Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás

A kezelésekről

Fogpótlás Procerával

Láthatatlan fogpótlás procera szkenner segítségével

A svéd Nobel Biocare vállalat szinte forradalmasította a fogpótlások területét egy új eljárással, amelynek lényegét talán leginkább az angol elnevezés tükrözi: CAD/CAM technológia. Kicsit szabadon úgy fordítható, hogy „számítógépes tervezés, számítógépes kivitelezés”.
A rendszer nagy előnye, hogy az elkészült fogpótlás sokkal pontosabban illeszkedik a fogsorba, összhatásában pedig esztétikusabb.

A páciens számára nem igazán különbözik ez a fogpótlási eljárás a hagyományosétól, mivel a fontos folyamatok a háttérben zajlanak. Az egyik legfontosabb eszköz ehhez a Procera lézerszkenner, amellyel szerencsére az Uniklinik Zuglói Fogászati Központ is rendelkezik. Ez a szkenner 3 dimenziós képpé alakítja a páciens fogairól levett gipszmintát. Az ennek alapján megtervezett fogpótlás vázát Svédországban készítik el, mégpedig egy teljesen automatizált számítógép-vezérelt rendszerrel.
A páciens csak annyit lát ebből az egészből, hogy fogpótlása csodálatosan szépen simul fogsorába, és gyakorlatilag megkülönböztethetetlen a saját fogaitól.

Kiemelt cikkek