Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

S. Angéla

Szájpadláson lévö duzzanat!

Tisztelt Dr.Úr! Köszönöm válaszát,de a szájpadlásomon lévő duzzanat már az előtt ott volt,hogy a müfogsorom el készűlt.szoval 2 éve van műfogsorom,de a duzzanat már 3 éve ott van,arra lennék kiváncsi leginkább,hogy nem e egy daganat lehet? Ettől félek! Várom válaszát.tisztelettel köszönöm.

S. Angéla

Szájpadláson lévö dudor!

Tisztelt Dr.Úr,Hölgy. A szájpadlásomon már kb.3 éve van egy keménynek mondható duzzanat,idönként fáj is,de mivel 2 éve műfogsorom van,ezért ugy gondolom hogy a fogaimról való gyulladás nem lehetséges! Mi lehet ez erre szeretnék konkrétabb választ kapni! Orvosnál még nem voltam mert azt mondta a fogorvos Dr.nő fogcsináltatás után,hogy 1-2 hét és el mulik,de azóta is már 1/5 éve ott van.. várom válaszukat.

L. Istvánné, Móni

Rugalmas fogsor

Jó napot kívánok!

Arra a kérdésemre,már kaptam választ,hogy tartós használatra nem meg felelő a rugalmas fogsor.
Én tulajdon képen napi maximum 4- 5x használnám, kb 1 órára.
Szeretném kérdezni,hogy így is károsítaná a csontot?
Válaszát előre is köszönöm
K.Móni

Ideiglenes gyökértömött fog megint fáj

Tisztelt Uniklinik!

Adott egy fogam ( 46) mely ráharapásra érzékeny volt. Idegelés majd ideiglenes tömés került bele hogy majd később megkapja a végleges gyökértömést. De 1 hónapos nyugalom után megint érzékeny lett harapásra.

Tehát hiába lett kiidegelve, nem gyógyult meg.

Ilyenkor még menthető vagy ki kell húzni?

Válaszukat előre is köszönöm!

Foggyökér rezekció

Üdvözlöm !
A bal felső 5- ős fogamon a fogorvos gyökércsúcs amputáciot javasol .A röntgen szerint gyulladás van a gyökércsúcs körül .
Amikor a fogorvoshoz mentem a fogorvos a röntgent látva azonnal kijelentette , szükséges lesz a gyökércsúcs amputacio . Akkor ott gyökérkezelést csinált , a fogat nyitva hagyta gyógyszeres vattával ellátva .. és mivel az arcom a fogrol akkor be is volt dagadva 3x1 antibiotikum szedésére utasított . A dagadás szépen lement a jelenleg még nyitott fog sem okoz panaszt , nincs fájdalmam semmi .
Ilyen esetben mimdig szükséges a rezekció? A gyökértömés önmagában nem lehet elég ?
Bevallom erősen tartok a beavatkozástól . Nagyon nagy kellemetlenséggel jár egy ilyen kisműtét ? Utána tisztában vagyok hogy jegelni kell stb stb .... én ott a székben ülve tartok attól ami rám vár . Mennyi ideig tart átlagban egy ilyen beavatkozás ?Köszönöm válaszát .

Harapásemelő

Kedves Doktornő /Doktor úr!

Záhonyi doktor úr ajánlásával készülők időpontot kérni a közel jövőben, harapásemelő ügyben.
Olvastam, hogy sok (minden tekintetben) előnyei vannak...
Fogcsikorgatás... Stb... Azt szeretném megkérdezni, hogy horkolás ügyben segít? Mint kiderült, nem csak csikorgatom a fogaim, kattogtatom és még horkolok is...
Ebben is segít vagy sem?
Válaszukat előre is köszönöm
Tisztelettel és köszönettel
G. Marietta

K. Laura

Fogszabályozás

Tisztelt Doktorúr/nő!

Arról szeretnék érdeklődni, hogy milyen hatásai lehetnek annak, ha valakinek korábban leveszik a fogszabályzóját.
A szituáció az lenne, hogy már majdnem 3 éve van nappali fogszabályzóm, előtte sokáig éjszakai volt. A fogaimmal nem voltak nagy problémák, csupán a felső fogsor kicsit hézagos volt, és a metszőfog és szemfog közötti fogaim feljebb voltak. (De csak felül) Így számomra teljességgel érthetetlen, hogy miért tart ez ennyi ideig. Sajnos az orvosom hiába kérdezem, sosem ad rendes választ, számomra sértő hangnemet üt meg. Így a levetetés mellett döntöttem, erre azt a reakciót kaptam: "Azt akarod, hogy kihulljanak a fogaid?" Ezt viszont már végképp nem értem. Miért hullanának ki a fogaim? Továbbá már hónapok óta nem történik semmi. Járok az ellenőrzésekre, de mindig csak ránéz a fogaimra és mehetek is. Amikor pedig azt kérdezem, hogy mennyi ideig fog még ez tartani, mindig annyit mondd, hogy: "Már a végefelé jársz de foggalmam sincs, hogy még meddig kell." Dehát egy fogorvosnak nem az lenne a dolga, hogy ezt tudja? (Legnagyobb szomorúságomra már majnem egy éve ezt a választ kapom). Az én fogaimmal lenne a baj? Vagy mi lehet? Már minden ismerősömnek lekerült a fogszabályzója, pedig én semmivel sem vagyok extrább eset mint ők voltak...pedig nekik később is került fel.

A választ előre is köszönöm.

S. Nikoletta

Gyökérkezelés terhesen

Üdvözlöm!
Két alkalommal voltam fogorvosnál. Először hétfőn egy már tömött fogam fájt, és ezt gyökérkezelték utána ideiglenes tömést kaptam! Másnap visszamentem mert felpuffadt az arcom, inkább az áll alatti rész van bekeményedve a doktornő szerint a nyirokcsomók és a nyelvem alatti rész a problémás oldalon. Nagyon kellemetlen. Ezen a következő alkalmon kedden kitisztította az orvos és nyitva hagyta, hogy szívogassam és 10 nap múlva kell visszamennem akkor majd meglátjuk, hogy kap egy tömést a gyökér vagy eltávolítja a fogat.
Nagyon fáj, szinte lüktet, sajog a fogam pedig elvileg ugye nincsenek benne idegek.
Holnap szeretném felhívni a kezelőorvosomat és megkérni, hogy távolítsa el a fogamat. Mivel kisbabát várok így semmi féle gyulladáscsökkentőt nem kaptam. De jövőhét péntekig nem bírom már ezt a fájdalmat, enni és inni is nagyon nehezen tudok ami ebben az állapotomban nem túl szerencsés!
De félek a foghúzástól ebben a helyzetben mert, ha gyulladt akkor gondolom nem biztos hogy eltávolítja!?
Ön hogy látja a helyzetet? Jónak gondolja a döntésemet?

H. Erika

Tejfog tömés

Kedves Doktornő!

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy van egy 6 éves kislányom akinek ki fúrtak a fogat és gyökér kezeltek is utána nyitva maradt a fog . Rá 2 hét múlva vissza mentünk és volt benne egy góc és nem tömtek be majd ez egyre nőtt és a fog közül ki kelet szedni az inyét mert be nőt . a kifúrt lyukat utána betörtek begyuladt és kiszedték a törést a szem fogábol .kerdesem az lenne hogy egy tejfogat így tömés nélkül lehet hagyni vagy be kell tömni hogy ne legyen nyitva ez a tejfogak közül a szem fog a hármas vagy négyes. Előre is köszönöm szépen a válaszát !

K. Mariann

gyulladás

Kedves Doktornő!

Köszönöm részletes válaszát. Annyit szeretnék még megkérdezni, hogy ha most nem tisztíttatom ki ezt a tüneteket nem okozó gyulladást, akkor ha tünetmentes, nem "lobban be" ez a fog, jelenthet-e vetélési, illetve a baba fejlődésére nézve kockázatot?
Illetve mire kell figyelni, mi a jele annak, hogy mégis be kell avatkozni (pl. fájdalom, duzzanat, vérképben gyulladás jele, stb.)? Ha kontroll rtg. nem végezhető.

Hálás köszönettel,
Mariann

P. Bence

Koronás őrlőfog megmentése

Tisztel Doktor Nő/Úr!
Egyik gyökérkezelt őrlőfogamra (bal alsó 6-os) pár éve korona került - csap került beépitésre, és erre került rá 1-fog méretű korona. Fél éve fájdalmat éreztem a fognál. A röntgen gyulladást mutatott ki, ezért foggyökér resectiot végeztek rajta (valóban volt is gyulladás, amit eltávolitottak). Fél év elteltével (az utóbbi hetekben) kiújult a fájdalom. Kérdésem, hogy Önöknek van-e olyan módszerük (pl. a mikroszkópos gyökérkezelés), amit esetemben még lehetne alkalmazni a fog megmentése érdekében? Válaszukat előre is köszönöm! - Bence

K. Mariann

gyulladás

Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

A jobb felső 5. gyökérkezelt fogam gyökér csúcsán egy kis krónikus gyulladást mutatott a röntgen. (Korona is van a fogon.) A fogorvosom szerint - mivel ez egy "tokban" van ott - nem okoz problémát és emiatt ő mem javasolja, hogy hozzányúljunk. Lombik program előtt állok. Az a kérdésem, hogy ha a vérképem nem mutat gyulladást, okozhat-e ez bármi problémát a terhességgel, illetve a baba fejlődésével kapcsolatban?

Válaszát előre is köszönöm.

Mariann