsző gyökérkezelt,és egyszerűen nem tudok rágni vele mert harapás érzékeny,éjszakénként beduzzad,a mellette levő fogat jelenleg is gyökérkezelik.Sajnos az is állandóan vissza gyullad Március óta járok a két foggal de nem haladunk előre mert nem húzódik le a gyulladás.Már kaptam legalább 4féle antibiotikumot illetve több féle fájdalom csillapítót,de amint vége a gyógyszeres kezelésnek ismét ujra fájni kezd.Hetente vissza járok szinte mert fáj a két fog között szokott fájni leginkább és érzem,hogy az első metsző a harapás érzékeny,de a fogorvos semmit nem csinál vele mert állítása szerint nem lehet gyökér tömést cserélni és az első metszővel nem tud mit csinálni.Inkább a mellette levő kismetszőt tisztithgatja ami ugyan úgy vissza gyullad.Ez tbs fogorvosi ellátás nem maszek.Most kérdésem az lenne.Valóban nem lehet másképp kezelni a két fogat?Nem lehet gyökértömést cserélni vagy csak a tb ezt nem finanszírozza és azért szenvedek és teszem tönkre a gyomrom a gyógyszerekkel.Ha nem megy le a gyulladás sosem fejezi be a másik fogat.
Válaszát köszönöm!
Tisztelettel:Nagy Beáta

Á. Barbara

Foghúzàs

Jó napot! Nekem az lenne a problèmám kedden voltam fogorvoshoz a 6-os fogamat ki húzta de sajnos az arcüregem meg szakadt így varrni kellett dalacint ès cataflamot kell szedjek, naponta 3x tisztítom òvatosan puha fejű fogkefèvel. Jövőhèten lesz varratszedèsem, de csúnyán be gennyesedett ès fáj. Mit tegyek hogy ne legyen gennyes? Illetve ha gennyes marad akkor is ki szedik a varratot? Vàlaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel Ádám Barbara

V. József

Nyálkövesedés

Tisztelt Hölgyem, Uram!
Az után éredklődöm, hogy nyálkő eltávolításra Önöknél van-e lehetőség?

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Várszegi József

P. Daniella

fogszabályzás után

Szép napot kívánok!
Az én esetem nagyjából 14 éves koromban kezdődött, amikor megkaptam a rögzített készüléket mindkét fogsoromra. Ezt nagyjából 2-2,5 évig kellett hordanom. Ezután az alsó fogsoromra egy drót rögzítést kaptam, a felsőre pedig egy kivehető retenciós készüléket. Nagyjából egy évig minden nap hordtam ezt, majd a fogorvosom tanácsára már csak 2-3 naponta, hogy fokozatosan le tudjak szokni róla. Ez nagyjából 4 éve történt, az elmúlt 2 évben már egyáltalán nem hordtam. A probléma viszont az, hogy az egyik első metszőfogam kicsit visszaállt. Nem annyira, mint amilyen előtte volt, viszont engem eléggé zavar, mert már sajnos feltűnő külső szemmel is. Felmerült bennem, hogy a problémámmal felkeresem újra a fogorvosomat, viszont nagyon nem szeretnék újra rögzített készüléket viselni, illetve annak költsége is nagyon aggaszt. A retenciós készülékem még mindig megvan, és nagyon nehezen, de fel tudtam tuszkolni a fogsoromra, viszont irtózatosan fáj. A kérdésem az lenne, hogy ha újra elkezdeném rendszeresen hordani ezt, azzal tudnék eredményt elérni? Tudom, hogy részben az én hanyagságom miatt is áll most fent ez a helyzet, de még mindig szívesebben viselném el ezt a fájdalmat, mint hogy ismét végig kelljen csinálnom az egész procedúrát a rögzített készülékkel.
Válaszát előre is köszönöm!

M. Katalin

Fogkőtelenítés

Tisztelt Doktornő!
Foghúzás után 12 nappal lehet e ultrahangos fogkőtelenítést végeztetni?
Válaszát köszönöm: M.Katalin