Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

R. Krisztina

Szájprobléma

Tisztelt Doktornő/Úr

A problemám a következő:
Hónapok óta tartó tüneteimre még nem találtam megoldást, pedig több orvosnál is jártam. Az alsó ajkam belső része meg van duzzadva állandóan, folyamatos égő, csípő, feszülő érzést érzek és sokszor sós ízt érzek a számban, nyelvemen. Hasonló érzés, mintha leforráztam volna, vagy kimarta volna a só.
Lehet estleg nyálmirigygyulladás, vagy valamilyen fertőzés?
Hova fordulhatnék segítségért?
Előre is köszönöm válaszát.
Tisztelettel
R. K.

fémkerámia pótlás

Kedves Doktornő/Úr!

A hátsó rágófogaimra egy hármas fémkerámia híd készült. Ideiglenes felragasztás után három héttel az orvosnak annyit kellett csiszolnia, hogy egy kisebb helyen kilátszik a fém. Azt mondta, hogy várjunk egy hetet, hogy így jó lesz-e, és ha igen akkor a fogtechnikus azon a részen ahol a fém kilátszik csiszol egy kicsit, és újra bevonja porcelánnal, hogy ez a magasság megmaradjon. Úgy tűnik, hogy ez a magasság már jó, de elbizonytalanodtam. Kérdésem az lenne, hogy a fémvázból ténylegesen tud-e úgy csiszolni a technikus, hogy az ne sérüljön a kelleténél jobban, illetve az utólagos, kis területen való porcelánozás tartós-e, vagy a kipótolt helyen idővel leválik a porcelán? Mit csináljak most?
Tudom, hogy ezt attól a fogorvostól is megkérdezhetném aki csinálta, de nekem egy korrekt, kívülálló válaszára lenne szükségem.
Előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel:
Csizmadia Csilla
csizmadiacs@freemail.hu

P. Istvánné

Rugalmas, kivehető fogpótlás

Tisztelt Doktornő/Doktor úr!
Egy fogtechnikai labor honlapján azt olvastam, hogy a rugalmas, kivehető fogpótlást azoknak ajánlják, akik először kapnak kivehető pótlást és van még maradó foguk.
Az Önök honlapja szerint, a rugalmas, kivehető fogsort, csak ideiglenesen alkalmazzák.
Lehetséges-e, a rugalmas, kivehető fogsor tartós használata, illetve Önök, mennyi időre alkalmazzák.
Köszönettel várom a válaszukat: P. Istvánné

P. Dóra

Gyökérkezelés után....

Tisztelt Doktor Nő/Úr !

December elején,jobb felső 4-es fogam picit érzékeny volt, ezért felkerestem a fogorvosomat hogy biztos lukas, tömjük be. Látszólag jó volt a fog, épp, hogy csak a "piszkálóját" tudta beledugni a lyukba, de miután kifúrta azt mondta, hogy nagyon szuvas volt. A tömés után jelezte, ha hidegre melegre érzékeny lesz, vagy továbbra is probléma lesz vele, gyökérkezelni kell. Decemberben egész hónapban fájt,(nem elviselhetetlenül, de folyamatosan minden nap érzetem, hogy ott van valami baj. ), ezért januárban (az én orvosom szabadásgon volt)egy másik rendelőben elvégezték a gyökérkezelést, egy hét múlva a gyökér tömést, de mikor mentem volna vissza, hogy az ideiglenes tömés helyett véglegesen betömjék jeleztem, hogy még mindig minden egyes nap fáj az a bizonyos gyökérkezelt fogam. Mosásnál, vagy ha megkocogtatom, vagy rágásnál még mindig érzékeny. Ezután kaptam 1 hét antibiotikumot, hogy lehet gyulladás van, majd ettől biztos jobb lesz. Azóta eltelt még 4 hét a fogam még mindig fáj. A röntgen felvételeket közben elküldtem az orvosomnak, aki azt mondta, hogy a gyökér tömés amit lát az jó, de mivel a gyökér vége elég kacskaringós, lehet ez lehet a probléma. Azt mondta várjunk még néhány hetet(bár már 2,5 hónapja várunk ) , és ha nem szűnik meg a fájdalom, akkor szájsebész elvégzi a gyökércsúcs amputációt, mert akkor biztos ott lehet a baj, a gyökér végénél. Ettől a beavatkozástól nagyon tartok, mivel utána olvastam ennek a beavatkozásnak, és nem sok jót írnak róla, és elég hosszú a gyógyulási idő is ahogy láttam. Bár én nem értek hozzá, és lehet tényleg csak ez a megoldás még a húzás előtt. A leírtak alapján esetleg látnak más lehetőséget, vagy tényleg csak a rezekció vagy a húzás lehet. ( ha szükésges röntgenfelvételeket is tudok küldeni)
Nagyon köszönöm, ha válaszolnak.
Üdvözlettel: Pótári Dóra

M. Katalin

Gyökérkezelt fog

Kedves Doktor Úr/Nő!

Az lenne a kérdésem, hogy egy 15 éve gyökérkezelt nem élő fog (alsó 7-es rágó) okozhat e olyan jellegű problémát, amely kihat az álkapcsomra a hátsó nyíló rész, illetve az áll felé. Valamint a fül, torok, nyaki izomzat felé? Ez a fog koronás és hidat tartó fog. Már akkor, amikor kikezelték, akkor is gyenge volt az orvos szerint, egy kicsit mozgott a fogágyban, de koronával és híddal stabilizálták. A fog közvetlen környezetében egy kicsit puha és érzékeny az ínyem. A röntgen alapján nincs végig a tömés a gyökérben, ami ez idáig nem okozott problémát. Viszont kinagyítva a felvételt, kezdődő felritkulást látni. Fél évvel ezelőtt fogászati kezelés alatt áltam, kaptam ugyan ezen az oldalon egy felső hidat. Úgy éreztem egy kissé megterhelődött ez a 7-es alsó. A fogorvos csiszolással korrigált a fogaimon a záródás javítása céljából. A probléma továbbra is fennállt. Elmentem fül-orr-gégészetre, ott azt mondták nincs bajom, állkapocsprobléma. Izomlazítót adott, ami nem segített. A fogorvos újra korrigált a harapás miatt, de nem változott semmi. Voltam szájsebészeten. Több röntgent is csináltak, egyedül csak az alsó 7-es került előtérbe, mondván hogy nagyon régi, fel van puhulva a környezete, és kezdődő felritkulás a gyökér körül. Nincs erős fájdalmam, inkább csak a fél arcomban kellemetlen érzést érzek, amely körben minden irányba kihat. Néha még a nyakam is fáj. A gombócérzést és torokszorító érzést az aggódásnak és a szorongásnak tudom be, mert már hónapok óta keresem a probléma okát. Kihúzatnám ezt a fogat, hátha megszűnik ez az érzés, de mivel egyetlen tartófog hátul,így nem könnyű a döntés, pláne, hogy nem lehet tudni az igazságot. Kérdésem az lenne, hogy milyen vizsgálatot kéne még csináltatnom ahoz, hogy minden más okot kizárjanak, és valóban a foghúzás mellett dönthessek?

Probléma

Tisztelt dr nő !!
Egy igen nehéz és komplikált problemamam van azzal kezdődött , hogy a jobb felső szemfogamon volt egy pici lyuk fogtőbe ezt mentem el betölteni a fogorvossal . Nos ez nem sikerült és gyökér kezelésre került sor . Ezek után kiderült a hogy a jobb oldali 4 es fogam is gyökérkezelésére szorul holott ennek semmi baja nem volt meg csak lyukas sem . De mikor kinyitottak közöltek velem hogy egy gyökér csatorna már el volt halva ezért érezhetem fájdalmat benne . Már lassan életet 2 hónap és a szemfogamat nem lehet megfelelően lezárni meg csak a gyokertomest sem lehet bele rakni mert a gyógyszeres tomest sem bírja el elviselhetetlen fajdalmaim vannak tolle ct felvétel nem miatta semmit . Elszedtem ez idő alatt 3 kúra antibiotikumot és a problémát nehezítheti az hogy a 4 es fogamat azóta kihúzták ennek már 3 4 hete mert bele törtek egy műszert meg gyulladt is volt kicsit . A fogat húzás során bele törtek , és a másik fogorvos akihez elmetem ct alapján mondta hogy meg a műszer benne van a hegbe . Ezt követően kiderült hogy fogmedri gyuladasom lett . Azt kezelhetjük már pár hete de nem javul faj szúr csip feszít az egész lyuk nem tudom mit tehetnek . Én már abban is partner lennék ha kihúzna a szemfogamat de a doki nem akarja mert nagyon hosszú a fog es a gyógyulás miatt angódik mit tehetek hogy megszűnjön fájdalomcsillapiton elek már egy ideje és nagyon fáradt vagyok mit tanácsol mit tegyek ?? Elorre is köszönöm válaszát

D. Orsolya

fogagybetegseg

Tisztelt Uniklinik,

azt szeretném megkérdezni, hogy a partneremnek ki kellett húzni egy fogát és antibiotikumos kezelést kapott fogágybetegség miatt. Ezt csókolózással elkaphattam ez olyan bakteriális betegség?

Köszönöm a választ előre is.

Krisztina

O. Csaba

Porcelán fogpótlás

3 hónapja került fel 4 tagu porcelán fog fent előre melyek közül az 1-ik híd megoldással mert sajnos ki kellett húzni azt a fogat. ott ahol a híd van levegős az inyemnél eléggéde viszont esztétikailag nem látszik ha megnézem rendesen rajta van az inyemen... EZ normális ebben az esetben vagy nem jól lett megcsinálva a pótlás??

B. József

kivehetö fogpótlás készítése

kapocs nélküli részleges kivehető fogpótlást szeretnék készítettni a felső fogsoromhoz,mert a rágó fogaimat már elvesztettem meglévö fogaim bal oldalt 1-2 metsző 3-as szemfog ,jobb oldalt 1-2 metsző 3-as szemfog 4-e kisőrlő fog, ezek jó állapotban vannak ,kérdezném hány fogat kell lecsiszólni és milyen kapocs nélküli kivehető fogpótlás jöhet szóba és milyen árban ,válaszát előre is köszönöm

D. Klaudia

Gyökérkezelt fog fájdalma

Tisztelt Uniklinik!
Jobb alsó fogam mikroszkópos gyökérkezelésen esett át (2017.szeptember) és pár héttel a kezelés után is fájt. Újra elmentem a doktoromhoz, aki leszedett belőle valamennyit, mondván, lehet magas volt. Röntgen is készült, de nem látott rajta semmit. Tanácsolta, hogy legyek türelemmel. A mai napig nem múlt el. Néha állandó a fájdalom, de rágni nem tudok jobb oldalt, csak pépeset. Nyomásra nagyon érzékeny. Továbbá azt vettem észre, hogy a nyelvem felőli oldalán vékonyan piros, másik oldalt semmi, és a piros vonal fáj, ha hozzáérek fogkefével. Kétségbeesésemben elmentem egy másik fogorvoshoz, aki szintén azt tanácsolta, hogy várjak vele. Meddig kéne várni? Ezen kívül van egy másik ugyanilyen kezelésen átesett fogam, pont ugyanaz a fog, csak a bal oldalt és azzal semmi gond nincsen.
Segítségüket előre is köszönöm.

K. Fanni

Seb tisztítása

Azt szeretném kérdezni hogy a foghúzás utáni seb ki tisztítása hogyan zajlik? hogyan csinálja az orvos ? Válaszát előre is köszönöm.

Z. Zoltán

Tömés utáni fájás

isztelt Fogorvos!

Hétfőn tömték a jobb felső 3-4 es közti lukat. Mint mondta az orvos, íny alatti lyuk volt. Kedden és Szerdán érzékeny volt, Csütörtökre teljesen megnyugodott. Aznap.du. aztán elkezdett fájni eléggé. Péntek,Szombat jobb ma pedig megint tegnap este óta rosszabb. Nem fáj ha harapok, ha kocogtatom, nem látszik semmi rajta. Kb olyan érzés, minta hosszú ideje egy tű lenne benne, ami időnként elmozdul, a köztes szakaszokban pedig tompa, fáradt fájdalom. Mit tudok tenni? Nagyon zavaró. Mi lehet a gond? Köszönettel: Z. Zoltán