Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

L. Mónika

Mikor kell fizetnem, ha többször is kell jöjjek ugyanazon fog miatt?

Gyökérkezelés miatt előre láthatólag többször is jönnöm kell.
Mikor kell fizetnem?
Az első kezelés végén, vagy akkor, amikor teljesen "elkészül" a fog?
Üdv.: LM

S. Betti

inlay

Tisztelt fogászat!

Két hete készült el az inlay pótlásom, ami azóta is érzékeny azon a területen, ahol az eredeti fogam maradt, ahol a pótlás van ott nem. (amennyire ezt meg tudom ítélni)
Szeretném megkérdezni, hogy mennyire normális ez az érzékenység? Enni nem tudok azon az oldalon, mert ha az érzékeny területen rágok nagyon élesen belehasít a fájdalom, ami aztán gyorsan múlik, és csak minimális sajgás marad meg.
Köszönöm szépen a választ!
Tisztelettel
Betti

F. Roland

Gennyzacskó a kihúzott fog alján

Tisztelt Fogorvos, kedves válaszadó!

Egy elég komplikált problémával szeretnék segítséget kérni, mert teljesen tanácstalan vagyok a kialakult helyzettel kapcsolatosan. Tavaly márciusában kezdték el a fogaimat rendbe tenni: volt olyan fog amelyet tömni kellett, volt olyan amelyet csak úgy lehetett megvédeni hogy korona került a fogra, illetve volt olyan amelyet gyökérkezelni kellett. Egyik pillanatról a másikra, egyszer csak az egyik fogam (amilyen semmilyen fogászati kezelést nem kellett végrehajtani) harapásra, nyomásra roppant érzékennyé vált. Készült panoráma röntgen és apró, célzott röntgen is a problémás fogamról, ami semmi elváltozást nem mutatott, minden a legnagyobb rendben volt a lelet alapján, mégis roppant mód fájt. A fogorvos kifúrta, nekiállt a gyökérkezelésnek, kiszedte az összes ideget, majd megfelelő kitisztítás után ideiglenese betömte. A tömés behelyezését követően, azonnal fellángolt a fog, ki kellett szedni belőle az ideiglenes tömést. Újabb tisztogatás vette kezdetét, látszólag semmi idegmaradvány, gennyes váladék nem volt a kifúrt fogamban, mégis nagyon fájt. Végezetül húzásra került a sor, amikor kiderült, hogy a kihúzott fogam aljára volt rátelepedve egy (szabad szemmel is jól látható) gennyzsák. Hiába készítettünk a fogorvossal több röntgen felvételt is, azok semmilyen erre utaló jelet nem mutattak. Most ott tartunk, hogy sajnos összesen egymás után eddig 6 fogamat kellet kihúzni, melyek egytől-egyik ugyanezeket a tüneteket produkálta. Szinte óramű pontossággal, amint az első fogat kihúzta a fogorvos, rá 1-2 hétre, egy teljesen másik fognál (nem is a kihúzott fogam mellett feltétlenül) jelentkeztek ugyanezek a tünetek. Három helyen is készítettek már röntgent, panoráma röntgent de egyik fogorvos sem tudott mit mondani erre, látszólag minden fogam a helyén van, rendben van, semmi elváltozás nem láthatóak rajtuk, mégis egyik fogam a másik után megy tönkre ugyanazzal a tünettel. Köszönöm válaszát!

ajakfék eltávolítás

Tisztelt Doktor Ur!

6 éves kislányomnak ajakfék eltávolításra lenne szüksége. Már próbálkoztunk volna a műtéttel, de annyira fél az érzéstelenítő injekciótól, hogy egyáltalán nem volt együttműködő.
Van Önöknél lehetőség fagyasztásos érzéstelenítésre? Vagy van bármilyen lehetőség, amivel az injekció elkerülhető? Egyéb kellemetlenségeket jól viseli, pl fogtömést rezzenéstelenül végigülte.

Köszönettel

T. Andrea

bölcsességfog műtét után

Tisztelt Szakértők!

Csütörtökön műtötték ki jobb oldalon mindkét bölcsességfogam. Az alsó sebből vasárnap este óta (gondolom)genny szivárog, az arc duzzanatának enyhe nyomására (pl arckrémezés közben), vagy az állkapcsom tornáztatása közben(ami szükséges a részleges szájzár miatt) is ürül ez a kellemetlen ízű, sárgás váladék. Fájdalomcsillapítót is szednem kell 6 óránként, máshogyan nem bírom. Egyébként a duzzanat szépen lohad, de rágni még mindig nem tudok.
Csütörtökön mennék varratszedésre. Azt szeretném megtudni, hogy ezekkel a tünetekkel várhatok-e csütörtökig, vagy ez gyulladást jelent amivel azonnal vissza kéne mennem kontrollra?
Van-e okom aggodalomra, mire számíthatok?

Válaszukat előre is köszönöm!
Andrea

D. Zoltán

boxolás

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Afelől érdeklődnék hogy a boxolást lehet-e folytatni műfogsorral, híddal vagy implantátummal?
Fontos lenne megcsináltatni a fogamat de a küzdősportot se akarom abba hagyni ,viszont ha több százezret ráköltök akkor megkora a veszélye hogy a fogvédő nem megvédi meg az új fogsoromat ?

Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel, Zoltán

P. László

Éles nyilalló fájdalom

Az elmúlt másfél hónapban több olyan nap is volt, amikor egy nagy rövid ideig tartó – villanás szerű – éles nyilalló fájdalmat éreztem a jobb alsó hátsó fogaknál (6-os, 7-es, vagy 8-as?) . Ezeken a napokon ez maximum 5-6-szor ismétlődött meg, látszólag függetlenül minden külső behatástól (hideg, meleg, rágás, érintés stb.) A fogorvosom panoráma röntgent (fogászati CT) készíttetett, amelynek a linkjét csatolom a jelen levelemhez (eredeti formátumban és pdf formátumban is). A felvétel alapján kiderült, hogy a jobb felső 8-as erősen szuvas, s ezért kihúzásra került, annak reményében is, hogy ez majd megszünteti a panaszokat. De a panaszok 3 héttel a foghúzás után tegnap újra jelentkeztek.
El tudja képzelni a mellékelt felvétel alapján, hogy mégiscsak van valami baj a jobb alsó hátsó rágófogak valamelyikével is?
https://www.dropbox.com/s/p690oerv4rr4e0q/Panorama.png?dl=0
https://www.dropbox.com/s/jf0sufovs8mi8ro/Panorama%20CT.pdf?dl=0
Üdvözlettel:
László

B. Zsuzsanna

Állkapocs kattogás

Kedves Uniklinik!
Pár hónapja fennáll a problémám hogy kattog az állkapcsom. Nem tudom az befolyásolja e a dolgot hogy nyáron kiműtötték a bölcsességfogaim. Arról szeretnék érdeklődni hogy Önökhöz fordulhatok e a problémával? És ha igen milyen szakrendelesre kellene időpontot kérnem.
Válaszokat előre is köszönöm
Zsuzsa.

H. Petra

2,5éves kisfiam fogromlása!

Jó estét!
Van egy 2,5éves kisfiam tavaly áprilisba kezdödött hogy fáj a foga elvittem kitisztitoták rá pár napra be gennyesedet ujbol kitisztitoták egy darabig nem volt probléma most idén ujból elöjöt elöször alul fájt kifurták utána jo elmulik nem fáj most ismét elő jött egyszere egy nap 2fogat nyitottak meg másnapra be dagadt másiknap ismét mehetünk a fogorvoshoz megint tisztitoták ismét egyet meg nyitottak és fecskendező tűvel kell tisztitani ara lennék kiváncsi hogy meddig kell tisztitani?és antibiotikumot kaptunk(augmentint)a felső fogsora csontig ro..dt mar mit tudok csinálni néha ugy fáj neki mikor valamelyik be durran könyörög hogy segitsek de cataflam csepet adok rá egy darabig hat utána ujjból fáj ilyenkor fogorvos és sajnos ki furják!mivel tudnám kenni hogy ami még épp ne romoljon meg ne hogy a csont fog is csunya szuvas legyen?

B. Barbara

Extrém túlharapás

Tisztelt Doktornő/ Doktor úr!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy extrém túlharapás esetében lehetséges-e fogszabályzóval korrigálni a fogakat?!

Válaszát előre is köszönöm!

V. Anett

Dentin

Tisztelt fogorvos!

A színezéket tartalmazó ételek, italok elszínezik a fogainkat, ez köztudott. Azonban fogmossásal, fogselyemmel, szájvízekkel ez részben vissza tartható. Elszíneződéskor a fogak mikrobaràzdáiba hatolnak be ezek az elszíneződések. Azonban a mai piacon vannak olyan otthoni peroxid-mentes fogfehérítők amelyek ezeket is helyre hozzák.. “kifehérítik” pl.. BrightWhite, Diamond Coco, Smiletrips

Engem az érdekelne, hogy dentini mély elszíneződés mikor alakulhat ki? Vagy ezektől kialakulhat?

Miért van az, hogy fogfehérítés után már nem annyira fehérek a fogaim, mint amikor kiszálltam a székből?

Hajlamos valakinek a foga, hogy vissza színeződjön olyan “csúnya” sárgára amilyen volt? Hiába fehéredett ki neki? “és most olyan sárga színre gondoljon ami tényleg sárga, egyáltalán nincs benne fehér árnyalat”

Gyökérkezelés után

Tisztelt Doktornő!

Decemberben került sor az első metszőfogam gyökérkezelésére, amely sajnos nem lett panaszmentes. Konkrét fájdalmat nem tapasztaltam - fájdalomcsillapítóra nem volt szükség- azonban ráharapásra, nyomásra érzékennyé vált.

Az rtg szerint minden tökéletes, azonban nem hagyott nyugodni a dolog, ezért készült egy nagyfelbontású CT felvétel is ,amely szintén azt mutatja hogy minden szupi, így a dolog előtt értetlenül álltunk.

Felkerestem egy másik fogorvost, aki megnézte a CT felvételt ( szerinte levegő látszik?), és ismételt gyökérkezelést javasolt, amely tegnap meg is történt. Kiszedte a gyökértömést, viszont a művelet közben fájdalmat éreztem, így kaptam érzéstelenítést. Két hét múlva kell visszamennem.

Lényeg a lényeg, hogy a fogam érzékenysége talán annyiból változott, hogy ráharapásra most nem érzékeny, viszont minden más maradt a régiben: Ha a nyelvemmel belülről megnyomom akkor minden oké, de ha már a szám felől nyomom, megszívom, vagy kocogtatom ugyanúgy érzékeny a fog.

Az lenne a kérdésem, hogy ezen információk alapján még menthető lehet, vagy kezdjek el lélekben elbcsúcsúzni tőle?

Válaszát köszönöm!