Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

P. Melinda

Szájzár

Tisztelt Dr Úr/Nő!
Hétfőn lesz 3hete hogy begyulladt a bal alsó bölcsességfogam amit ki is húztak.Szépen egybe kijött.Nem kell vágni és varrni sem.Ekkor már volt szájzáram.A húzás után egyre rosszabb lett.Még jobban begyulladt.Fáj már mindenem tőle.Torkom,fülem,fejem na és persze a helye is.1hét múlva vissza mentem a fogorvoshoz aki írt fel antibiotikumot.A fájdalom kezdett szünni viszont a szájzár még mindíg tart.Meddig tarthat ez?Próbálom tornáztatni de eléggé fájdalmas.Meg fog szünni ez magától?Jelenleg úgy érzem így maradok örökké.Előre is köszönöm a válaszát.

M. István

Foghúzás utáni fájdalom

Tisztelt Doktor nő/úr!

A jobb alsó második kisörlő fogamat kihúzták, a kihúzás utáni másnap a számat nehezen tudtam kinyitni és bal oldalon fájt az álkapcsom. A számat nem tudom olyan mértékben nagyra tátani mint előtte, ráadásul egy kicsit fel van dagadva az álkapcsom alatt a bal oldalon. A kérdésem az lenne, hogy okozhatta ezt a fogkihúzás, ha igen milyen módok vannak a kezelésre.

Köszönettel:
M. István

H. Tímea

begyulladt fog

Tisztelt Doktornő!
Begyulladt a bal oldali felső bölcsességfogam. Nagyon fájt ezért elkezdtem szedni az Augmentin 500/125mg kapszulát. Naponta 3X. Két napja szedem, de a fogam körül feszítés érzek ami elég kellemetlen. Kérdezni szeretném tisztelt doktornőt, hogy ha az önökhöz kért időpontom csak hetek múlva lesz aktuális akkor addig ezzel az antibiotikummal ki tudom-e húzni odáig. Nem szeretnék máshoz menni mert félek sztk-ban akkor is kihúznák,ha most be van gyulladva.
Köszönettel: Hustya Tímea

K. Katalin

ultrahangos fogkefe

Tisztelt Doktor úr/Doktornő !

A napokban olvastam egy újságcikket az ultrahangos fogkefékről.Nagyon sok jó tulajdonságot tudtam meg,de szeretném megkérdezni, hogy ezt az eszközt csak ép, egészséges fogsor illetve foginy esetén
tanácsos használni, vagy akkor is, ha már implantátum, koronák illeve néhány szabadon lévő fognyak is
van a fogsorban.Ezt azért kérdezem, mert nem szeretném tönkretenni a szükséges információk hiánya miatt mindazt, amit Holló Doktor úr, Kovács Kitty Doktornő és Jancsecz Doktor úr meggyógyítottak.
Szeretném még megkérdezni, hogy az ultrahangos fogkő eltávolításnál bizony könnyek is előbukkantak
bizonyos fogaknál, megtörténhet ez az ultrahangos fogkefe használatakor is?
Válaszukat várva tisztelettel és köszönettel
Katalin

L. Tímea

Implantátum

Tisztelt Uniklinik!
Nemrég ki kellett húzni egy gyökérkezelt felső metsző fogamat. Implantátumon gondolkodom, olvastam az oldalukon, hogy rtg és ct is szükséges hozzá, illetve úgy tudom, hogy az implantátum behelyezése utàn antibiotikumot is kell szedni. Van egy 7 hónapos kisfiam akit szoptatok, a kérdésem az lenne, hogy szoptatás mellett is elvégezhető-e az implantáció, főleg az aggaszt, hogy a ct okozta sugár terhelés mennyire megy át az anyatejbe? Illetve van e olyan antibiotikum amit lehet szedni szoptatás alatt? Köszönöm

A. Csabáné

Foghúzás utáni fájdalom

Tisztelt Cím! Nov. 16-án kihúztak 3 db jobb oldali felső fogam, közöttük a szemfogamat is. Nagyon nehezen, gyökérfogóval is ès elég sok időbe tellett mire kijöttek. Ezutàn begyulladt az ínyem így 20-án visszamentem amikor is felnyitották a sebet, átmosták ès egy pár öltèssel összevarrták, holott nem mondták ès nem is èreztem, hogy megnyílt volna. Igaz, hogy még 2 nap telt el de lüktető, szűnni nem akaró fájdalmam van az orrom melletti területen, és duzzanatot érzek, csak gyógyszerrel pár óráig csillapodik. Szedek antibiotikumot is. Kérdésem az lenne, hogy ez a fàjdalom "normális" meddig tart az ilyen beavatkozás utáni fájdalom azért van mert gyulladt volt ès megsérült valami az ínyemben vagy megint menjek vissza hogy újra felnyissa amitől nagyon félek. Vàlaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: Antal Csabáné

Fogtömés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!Az egyik fogamat betömték(rágófog,fehér töméssel)2hete.Elég mély volt a lyuk..Egy hete elviselhető állandó tompa fájdalmat érzek azon az oldalon ahol a tömött fogam van.Esténként erősebben fáj, hidegre is jobban.Elötte kb 1 hónapig gyógytömés volt benne,ezalatt panaszmentes volt a fog.
Meddig normális tömés után a fogfájás?
Köszönöm válaszát!

J. Móni

gyermekem őrlőfogai

Kedves Doktor/Doktornő!

Nagyobbik lányom 5 éves, és az alsó állkapcsán az első őrlőfogak olyanok mintha lukasak lennének, feketék. Evésnél nagyon érzékenyek. Amikor eszik, és lehetséges alaposan megmossuk. Tejfogak is kilukadhatnak?
Köszönöm megtisztelő válaszukat!
Juhászné Kovács Mónika

P. Orsolya

felfelé csúszó fog

Kedves Doktornő/Doktor úr!

Azzal a panasszal fordulnék Önökhöz, hogy ez egyik felső metszőfogam az útóbbi 2-6 évben szépen lassan elkezdett felfelé csúszni. (nem történt semmi ütés vagy baleset). Több fogorvosnál jártam, de senki sem tudta megmondani miért.
Készült róla panoráma röntgen és részletesebb röntgen is csak arról az egy fogról, de semmi rendellenes nem látszódott rajta. Így az egyik fogorvos tanácsára a fogszabályozás mellett döntöttem, hogy az majd lehúzza a fogamat. Most ott tartunk, hogy 4 hónap után, a fog nem mozdult, sőt a többit kezdte felfelé húzni. A fogorvosom a fogszabályzó leszedését javasolja, mert nem segít a fogam visszaállításán.
A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor kihez tudnék fordulni? Milyen specialistához? Lehet, hogy a fogam ankylosis-os? És az pontosan mit takar?
Várom nagyon a válaszukat.
Előre is köszönöm.

H. Zsuzsanna

Érzéstelenítés

Üdvözlöm!

Jobb alsó bölcsességfogam gyökérkezelt de már régebben de sajnos alászuvasodott és letört belőle egy kissebb darab.Szerencsémre a fogam nem fáj. Elmentem a fogorvosomhoz aki alányúlt a tömésnek és simán, könnyedén kiemelte a fogamból csak sajnos egy nagyobb darab foggal együtt. Egy negyed fog és a gyökér benne maradt.Mondta h menjek szájsebészhez mert Ő ezt nem tudja nekem kivenni. Jártam már Önöknél,Dr.Molnár Katalinnál aki roppant kedves és figyelmes volt. A gondom az,hogy sajnos borzasztóan félek a húzástól, jobban mondva az érzéstelenítő hatásától(zsibbadás)
Felső fogaknál nincs gondom,viszont az alsóknál kész vagyok.Nem bírom elviselni az egész arc ill nyelv vagy rosszabb esetben a torok zsibbadását,pánikba esek és szinte rögtön fulladni kezdek pszichésen. Voltam ez miatt már rosszul. Esetleg van e valami olyan érzéstelenítő ami csak az adott fogat ill a mellette lévőt zsibbasztja el és nem a fél fejemet.?
Meddig tudom húzni h bent van a gyökér? Mit okozhatok vele?
Válaszát előre is köszönöm
Üdv: Zsu

S. Veronika

Bölcsességfog eltávolítás

Tisztelt Doktor úr/ Doktornő!

Három napja iszonyatos fájdalommal jelentkezett a jobb alsó bölcsességfogam növekedése. Fogorvosom azonnali húzást javasolt a jelenlegi állapotot látva és a korábbi panoráma röntgenre hivatkozva,mivel azon már látszott koràbban hogy amint nőlni kezdenek, el kell távolítani a bölcsességfogaimat, mivel egyszerűen nincs hely a számban, feszít és a szemfogakat már szemmel láthatóan nyomja össze.
Sajnos vidéken nincs szájsebészet ezért Pesten próbálkoztunk, de nem sok sikerrel, az egyik helyen ahol megvizsgáltak annyira durván átnyomkodva tették hogy azonnal bevérzett és mégjobban begyulladt. Az utolsó helyen , ahonnan nem irányítottak át végre és fogadtak, a 2D-s röntgenből már látszott, hogy a fog hátsó gyökere hátrafelé kampósan helyezkedik el és az idegpályák között teszi mindezt, ezért CBCT- re küldtek, és jövőhét végére jegyeztek elő érzéstelenítéses műtétre. Addig is napi 4 dalacint és 4 flectort javasoltak, amit eleinte sokalltam, azonban olyan mértékű a fàjdalom hogy kell.
Azóta az említett gyogyszeres kezelés ellenére begyulladt az egész számban az ínyem, a torkom, a nyelvem csupa fájdalmas hólyag,fülfájdalom jelentkezett,és a szájzár sem kizárható, mert az evéshez nem tudom kinyitni a szám rendesen, sem rágni, aludni sem tudok a fájdalomtól.
Sok rémtörténetet hallottam azokról az eltavolitasokrol ahol a fog gyökere és az idegcsatorna találkozott, és gondolom a találkozás mértéke, helyzete összefügg a mértéktelen fájdalommal és tünetekkel.
A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben kifejezett specialistához érdemes fordulnia szövődmènyek elkerülése végett vagy rutin beavatkozásról van szó? Mert itt azt mondták érzéstelenítéssel lesz a beavatkozás, ha beletörik kihuzas kozben csak akkor nyitják fel .

Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Veronika

N. Ferenc

íny fájdalom

Jó napot. Elsősorban máris leszögezném,hogy rettentően félek a fogászati kezelésektől. Nem nagyon szoktam járni. Kis koromban volt egy kis jelenet amikor a fogamat húzták, négyen kellett lefogni. A jobb oldali felső fogam fölött az ínyen először kisebb fájdalom kezdődött. Majd ahogy teltek a napok ( kb 2-3 ) erőteljesen fáj ha megérintem , az arcom kissé fel is van dagadva ,de talán annyira nem láthatóan. Ahogy felemelem a szám szélét látom mintha egy kis dudor lenne ott , a nyelvemmel körbe tapogatózom és az a pont fáj igazán és érzem is mintha vérezne amikor odadugóm a nyelvem. A kérdésem az hogy ezt sehogy sem lehet már kezelés nélkül megszüntetni? Esetleg nem múlik el magától? Valamely oldalon azt olvastam ,hogy óvatosan fogmosáskor mossam meg ez megtörtént talán még enyhült is a fájdalom akkor, este pedig jegeltem 5-6 percig az is jót tett neki. Kicsit fáj a fülem tőle. Amikor mosolygok érzem,hogy ott azon a részen fel van dagadva. Köszönöm előre is a választ.