Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

S. Enikő

Parodontológia

Tisztelt Uniklinik!
Parodontológushoz lehet Önöknél menni, van ilyen szakemberük és mikor rendel?
Üdvözlettel:
Sipos Enikő

Gyermek fogak!!

Tisztelt Doktor úr!
Van egy 28 hónapos kislányom!!Elöl 3 foga begyulladt és így fogorvoshoz mentünk!!Mivel nem engedte hogy bármit is csináljanak vele így az orvosok úgy döntöttek hogy altatással kezelik!!Persze ezen a problémán kívül volt szuvas foga is a kicsinek!!!Akkor úgy lett megbeszélve hogy az első 3 fogat kihúzzák a többit meg megcsinálják kezelik!!Meg is történt a műtét én utána nem tudtam az orvossal nagyon beszélni mert a kicsi üvöltött az orvos meg sietett és ment is!!De sajnos számomra egy felfoghatatlan dolog várt!!Az összes felső fogát kihuzta neki!!Tehát 28 hónaposan nincs felső fogsora!!!A kicsi soha nem sírt semmi hogy fáj a foga!!!Ilyen esetben mit tudok tenni most mindent pépesítenem kell mert nem bír enni sem!!Köszönöm elöre is!!

P. Maria

Cirkont korona

Tisztelt Doktor Úr/Doktor nő
Pár napja végleges ragasztóval 12 tagos cirkon koronát helyeztek fel a felső fogsorra.Az első két fogamnal látható eltérés van.A jobb oldali fog az ínyen még a bal oldalon lévő fog az íny alatt helyezkedik el. Ujjal tapintható a korona felső része.A fogorvosom azt mondja ez normális. Hát amikor mosolygok majdnem 2mm-es látható eltérés van. Mi a teendő ilyenkor? Ha garancia van köteles ezt javítani? Alul is a korona alatt van a hátsó ínyem beragasztva. Ráadásul nem tudom kényelmesen össze zárni a fogsorom. Kérem adjanak tanácsot nem kevés pénzt fizettem ki.

G. Zsuzsa

Tejfogak hirtelen elszíneződése

Kedves Doktornő/Doktor úr!

3 éves kisfiunk tejfogai egyik napról a másikra elszíneződtek, beszürkültek. A korábbiakhoz képest nem volt változás a táplálkozásban, fogápolásban. Egyedül új immunerősítőt (Béres csepp) kezdtünk használni.
Mitől lehet ez a drasztikus, ijesztő és legfőképp hirtelen változás? Valamint mit tehetünk, hogy visszanyerjük kisfiunk hófehér fogacskáit?
Előre is köszönöm válaszát!

J. Béla

Fantom fogfájdalom

Tisztelt Klinika!

Jobb oldalamon felül, a 14 és 16-os fogam környékén szoktam fájdalmat érezni. A fájdalom folyamatos tompa, melynek erőssége is változó. Van amikor előjön, fáj 1-2 hétig majd 1-2 hónapig semmi panasz. Ez évek óta ezmegy, az orvos meg szimulánsnak néz.
Kopogtatásra, semmire sem befolyásolható, egyedül evéskor, rágáskor erősödik fel a fájdalom. A 14-es gyökérkezelt, a 16-os tömött. Panoráma RTG-n nem látszik semmi kóros, fogorvosom élőben nem tudta produkálni a fájdalmat. Nem tudom pontosan behatárolni hogy a 14 vagy a 16-os a fájó-e, de inkább a 14-es.
Azt mondta ha nyomkodja az ínyemet és nem jár fájdalommal akkor nincs gond. De küldött periapicalis rtg-re.
A kérdésem hogy ott 100%-osan kiderül majd hogy melyik fogam a rossz?
Bélproblémáim vannak, Crohn betegség, attól fájhat a fogam, vagy fordítva? Ízületi és fejfájásom is van ami vándorol. Gyakran egyszerre jelentkeznek. Létezhet hogy a 16-os a tömött fáj és belesugárzik a 14-esbe?
Nade a fájdalom a fogban ami szintén a jobb felső oldalt vándorol is néha, a fogorvosnak egyszer sem sikerült reprodukálnia attól még lehet a fog a rossz? Ha valamelyik rossz nem szeretném megtartani, kiszeretném húzatni.
Ui: Önöknél van szombati rendelés, mekkora várólistával dolgoznak?

L. Peter

Gyokerkezelt fog

Tisztelt Kovacs Kitti Doktor Nő.

Julius vegen es augusztus elejen kerdeztem Öntől gyokerkezlet foggal kapcsoaltosan.
Kalvariam meglehetosen hosszu tavaly novemberre nyulik vissza mikor is siman betomtek a fogam ideiglenesen ,/ fogam nem fajt, rendesen tudtam vele enni is ,semmi baja nem volt /majd ugyanezt a fogat iden juliusban az igert vegleges tomes helyett elkezdtek gyokerkezelni ,2. vagy 3 . gyokerkezeles feldagadt az arcom , lazas lettem es szajzarat kaptam, mely mostanra ugy erzekelem teljesen megszunt.
Kozben meg az inyem keresztul a genny jo reszet eltavolitottak
Juliusban az orvos azt mondta hogy ha nem lesz semmi problema ,nem faj stb / es nem faj! / veglegesen betomi szeptember elejen ennek ellenere 2 hete ujra csak es ismet ideiglenesen tomte be.

Legutobbb pedig azt mondta hogy a vegleges tomest nem javasolja mert tul nagy a szuvas resz lett eltavolitva a fogbol, es ha betomi arra nem tud garanciat adni ,mert ez egy bal also orlofog es letorhet a fogbol barmikor egy darab,mert nagy terhelesenk lesz kiteve, ami nem biztos persze...

Ezert egy bizonyos betetet ajanlott ,vagy pedig koronat femkearamiabol ,vagy pedig femmentest.

Nagyon sok penzt koltottem mar tavaly november ota! erre az egy fogra nem beszelve a fajdalomrol ,fajdalomcsillapitokrol antibiotikumokrol.

Termeszetesen ha mar ezt kibirtam es vegigkuszkodtem akkor nem szeretnem a fogam elvesziteni, de nekem olyan erzesem van mintha mar "uzlet is lenne " a dologban, mert mint emlitettem mar most szeptember elejere is vegleges tomest igert a doktor ur.

Szeretnem a Tisztelt Doktor Nő segitseget,velemenyet kerni abban hogy On a tomest , a betetet ,vagy pedig femkeramias vagy femmentes koronat ajanlana e ?

Elore is koszonom ,keszseges ,es megtisztelo valaszat!

Tisztelettel: Peter.

N. Hajnalka

Fogfájás, repülés előtt

Kedves Doktornő/Doktor úr!
Nagy dilemmával fordulok Önökhöz. Augusztusban volt egy fogam, ami fájdogált. Tömést cseréltek benne, de ráharapásra továbbra is fájt. Egy hete kicserélték a tömést egy gyógytömésre, és azt mondták várjunk egy hónapot, ha továbbra is fáj, akkor gyökérkezelés lesz.
Közben kiderült, hogy két és fél hét múlva el kellene utaznom repülővel, rá egy hétre jönnék haza. A fogam továbbra is fájdogál. Nem azt mondom, hogy úgy fáj, hogy nem bírom, de érzékeny, és folyamatosan érzem. Néha veszek be gyógyszert alváshoz, addig megszűnik ez az enyhébb fájdalom és érzékenység.
Úgy hallottam, hogy repülés során ebből a fájdalomból komoly probléma lehet, teljes gyökérkezelésre viszont már nincs már idő. Esetleg érdemes lenne mégis belekezdeni a gyökérkezelésbe, vagy várni, hátha szerencsém lesz, és az utazásig elmúlik a fájdalom? Ha esetleg mégsem múlna el, akkor tényleg akkora gond lehet ebből a repülés során?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Hajnalka

B. Zoltan

Néha jelentkező tompa fájdalom/érzékenység

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő

Ma pont 1 hete cseréltek tömést a bal felső 7-es fogban, mert szuvasodás kezdődött
A tömést követő éjszaka fájásra ébredtem, (1 szem Cataflam és tovább aludtam ).
Erősebb fájdalom nem jött vissza, viszont azóta néha - néha (ritkán) előjön tompa "fájdalom" de inkább érzékenységnek mondanám, nem is fájdalomnak! (nem harapásra vagy egyéb hatásra, csakúgy spontán)
Hidegre, melegre nem érzékeny!
A tömés elég mély volt.
Kérdésem, hogy ez az úgynevezett "néha előjövő érzékenység" meddig számít normálisnak egy ilyen mélyebb/nagyobb tömés esetén?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Bernáth Zoltán

M. Évi

Pótlás

T. Klinika , felső bal hátsó fog beültetése A- tól Z-ig mennyibe kerül k.b ?

köszönettel..Mné....

V. Judit

fájdalom fognyaki

tisztelt uniiklinik! Érdeklődni szeretnék, hogy ha fájdalom a fognyakon érzem, mit ltehet csinálni vele?

S. Dóra

Foghúzás után

Tisztelt Doktornő!
6 napja húzták ki a bal hatos alsó fogamat, mely a fogsorom utolsó eleme volt. Koronát kellett levágni, így eltávolításra került egy fogpótlás és a kihúzott fog is. Nem volt egyszerű,egy óra alatt sikerült kiszedni a gyökereket, két injekcióval. Dalacin 300 mg kapszulát szedtem, nap 3*1-et, ma fogyott el egy dobozzal. A vérdugó bent maradt, arcdagadás, láz nem volt, összehúzódni látom a sebet. Két napja azonban feszítést érzek, de nem a kihúzott fog helyén, a sebnél, hanem előtte, a bent maradt fogamnál (ami a hármas híd utolsó eleme és egészséges fog) valamint a seb után, ahol nincs már fog, csak csont, valamint ritkán az állkapcsomban. MItől van ez? Normális még ennyi idővel a foghúzás után? Meddig lehetnek panaszok?
Köszönöm szépen a választ!

S. Dóra

Lepedékes nyelv

Tisztelt Doktornő!
4 napja kihúzták a bal 6-os fogamat alul. Nem volt egyszerű húzás, de sikerült. Dalacin 300 mg tablettát még aznap el kellett kezdenem szedni és naponta 3*1-et szedek belőle.
4 szem után vettem észre, hogy a nyelvemen vastag lepedék van. (fehéres, picit sárgás színű, fogmosáskor tisztítom a nyelvem is, le tudok szedni belőle, de állandóan vastag rétegben van)
A foghúzás óta kevesebbet iszom, sokkal kevesebbet eszem, probiotikumot szedek.

Lehet,hogy az antibiotikum okozza ezeket a panaszokat? A foghúzás előtt ilyen gondom nem volt. Mi a teendő?

Köszönöm szépen megtisztelő válaszát!